English

Cena olova je kvůli sporu USA a Číny nejníže za téměř tři roky

Týden.cz / Byznys

Ceny olova na Londýnské burze kovů (LME) v pondělí klesly na nejnižší úroveň za téměř tři roky. Důvodem jsou obavy, že na poptávku po tomto kovu bude mít negativní dopad obchodní napětí mezi Spojenými státy a Čínou.

More from Týden.cz / Byznys

Mar 26

Čína podala k WTO stížnost na Spojené státy, vadí jí dotace na elektromobily

Týden.cz / Byznys

Čína podala ke Světové obchodní organizaci (WTO) stížnost na Spojené státy. Vadí jí americké dotace na výrobu elektromobilů a požadavek na regionální původ dílů. Ten je totiž pro přiznání subvencí důležitý. Oznámila to dnes čínská…

Feb 13

Spojené státy doporučily svým občanům opustit Rusko

Spojené státy doporučily svým občanům pobývajícím v Rusku, aby okamžitě opustili zemi. Jako důvod uvádějí válku na Ukrajině či možnost svévolného zatčení. Uvedlo to na svých webových stránkách americké velvyslanectví v Rusku.

Apr 8

Na Kubě hrozí až deset let vězení dvěma umělcům, jejich propuštění žádají i USA

Týden.cz

Kubánská prokuratura požaduje deset a sedm let vězení pro dva známé místní umělce, které viní z narušování veřejného pořádku a pohrdání úřady a k jejichž propuštění z vězení vyzvaly i Spojené státy.

Mar 29

USA zůstanou bohatší než Čína ještě aspoň 50 let, předvídá ekonom

Týden.cz

Spojené státy zůstanou bohatší než Čína ještě alespoň 50 let, tedy ještě dlouho poté, kdy by Čína měla překonat USA a stát se největší ekonomikou světa.

Aug 26

Zlato těží z obchodní války mezi USA a Čínou. Zdražují i další kovy

Týden.cz / Byznys

Zlato je kvůli dalšímu vyostření obchodní války mezi Spojenými státy a Čínou na maximu za více než šest let. Brzy ráno jeho cena během obchodování v Asii přidávala více než jedno procento na 1554,56 dolaru za troyskou unci (oz; 31,1 gramu)…

Aug 6

Zlato kvůli sporu mezi USA a Čínou vystoupilo nejvýše za šest let

Týden.cz / Byznys

Cena zlata v pondělí roste kvůli obavám z eskalace obchodního sporu mezi Spojenými státy a Čínou. Během dne se vyšplhala až na 1469,60 dolaru za troyskou unci (31,1 gramu), tedy na nejvyšší úroveň od května 2013. Krátce před 18.00 SELČ si…

May 29

Evropské akcie oslabují, Čína chystá omezit vývoz kovů do USA

Týden.cz / Byznys

Evropské akcie ve středu oslabují, jejich hlavní index dopoledne odepisoval kolem jednoho procenta. Jedním z hlavních důvodů je zpráva, že se Čína chystá omezit vývoz vzácných kovů do Spojených států.

May 13

Cena olova je kvůli sporu USA a Číny nejníže za téměř tři roky

Týden.cz / Byznys

Ceny olova na Londýnské burze kovů (LME) v pondělí klesly na nejnižší úroveň za téměř tři roky. Důvodem jsou obavy, že na poptávku po tomto kovu bude mít negativní dopad obchodní napětí mezi Spojenými státy a Čínou.

Mar 6

Obchodní deficit USA je za loňský rok nejvyšší za deset let

Týden.cz / Byznys

Schodek zahraničního obchodu Spojených států se loni vyšplhal na 621 miliard dolarů (14,1 bilionu korun) a je nejvyšší za deset let. Oznámilo to ve středu ministerstvo obchodu. Na rekordu je pozorně sledovaný deficit s Čínou a nově také s…

Oct 18

Spojené státy neoznačily Čínu za měnového manipulátora

Týden.cz / Byznys

Vláda Spojených států zatím neoznačila Čínu ani žádného jiného ze svých obchodních partnerů za měnového manipulátora.

Sep 24

Spojené státy zavedly svými cly obchodní šikanu

Týden.cz / Byznys

Spojené státy se dopouštějí obchodní šikany a zaváděním opatření jako jsou cla zastrašují ostatní země. Dvě hodiny po zavedení nejnovější vlny cel, které na sebe uvalily USA a Čína, to v pondělí napsala čínská státní agentura Nová Čína.

Jun 29

Odejdou Spojené státy z WTO? Trump: Nevím, proč tam jsme

Týden.cz / Byznys

Americký prezident Donald Trump opakovaně sdělil představitelům Bílého domu, že chce, aby Spojené státy opustily Světovou obchodní organizaci (WTO).

Oct 31

Do úplatkářské aféry Airbusu jsou zataženy i Spojené státy

Týden.cz / Byznys

Evropský výrobce letecké techniky Airbus objevil problémy týkající se využívání obchodních zástupců při prodeji americké zbrojní technologie. Do korupčního skandálu tak jsou nyní zataženy i Spojené státy.

Jun 20

Čína má stále více boháčů. Za deset let se jejich počet zdevítinásobil

Týden.cz / Byznys

Počet čínských boháčů se za posledních deset let téměř zdevítinásobil.

Sep 1

Cena ropy neustále klesá. Mohou za to Spojené státy

Týden.cz / Byznys

Světové ceny ropy ve čtvrtek dál výrazně klesají a míří k nejhlubší týdenní ztrátě od počátku roku. Středeční údaje o nečekaně vysokém vzestupu zásob suroviny ve Spojených státech nasměrovaly pozornost trhu na rekordně vysoké zásoby po…

Dec 16

USA zvýšily základní úrokovou sazbu poprvé za téměř deset let

Týden.cz / Byznys

Měnový výbor americké centrální banky ve středu zvýšil základní úrokovou sazbu z minima, na němž byla sedm let, o čtvrt procentního bodu do rozpětí 0,25-0,50 procenta. První zvýšení sazby na jednodenní mezibankovní úvěry za devět a půl…

Dec 15

V USA se chystá první zvýšení úrokových sazeb za skoro deset let

Týden.cz / Byznys

Americká centrální banka (Fed) ve středu, na závěr dvoudenního zasedání svého měnového výboru, pravděpodobně oznámí první zvýšení základní úrokové sazby za téměř deset let.

Nov 27

Trestné činy spojené s krádežemi kovů ubyly o víc než polovinu

Týden.cz / Byznys

Počet trestných činů spojených s krádežemi kovů klesly od března do konce října v porovnání s loňským rokem o 57,5 procenta. Policie evidovala loni 8030 trestných činů se škodou 343 milionů korun, letos bylo kriminálních činů za stejné…

Oct 15

Čína předstihla v počtu dolarových miliardářů Spojené státy

Týden.cz / Byznys

Počet dolarových miliardářů v Číně poprvé překonal počet miliardářů ve Spojených státech. Uvedl to čínský časopis o bohatství a luxusu Hurun Report. V pevninské Číně letos registruje 596 miliardářů, zatímco v USA jich je 537.

Jan 14

Cena kovů padá. Měď je nejlevnější za pět let

www.tyden.cz

Ceny některých základních kovů ve středu na komoditních trzích prudce klesají a například cena mědi sestoupila nejníže za více než pět let.