English

Twitter zablokoval Trumpa za šíření lží o „drtivém vítězství“. Na 12 hodin

iDNES.cz / Technet

Komunikační platforma Twitter zablokovala na dvanáct hodin účet Donaldu Trumpovi. Zároveň několik jeho tweetů smazala. Stalo se tak poté, co Trump burcoval své příznivce a ti o několik hodin později zaútočili na sídlo Kongresu, označil se…

More from iDNES.cz / Technet

Dec 15

Prvních 24 hodin nové sociální sítě v Evropě. Jak se na ni dostanete i vy?

iDNES.cz / Technet

Společnost Meta ve čtvrtek pustila na svou novou sociální síť oficiálně i uživatele z Evropy. Síť měla zpočátku problémy s dostupností aplikace, ovšem nyní se už plní lidmi. Bude to ta pravá sociální síť i pro vás?

Sep 23

Facebook omezí funkčnost, pokud budou po amerických volbách nepokoje

iDNES.cz

Facebook se připravuje na americké prezidentské volby a plánuje speciální kroky pro případ, že začnou po volbách spory o sčítání hlasů nebo dokonce nepokoje. Týden před volbami také nebude přijímat politické reklamy.

Aug 10

Americká pošta před 100 lety poprvé přelétla kontinent

tv.idnes.cz

Ve Spojených státech amerických před 100 lety poprvé přepravila letadla poštu z východního pobřeží na západní.

May 27

Twitter poprvé použil nálepku pro kontrolu faktů u tweetů Donalda Trumpa

iDNES.cz / Technet

Twitter poprvé vyzval čtenáře, aby si ověřili fakta u tweetů, které zveřejnil prezident Spojených států. Reagoval tak na jeho zprávu, že volby pomocí hlasovacích lístků zaslaných poštou jsou zmanipulované.

Nov 5

Facebook mění značku, chce jasně odlišit síť od firmy

iDNES.cz

Společnost Facebook se rozhodla, že vytvoří nový vizuál značky, který ji bude reprezentovat. Sociální síti zůstane ta dosavadní.

May 9

Čas rozporcovat Facebook, říká jeho spoluzakladatel. Je „neamerický“

iDNES.cz / Technet

Mark Zuckerberg by neměl mít tak neomezenou moc nad tím, jak komunikují miliardy lidí z celého světa. Myslí si to jeho přítel Chris Hughes, který s ním v roce 2004 sociální síť zakládal. Podle Hughese je „neamerické a nedemokratické“, aby…

Apr 19

Podvod za pět set. Americkou vědomostní soutěž vyšetřoval Kongres

www.idnes.cz

Měla nabízet souboj mozků nabitých vědomostmi. Jenže do napětí byl zabalen aranžovaný scénář s dopředu nacvičenými reakcemi. Jednu z prvních vědomostních soutěží s názvem Jednadvacítka sledovalo až 50 milionů diváků. Všechny vodila za nos…

Dec 22

Masaryk poprvé promluvil před poslanci jako prezident

iDNES.cz

Právě před 100 lety přednesl prezident Masaryk první projev před parlamentem. Stalo se tak v neděli 22. prosince 1918 na Pražském hradě.

Nov 6

Facebook zablokoval desítky účtů kvůli volbám ve Spojených státech

iDNES.cz

Společnost Facebook zablokovala celkem 115 účtů na svých sociálních sítích Facebook a Instagram. Důvodem bylo podezření úřadů na pochybnou činnost ze zahraničí.

Oct 20

Dopis amerického prezidenta předznamenal vznik Československa

iDNES.cz

Československo pomyslně vzniklo už 20. října 1918. V tento den se totiž v Paříži odehrála událost, bez které by ani 28. října nebylo co slavit. O jakou šlo, to přibližuje další díl seriálu Před 100 lety.

Jul 2

Facebook a další sociální sítě za poplatek. Uganďané musí dát korunu denně

iDNES.cz / Technet

Skrze poskytovatele internetu Uganda zpoplatnila Facebook, Twitter, WhatsApp a další sociální sítě. Podle kritiků jde o pokus o cenzuru.

Jun 6

Americký stát žaluje Google a Facebook. Firmy neohlídaly volební reklamy

iDNES.cz

Co jste psali soukromě, viděli možná všichni. Další chyba Facebooku

Jun 1

Mladí zanevřeli na Facebook. V žebříčku sociálních sítí skončil čtvrtý

iDNES.cz / Technet

Největší sociální síť jednou možná nebude největší. Facebook používá stále méně mladých, podle studie se na něj přihlašuje jen polovina amerických teenagerů. Aby zabránil odlivu dětí ke konkurenci, musí zřejmě něco změnit.

Nov 10

Facebook jsme udělali návykový schválně, přiznal bývalý prezident Parker

iDNES.cz / Technet

O návykovosti Facebooku a dalších sociálních sítí se mluví už dlouho. První prezident Facebooku, miliardář Sean Parker, ovšem nyní veřejně potvrdil, že jde o úmysl. „Zneužili jsme zranitelnosti lidské psychiky. Věděli jsme, co děláme,“…

Sep 22

Facebook pomůže vyšetřovat údajné ovlivňování amerických voleb Ruskem

iDNES.cz

V rámci vyšetřování ovlivňování amerických voleb přislíbila společnost Facebook spolupráci americkému Kongresu.

May 9

Facebook maže účty před volbami v Británii. Kvůli falešným zprávám

iDNES.cz / Technet

Podobně jako před volbami ve Francii se Facebook snaží omezit šíření falešných zpráv i v případě Británie. V Rakousku byl zase odsouzen kvůli pomalému boji s nenávistnými příspěvky.

Dec 28

Facebook se nachytal na falešnou zprávu, která kolovala po síti

iDNES.cz / Technet

Sociální síť Facebook aktivovala svůj kontrolní mechanismus, kterým pomáhá lidem v oblastech postižených útokem nebo katastrofou. Nechtěně tak však Facebook „potvrdil“ informaci o výbuchu v Bangkoku, ke kterému vůbec nedošlo. Jde o další…

Oct 19

Facebook chce sociální síť ve virtuálním světě. Spojí ho s reálným

iDNES.cz / Technet

Facebook se pokouší prosadit i ve virtuální realitě. Již brzy prý přijde s novým prostorem, kde se budou moci lidé setkávat. Připravuje i avatary, kteří ve virtuálním prostoru zvládnou hrubé vyjadřování emocí.

Nov 14

Přátelé v Paříži jsou v bezpečí, uklidňuje Facebook. Poprvé po útocích

iDNES.cz / Technet

Speciální funkce Facebooku uklidňuje přátele lidí, kteří se zrovna nacházejí v Paříži. Pomocí notifikace a dedikované obrazovky ukazuje, kdo z uživatelů je mimo nebezpečí a o kom naopak ještě nejsou informace. Facebook tuto funkci zavedl…

Jun 19

Češi opouštějí domácí sociální sítě. Místo Spolužáků táhne Facebook

iDNES.cz / Technet

Asi není velkým překvapením, že se v Česku stále více prosazují zahraniční sociální sítě a komunitní weby na úkor těch českých. Jaké služby v Česku nyní získávají navrch a jací jsou jejich uživatelé, zjišťovala v průzkumu agentura Nielsen…