English

Prymula čeká po Velikonocích nárůst infikovaných

Týden.cz

Kvůli porušování disciplíny v dodržování protiepidemických opatření o velikonočním volnu očekává náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula po příští sobotě a neděli nárůst počtu infikovaných koronavirem nového typu.

More from Týden.cz

Oct 23

Premiér hledá nového ministra zdravotnictví, Prymulu požádal, aby odstoupil

Týden.cz

Premiér Andrej Babiš (ANO) požádal ministra zdravotnictví Romana Prymulu (za ANO), aby rezignoval na svou funkci. Pokud tak neučiní, odvolá ho, řekl v pátek premiér novinářům. Prymula podle něj zásadně pochybil schůzkou v restauraci, po…

Oct 5

Prymula hrozí přitvrzením, pokud se nebudou opatření dodržovat

Pokud 30 až 40 procent obyvatel nebude respektovat současná opatření proti šíření koronaviru, vláda asi za deset dnů bude zřejmě muset přitvrdit, řekl v pondělí na tiskové konferenci po jednání vlády ministr zdravotnictví Roman Prymula (za…

Sep 22

Babiš uvedl do funkce ministra nového zdravotnictví Romana Prymulu

Týden.cz / Domácí

Premiér Andrej Babiš v úterý ráno uvedl do úřadu ministra zdravotnictví Romana Prymulu. Bývalý náměstek a vládní zmocněnec pro vědu a výzkum ve zdravotnictví nastoupil na ministerstvo poté, co v pondělí jeho předchůdce Adam Vojtěch oznámil…

Sep 21

Roman Prymula se stane novým ministrem zdravotnictví

Týden.cz

Novým ministrem zdravotnictví se stane vládní zmocněnec pro vědu a výzkum ve zdravotnictví Roman Prymula. Uvedl to premiér Andrej Babiš. Na změně se v neděli dohodl s prezidentem Milošem Zemanem, který ministra jmenuje ještě během pondělí.

Aug 20

Babiš má výhrady k některým opatřením ministerstva zdravotnictví

Týden.cz

Premiér Andrej Babiš (ANO) bude jednat s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem (za ANO) a epidemiology o novém mimořádném opatření, kterým ministerstvo zdravotnictví nařídilo lidem od září zakrývat si ústa a nos ve vnitřních prostorách.

May 20

Babiš chce přemluvit Prymulu, aby setrval ve vládě, ministr o náměstka už nestojí

Týden.cz / Domácí

Premiér Andrej Babiš (ANO) diskutuje s odcházejícím náměstkem ministra zdravotnictví Romanem Prymulou o jeho možném působení na úřadu vlády.

Apr 23

Čtyři vládní opatření budou zrušena. Jak reagují prezident, opozice a ministr zdravotnictví?

Týden.cz

Soud ve čtvrtek zrušil s účinností od 27. dubna čtyři opatření ministerstva zdravotnictví, která v souvislosti s koronavirovou pandemií omezila volný pohyb, maloobchod. Podle rozsudku jsou nezákonná, protože je nepřijala vláda podle…

Mar 14

Dokud budu premiérem, jízdné bude levnější, prohlásil Babiš

Týden.cz / Domácí

Slevy na jízdné ve vlacích a autobusech pro studenty a důchodce podle Andreje Babiše (ANO) zůstanou zachovány, dokud bude předsedou vlády. Babiš to uvedl při interpelacích ve Sněmovně.

Jun 6

Babiš podruhé premiérem. O jménech ministrů mlžil

Týden.cz

UVNITŘ ANKETA. Prezident Miloš Zeman ve středu na Pražském hradě jmenoval předsedu hnutí ANO Andreje Babiše podruhé premiérem. Babiš poté složil premiérský slib. První Babišova vláda, do níž nominovalo členy pouze ANO, nezískala v lednu…

Jun 6

Působení v nové vládě. Babiš s ministry za ANO ještě nemluvil

Ministři v demisi zatím s předsedou hnutí ANO Andrejem Babišem, kterého ve středu prezident Miloš Zeman podruhé jmenuje premiérem, o svém případném působení v nové vládě nemluvili.

Apr 10

Premiérem může být jedině Babiš, vzkazují poslanci ANO

Týden.cz / Domácí

Poslanci ANO nadále považují Andreje Babiše za jediného kandidáta hnutí na funkci premiéra. V úterý se na tom shodl poslanecký klub ANO, řekl jeho předseda Jaroslav Faltýnek.

Jan 22

ANO: Babiš je jediný kandidát na premiéra

Týden.cz

Předseda ANO Andrej Babiš je jediným kandidátem hnutí na předsedu příští vlády. V kandidátské pozici ho jednomyslně potvrdil výbor hnutí. ANO taktéž vyzvalo své členy, voliče a sympatizanty, aby ve druhém kole prezidentských voleb dali…

Jan 22

Kandidát na premiéra: Babiš nechá rozhodnutí na ANO

Týden.cz / Domácí

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš chce nechat na rozhodnutí svého uskupení, zda zůstane kandidátem na premiéra. Řekl to na závěr návštěvy Bulharska.

Dec 3

Ministrem školství má být náměstek Plaga z ANO

Ministrem školství ve vládě Andreje Babiše (ANO) má být náměstek ministerstva zodpovědný za vysoké školy Robert Plaga (ANO). Babiš to dnes řekl v České televizi. Oficiálně jsou tak již potvrzeni všichni adepti na ministry v patnáctičlenné…

Oct 22

Babiš premiérem. Faltýnek nepřipouští za ANO jinou možnost

Týden.cz / Domácí

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš je připraven v pondělí dorazit za prezidentem Milošem Zemanem na schůzku do Lán. Zeman předtím serveru Blesk.cz řekl, že pověří sestavením vlády Babiše. Názor by změnil jen v případě, kdyby Babiš o…

May 22

Ministři ANO nevědí, zda je Babiš ve vládě naposledy

Týden.cz

Ministři za ANO nevědí, zda se předseda hnutí Andrej Babiš v pondělí účastní naposledy jednání vlády v roli ministra financí, anebo bude přítomen i příští týden.

Jul 18

Babiš premiérem? Hlasování rozhodlo ANO!

Týden.cz / Domácí

Na Bezpečnostní radě státu, jež proběhla před měsícem, se první místopředseda vlády Andrej Babiš nechal slyšet, že již brzy může být sám premiérem. Podle výsledků ankety TYDEN.CZ se ministr financí tentokrát ani nemusí plést.

Jun 13

Babiš: Zeman vyzval ministry ANO, aby neodcházeli z vlády

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman navrhl k reorganizaci policie společnou schůzku s vicepremiérem a šéfem hnutí ANO Andrejem Babišem a ministrem vnitra za ČSSD Milanem Chovancem. Po večerní schůzce se Zemanem to řekl Babiš.

Mar 7

Náměstek ministra zdravotnictví Vymazal odstoupil

Náměstek ministra zdravotnictví pro zdravotní péči Josef Vymazal (za ANO) k 11. březnu rezignoval, uvedl zdravotní důvody, informovalo ministerstvo. Za jeho rezignací stojí především problémy s tendrem na leteckou záchrannou službu.

Jun 23

Ministr zdravotnictví odvolal náměstka Kotrise

Týden.cz / Domácí

Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček odvolal svého náměstka pro ekonomiku Davida Kotrise. Informaci on-line deníku TÝDEN.CZ potvrdilo tiskové oddělení resortu. Důvod odvolání ministerstvo neuvedlo.