English

Drahé bydlení ve městech požene lidi do vesnic, míní Zeman, ocenil některé obce

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman ve čtvrtek přijal na Pražském hradě starosty vítězných obcí soutěže Vesnice roku 2019. V projevu připomněl své lednové vyjádření, podle kterého nastává epocha desurbanizace, kdy se lidé začnou přesouvat z měst na…

More from Týden.cz / Domácí

Mar 11

Bývalý americký prezident Bill Clinton obdrží od Petra Pavla státní vyznamenání

Prezident Petr Pavel udělí v úterý státní vyznamenání bývalému americkému prezidentu Billu Clintonovi, uvedl dnes v tiskové zprávě odbor komunikace prezidentské kanceláře. Na dotaz ČTK neupřesnil, o jaké vyznamenání půjde. Clinton je od…

Dec 30

Zeman se podle pražských zákonodárců zabarikádoval na Hradě

www.tyden.cz

Na Miloše Zemana se bude vzpomínat jako na prezidenta, který podlézal režimům v Rusku a v Číně, zabarikádoval se na Pražském hradě a závěr svého prezidentství dožíval odtržen od života běžných lidí.

Apr 27

Prezident Zeman na Hradě přivítal polského prezidenta Dudu

Týden.cz

Prezident Miloš Zeman na Pražském hradě přivítal polského prezidenta Andrzeje Dudu. Budou spolu hovořit kromě bilaterálních vztahů pravděpodobně o situaci na Ukrajině a dalších otázkách zahraniční politiky.

Aug 26

Zeman přivítal na Pražském hradě německého prezidenta Steinmeiera

Týden.cz

Prezident Miloš Zeman přivítal s vojenskými poctami na Pražském hradě německého prezidenta Franka-Waltera Steinmeiera. Následovat bude společné jednání a oběd.

Oct 22

Prezident předá státní vyznamenání až příští rok, ceremoniál 28. října nebude

Týden.cz

Slavnostní akt udělování státních vyznamenání se letos 28. října na Pražském hradě konat nebude. Prezident Miloš Zeman ocenění vybraným osobnostem udělí, předá jim je ale kvůli epidemii nového koronaviru až příští rok.

Oct 13

Hůlka chce vrátit Zemanovi státní vyznamenání

Týden.cz / Domácí

Zpěvák Daniel Hůlka chce prezidentu Miloši Zemanovi vrátit Medaili za zásluhy. Zemanovi vyčítá, že ho veřejně zesměšnil. Zároveň mu vzkázal, že ho jako prezident zklamal. Hůlka to uvedl v dopise, který zveřejnil na svém facebooku.

Jul 29

Prezident Zeman na Pražském hradě jmenuje soudce i rektorku

Týden.cz

Prezident Miloš Zeman ve středu jmenuje nové předsedy pražského městského soudu a plzeňského krajského soudu. Na Pražském hradě také propůjčí generálskou hodnost plukovníku Pavlu Lipkovi nebo jmenuje novou rektorku Univerzity obrany v Brně.

Jul 26

Které osobnosti letos získají státní vyznamenání? Senát navrhl svůj výběr

Týden.cz

Senát na státní vyznamenání nominoval 32 osobností. Navrhl v pátek ocenit předsedu Ústavního soudu Pavla Rychetského, neurochirurga Vladimíra Beneše nebo mikrobioložku Soňu Pekovou kvůli jejímu podílu na boji s koronavirovou epidemií.

Mar 19

Prezident Miloš Zeman udělil dvě milosti

Týden.cz

Prezident Miloš Zeman dnes udělil dvě milosti. Trest prominul muži, který poskytnutím první pomoci zachránil život další osobě, a vězni se závažným onemocněním srdce. Oba byli odsouzeni k nepodmíněným trestům, první za zanedbání povinné…

Feb 12

Prezident Miloš Zeman podepsal devět zákonů

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal devět zákonů. Výše podpory z veřejných peněz pro české výzkumné organizace například nově nebude záležet pouze na počtu vědeckých výsledků, ale i na jejich kvalitě. Vedle toho signoval i další…

Sep 12

Zeman připustil, že Gottovi udělí vyšší státní vyznamenání

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman připustil, že zpěvákovi Karlu Gottovi udělí vyšší státní vyznamenání, než dostal dříve. Učiní tak ale asi až příští rok. Zeman to řekl na dotaz novinářů na tiskové konferenci při návštěvě Srbska.

Aug 1

Prezident Miloš Zeman zahajuje dovolenou

Prezident Miloš Zeman ve čtvrtek zahajuje dvoutýdenní dovolenou, kterou chce strávit na zámku v Lánech. Dovolená mu skončí podle jeho mluvčího Jiřího Ovčáčka zhruba v polovině srpna, kdy ho bude čekat další řešení vládní krize v…

Oct 16

Prezident Miloš Zeman jmenoval nové soudce

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman na Pražském hradě jmenoval 41 nových soudců. Očekává od nich, že svým razantním vstupem do systému zrychlí soudní řízení, řekl v projevu. Mezi novými soudci je i dosavadní generální sekretář Ústavního soudu Ivo…

Oct 7

Zeman udělí státní vyznamenání Michalu Davidovi

Týden.cz

Prezident Miloš Zeman udělí 28. října státní vyznamenání zpěvákovi Michalu Davidovi. V neděli to řekl v rozhovoru na serveru Blesk.cz.

Jul 10

Prezident Miloš Zeman jmenuje čtyřicet nových soudců

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman v úterý jmenuje 40 nových soudců. Nejvíce nováčků posílí soudy, které spadají pod Krajský soud v Praze, Brně a Ústí nad Labem. Mezi nominovanými je 23 žen.

May 8

Tradiční kladení věnců. Zúčastnil se i prezident Miloš Zeman

Politici, vojáci a další lidé oslavili 73. výročí konce druhé světové války v Evropě. K Národnímu památníku v Praze na Vítkově se přišli podívat na tradiční kladení věnců také pamětníci a váleční veteráni. Den, kdy nacistické Německo…

Mar 20

Zeman předá státní vyznamenání nunciovi Leanzovi z Vatikánu

www.tyden.cz

Prezident Miloš Zeman udělí ve středu státní vyznamenání apoštolskému nunciovi Giuseppemu Leanzovi, který v Česku zastupuje Vatikán.

Jan 5

Topolánek: Státní vyznamenání? Dal bych ho Zemanovi

Týden.cz

Česko čeká přímá volba prezidenta. První kolo se uskuteční 12. a 13. ledna. On-line deník TÝDEN.CZ vyzpovídal kandidáty na post hlavy státu, položil jim čtrnáct totožných otázek.

Oct 24

Brady by státní vyznamenání od Zemana už nepřijal, řekl Herman

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman by nejlépe vyřešil situaci kolem státních vyznamenání, kdyby Jiřího Bradyho zařadil mezi oceněné. V pondělí se na tom shodlo několik předních politiků.

Jun 14

Pithart odmítl nominaci na státní vyznamenání od Zemana

Týden.cz

Bývalý premiér, předseda Senátu a někdejší disident Petr Pithart odmítl nominaci na nejvyšší státní vyznamenání. S odvoláním na Pitharta to večer uvedla Česká televize. Důvod komentovat nechtěl.