English

Kremlík nechtěl zdržovat. Babišovo rozhodnutí respektuje

Týden.cz

Končící ministr dopravy Vladimír Kremlík respektuje rozhodnutí premiéra Andreje Babiše navrhnout jeho odvolání z vlády.

More from Týden.cz

Feb 8

Předseda opozičního hnutí ANO Andrej Babiš se dnes ve Sněmovně opět opřel do koaliční vlády Petra Fialy, vinil ji ze lží

Týden.cz

Předseda opozičního hnutí ANO Andrej Babiš se dnes ve Sněmovně opět opřel do koaliční vlády Petra Fialy (ODS), vinil ji ze lží. Poslanci se mimořádně sešli z podnětu ANO k jednání o nezaznamenaném Fialovu podílu v Podnikatelské družstevní…

Sep 2

Andrej Babiš mladší konfrontoval svého otce na zahájení volební kampaně ANO v Ústí

Andrej Babiš mladší ve čtvrtek oslovil svého otce při zahájení volební kampaně ANO v Ústí nad Labem. Oznámil mu, že je psychicky v pořádku, a zeptal se ho, jak se cítí on.

Aug 15

Ministr dopravy Havlíček nechá prověřit všechny silniční a železniční mosty

Týden.cz / Domácí

Ministr dopravy Karel Havlíček nechá prověřit stav všech 24 300 železničních a silničních mostů v Česku. Na těch rizikových ve špatném stavu budou vytvořena mimořádná opatření. Vznikne také pozice, která bude mít bezpečnost všech mostů na…

Jul 24

Ministr Havlíček: Roušek je dost

Týden.cz / Domácí

Česko má dostatek ochranných zdravotnických pomůcek proti šíření nemoci covid-19. Ve skladu ministerstva vnitra jsou zásoby na šest týdnů, další jsou v jednotlivých organizacích pod příslušnými ministerstvy. V pátek to sdělil vicepremiér a…

Jun 2

Babiš: Zásadně odmítám, že mi jdou ministři ANO s něčím na ruku

Premiér Andrej Babiš v úterý označil za nesmysl tvrzení, že mu zákon o evidenci skutečných majitelů, který v pondělí schválila vláda, má pomoci ve sporu o střet zájmů.

Jan 29

Kremlík to podcenil, řekl Havlíček v Duelu Jaromíra Soukupa

Týden.cz

Do pořadu Duel Jaromíra Soukupa přijal pozvání ministr průmyslu a dopravy Karel Havlíček.

Jan 22

Havlíček na ministerstvu dopravy není dočasné řešení

Týden.cz / Domácí

Vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO) bude řídit resort dopravy až do konce funkčního období současné vlády.

Jan 21

Kremlík by nemusel z ministerstva odcházet, poznamenal Babiš

www.tyden.cz

Končící ministr dopravy Vladimír Kremlík (za ANO) by mohl zůstat v resortu a zabývat se některými konkrétními projekty. Premiér Andrej Babiš (ANO) to v úterý řekl novinářům při návštěvě Veselí nad Moravou.

Jan 20

Babiš navrhl odvolání ministra dopravy Kremlíka

Týden.cz / Domácí

Ministr dopravy Vladimír Kremlík končí. V pondělí návrh na jeho odvolání podal premiér Andrej Babiš. Důvodem je předražená zakázka na e-shop pro elektronické dálniční známky za 400 milionů.

Dec 11

Zpoplatníme další silnice první třídy, tvrdí ministr dopravy za ANO

Týden.cz

Od července příštího roku mohou být zpoplatněny další silnice první třídy. Stane se tak v případě, že se řidiči kamionů budou vyhýbat úsekům, na něž se od Nového roku rozšíří mýto.

Jun 24

Chybí peníze na dopravní stavby, stěžuje si ministr Kremlík

Týden.cz / Domácí

Ministr dopravy Vladimír Kremlík není zcela spokojen s penězi, se kterými počítá pro jeho resort první návrh státního rozpočtu na příští rok. Novinářům to dnes řekl před zasedáním vlády, na kterém se budou ministři návrhem ministerstva…

Jun 21

Dálniční známky zdraží až po opravě D1, slibuje Kremlík

Týden.cz / Domácí

Cena roční dálniční známky by se z nynějších 1500 korun neměla zvyšovat nejméně do roku 2021. Vyplývá to z vyjádření ministra dopravy Vladimíra Kremlíka‏ (za ANO) na twitteru. Ministr uvedl, že cena se nezmění, dokud nebude hotová oprava…

Feb 3

Vláda bude jednat o elektronických dálničních známkách

Vláda v pondělí projedná zavedení elektronických dálničních známek. Dálniční poplatky by nově měly být placeny i snímány elektronicky, papírové kupony pak úplně skončí.

Jun 6

Působení v nové vládě. Babiš s ministry za ANO ještě nemluvil

Ministři v demisi zatím s předsedou hnutí ANO Andrejem Babišem, kterého ve středu prezident Miloš Zeman podruhé jmenuje premiérem, o svém případném působení v nové vládě nemluvili.

Apr 25

Vzkaz ČSSD pro ANO: S demisí našich ministrů končí i premiér

Týden.cz

ČSSD chce do koaliční smlouvy s hnutím ANO začlenit podmínku, že po demisi všech pěti ministrů sociální demokracie by musel do týdne rezignovat také premiér spolu se zbytkem kabinetu.

Apr 3

Babiš musí vést vládu! trvá na svém ANO. S ČSSD řeší ministry

Hnutí ANO dál trvá na postu premiéra pro svého šéfa a předsedu vlády v demisi Andreje Babiše. S ČSSD se stále rozchází i v názoru na to, kolik resortů by v případné koaliční vládě měla sociální demokracie obsadit a které by to mohly být.

May 22

Ministři ANO nevědí, zda je Babiš ve vládě naposledy

Týden.cz

Ministři za ANO nevědí, zda se předseda hnutí Andrej Babiš v pondělí účastní naposledy jednání vlády v roli ministra financí, anebo bude přítomen i příští týden.

Mar 23

Havlíček bude novým ministrem průmyslu a obchodu

Týden.cz / Domácí

Výhodou kandidáta na ministra průmyslu a obchodu Jiřího Havlíčka je znalost chodu úřadu, myslí si místopředseda vlády Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL). Podle ministra financí a předsedy ANO Andreje Babiše bude mít Havlíček nelehkou pozici,…

Oct 9

Nejlepší ministr financí evropských zemí? Andrej Babiš

Týden.cz / Byznys

Ministr financí Andrej Babiš získal cenu mezinárodního časopisu Emerging Markets za nejlepšího ministra financí rozvíjejících se evropských zemí za rok 2016. Vyhlášení ceny se uskutečnilo v noci na neděli ve Washingtonu u příležitosti…

Jun 13

Babiš: Zeman vyzval ministry ANO, aby neodcházeli z vlády

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman navrhl k reorganizaci policie společnou schůzku s vicepremiérem a šéfem hnutí ANO Andrejem Babišem a ministrem vnitra za ČSSD Milanem Chovancem. Po večerní schůzce se Zemanem to řekl Babiš.