English

Praha chce omezit Airbnb. Primátor Hřib nastínil plán

Praha by chtěla, aby vlastníci nemovitostí měli zakázáno pronajímat celé byty s výjimkou toho, kdy jsou jeho vlastníky a opustí ho jen na přechodnou dobu.

More from Týden.cz / Domácí

Oct 21

Hornbach otevřel vánoční centra

Týden.cz / Byznys

Zákazníci se každoročně těší na otevření vánočních center v prodejnách projektových marketů Hornbach po celé České republice. Ve snaze dopřát jim dostatek času na klidný nákup otevírá Hornbach svá vánoční centra vždy dva měsíce před Vánoci.

Oct 6

V Praze se otevřelo nové centrum pro vývoj a testy kosmické a letecké techniky

Týden.cz

Možnosti testování kosmických a leteckých technologií má rozšířit nové centrum (C3T) v pražském Výzkumném a zkušebním leteckém ústavu (VZLÚ). Jeho budovu ve čtvrtek v Letňanech slavnostně otevřeli ministr dopravy Martin Kupka a ministr…

Feb 11

Pražský primátor Hřib v pondělí odletí na Ukrajinu, podpoří ji proti Rusku

Týden.cz

Pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) v pondělí odletí na Ukajinu, kde se v úterý setká společně s primátorem Varšavy Rafalem Trzaskowským s kyjevským starostou Vitalijem Kličkem. Ukrajině vyjádří podporu a solidaritu ohledně situace na…

Dec 13

V Kotvě se otevře další covidové očkovací centrum, v Praze už 83.

Týden.cz

V pražském obchodním domě Kotva se v pondělí dopoledne otevře další očkovací centrum, kde si lidé mohou nechat aplikovat vakcínu proti covidu-19 i bez předchozí registrace.

May 11

Primátor Hřib vyzval stát, aby se zabýval očkováním nepojištěných cizinců

Týden.cz / Domácí

Pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) na twitteru vyzval ministerstvo zdravotnictví, aby se zabývalo očkováním nepojištěných cizinců proti covidu-19.

Feb 9

Praha dostane první vakcínu AstraZeneca nejdříve v březnu, uvedl primátor Hřib

První dodávky vakcíny proti covidu-19 firmy AstraZeneca by měly do Prahy dorazit nejdříve na začátku března.

Oct 27

Primátor Hřib začal vypomáhat ve Vinohradské nemocnici

Týden.cz

Pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) v úterý nastoupil jako dobrovolník do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. Pracovat bude na oddělení přijímajícím pacienty s podezřením nákazy nemocí covid-19, ale zatím čekající na výsledky testu.

Sep 18

Distanční výuka bude zavedena jen na vysokých školách, napsal primátor Hřib

Týden.cz / Domácí

Distanční výuka nebude v příštím týdnu zavedena v Praze na středních školách, ale pouze na vysokých školách, upřesnil svůj původní příspěvek na twitteru primátor Zdeněk Hřib (Piráti).

Feb 2

Praha chce omezit Airbnb. Primátor Hřib nastínil plán

Praha by chtěla, aby vlastníci nemovitostí měli zakázáno pronajímat celé byty s výjimkou toho, kdy jsou jeho vlastníky a opustí ho jen na přechodnou dobu.

Dec 8

Hřib: Praha podepíše partnerskou smlouvu s Vídní

Hlavní město podepíše partnerskou smlouvu s Vídní. S rakouskou metropolí chce spolupracovat v dopravě, bydlení nebo životním prostředí. Oznámil to primátor Zdeněk Hřib. Kromě Vídně chce Praha podepsat smlouvu ještě s hlavními městy…

Nov 25

Primátor Hřib rozhazuje. Praha platí za poradce rekordní sumu

Týden.cz

Primátor Zdeněk Hřib má co vysvětlovat. Praha mu platí hned sedm poradců, což jí stojí každý měsíc půl milionu korun. A to není zrovna málo. Ani jeden z jeho předchůdců tolik na svůj tým nepotřeboval.

Sep 17

Hřib: Stát podle Babiše Praze na okruhy a nemocnici nepřispěje

Týden.cz / Domácí

Premiér Andrej Babiš (ANO) sdělil pražskému primátorovi Zdeňku Hřibovi (Piráti), že Praha kvůli plánované úřednické čtvrti v Letňanech, nedostane od státu vůbec nic, řekl ČTK a serveru Seznam Zprávy po úterním jednání s předsedou vlády…

May 23

Pevně daná zavírací hodina? Primátor Hřib přišel s kompromisem

www.tyden.cz

Praha by nemusela nutně zavádět vyhlášku určující zavírací hodinu barů a klubů v centru. Řešením problémů s hlukem by mohla být dohoda s provozovateli na dodržování domluvených pravidel. O nich s nimi bude Praha diskutovat, jak ve čtvrtek…

Dec 14

Hřib zvažuje zrušení firmy Pražská plynárenská holding

Týden.cz / Domácí

Vedení hlavního města zvažuje, že zruší městskou společnost Pražská plynárenská holding, která nyní nevykonává žádnou činnost. Na čtvrtečním jednání zastupitelstva to řekl primátor Zdeněk Hřib.

Nov 29

Hřib: Spoléhat na jiné, že v Praze udělají změnu, je alibismus

Týden.cz

V čele hlavního města Praha oficiálně působí nový primátor Zdeněk Hřib. V rozhovoru pro on-line deník TÝDEN.CZ uvedl, jaké plány má se svěřeným městem, co je podle něj největším problémem a proč nesouhlasí s označením, že bude jako…

Nov 15

Hřib se stal primátorem Prahy, podporu opozice ale nezískal

Týden.cz / Domácí

Novým pražským primátorem je Pirát Zdeněk Hřib. Na ustavujícím jednání ho ve čtvrtek zvolilo 39 z 65 členů zastupitelstva, opoziční ANO a ODS Hřiba nepodpořily. Zastupitelé ve čtvrtek zvolili také čtyři primátorovy náměstky a ještě budou…

Nov 6

Hřib? Primátorem Prahy jsem měl být já, říká Pospíšil

Týden.cz

TOP 09 by do evropských voleb měla přijít s podobným projektem, s jakým porazila ANO v Praze. Do budoucna pak možná vznikne i nová proevropská středopravá strana, do níž by se mohlo zapojit i hnutí Praha sobě Jana Čižinského, říká předseda…

Oct 25

Primátorem Prahy bude Pirát Hřib. Čižinský i Pospíšil mimo radu

Týden.cz

Pražským primátorem bude Pirát Zdeněk Hřib. Lídři Prahy sobě Jan Čižinský a Spojených sil pro Prahu Jiří Pospíšil v radě města nebudou.

Oct 15

Praze 7 bude nadále vládnout Praha sobě. S ní Piráti a Zelení

Týden.cz / Domácí

V Praze 7 se na koalici domluvily Praha Sobě (PS) a koalice Pirátů a Zelených. V pondělí to sdělili starosta Jan Čižinský (PS) a místostarosta Ondřej Mirovský (SZ).

Oct 8

Piráti chtějí mít v Praze primátora. Čižinský je ochotný ustoupit, ODS odmítl

Týden.cz

Piráti v Praze přišli s nabídkou pro možné koaliční partnery v Praze, podle které by TOP 09 a STAN a Praha sobě dostaly po čtyřech místech v pražské radě včetně náměstků a Piráti obsadili dvě místa a post primátora.