English

Sankce proti Rusku zasáhly i české dopravce, významně jim klesly zakázky

Týden.cz

Evropské sankce proti Rusku kvůli eskalaci konfliktu na Ukrajině postihl mezi českými kamionovými dopravci jednotky firem. Těm nyní klesly zakázky o více než 80 procent.

More from Týden.cz

Jun 3

EU schválila částečné embargo na ruskou ropu i sankce proti bankám a televizím

Evropská unie v pátek definitivně schválila šestý balík sankcí za ruskou invazi na Ukrajinu, jehož součástí je zákaz dovozu většiny ruské ropy od příštího roku.

Nov 30

Sankce proti Rusku určitě prodloužíme, říká za EU Tusk

Evropská unie určitě příští měsíc prodlouží své dosavadní sankce proti Rusku. Prohlásil to předseda Evropské rady Donald Tusk před novináři na summitu G20 v Buenos Aires.

Jul 5

EU prodloužila sankce proti Rusku o dalších šest měsíců

Evropská unie prodloužila platnost hospodářských sankcí zaměřených na určitá odvětví ruského hospodářství o dalšího půl roku. Platí tak do 31. ledna 2019, informovala Rada Evropské unie.

Aug 4

EU rozšířila sankce proti Rusku, kvůli dodávce turbín na Krym

Evropská unie rozšířila sankce proti Rusku o další tři osoby, mezi kterými je i náměstek ministra energetiky, a o tři firmy. Uvedené subjekty se podílely na dodávce čtyř plynových turbín německé společnosti Siemens na anektovaný Krym,…

Jun 28

EU prodloužila hospodářské sankce vůči Rusku o půl roku

Rada Evropské unie prodloužila sankce uvalené na Rusko kvůli ukrajinské krizi. Sankce, které unie svázala s prosazením mírových dohod z Minsku, tak budou platit nejméně do konce ledna 2018.

Jun 22

EU prodlouží hospodářské sankce vůči Rusku

Týden.cz

Evropská unie prodlouží hospodářské sankce uvalené na Rusko kvůli ukrajinské krizi. Rozhodnutí vrcholné schůzky oznámil na twitteru předseda Evropské rady Donald Tusk.

Jun 19

Sankce proti Rusku potrvají ještě rok, rozhodla EU

Týden.cz

Evropská unie v pondělí prodloužila sankce proti Rusku. Důvodem je ruská anexe Krymu a Sevastopolu. Prodloužení bude platit do června příštího roku. Rozhodli o tom v pondělí v Lucemburku ministři zahraničí zemí EU.

Mar 13

EU prodloužila o další půlrok sankce proti Rusku

Týden.cz

Evropská unie se rozhodla prodloužit o další půlrok sankce proti Rusku, které zavedla proti různým osobám a subjektům kvůli aktivitám ohrožujícím územní celistvost, svrchovanost a nezávislost Ukrajiny. Oznámila to ministerská Rada EU.

Dec 15

EU prodlouží své hospodářské sankce proti Rusku

Evropská unie prodlouží o půl roku své hospodářské sankce uvalené předloni na Rusko kvůli jeho postupu v ukrajinské krizi.

Nov 24

Tusk: Sankce proti Rusku prodloužíme už před summitem

Evropská unie se na prodloužení sankcí vůči Ruské federaci shodne ještě před summitem unijních špiček v polovině prosince, řekl novinářům šéf vrcholných schůzek EU Donald Tusk.

Oct 18

Fico: Sankce proti Rusku? Nesmysl. Jednota EU je ale prvořadá

Týden.cz

Slovensko považuje sankce EU proti Rusku za nesmyslné, Bratislava ale nebude vystupovat proti jednotě unie, řekl v úterý slovenský premiér Robert Fico před nadcházejícím summitem evropské osmadvacítky, na kterém by státníci měli podle…

Jul 1

EU prodloužila sankce proti Rusku

Týden.cz / Byznys

Evropská unie prodloužila hospodářské sankce vůči Rusku do konce ledna 2017. Hospodářská opatření, omezující především ruský přístup na finanční trhy a zakazující export určitých typů výrobků, přijala EU v roce 2014 v reakci na ruský…

Jun 21

Sankce vůči Rusku se prodlouží, rozhodli velvyslanci zemí EU

Velvyslanci zemí Evropské unie se shodli na prodloužení hospodářských sankcí vůči Rusku do konce ledna příštího roku. Formálně by krok měli v pátek potvrdit ministři zahraničí zemí osmadvacítky za předpokladu, že na poslední chvíli…

Jun 15

Prodloužit sankce proti Rusku! shodují se Česko a Německo

Týden.cz / Byznys

Evropské sankce vůči Rusku by měly být prodlouženy. Shodli se na tom v Berlíně ministři zahraničí Německa a Česka Frank-Walter Steinmeier a Lubomír Zaorálek. Bez naplňování minských dohod není jejich uvolnění možné, míní. K dostatečnému…

Dec 21

EU automaticky prodloužila sankce proti Rusku

Týden.cz / Byznys

Evropská unie automaticky prodloužila o půl roku své hospodářské sankce vůči Rusku kvůli jeho podílu na pokračující krizi na východní Ukrajině. Trvat tak budou do konce července příštího roku. Ruské ministerstvo zahraničí prodloužení…

Dec 18

Evropská unie prodlouží sankce proti Rusku o další půlrok

Týden.cz / Byznys

Velvyslanci členských zemí EU v podvečer odsouhlasili půlroční prodloužení evropských hospodářských sankcí proti Rusku, které byly spuštěny kvůli ukrajinské krizi. Plyne to z informací z diplomatických kruhů.

Dec 9

EU chtěla prodloužit sankce vůči Rusku, Itálie překvapila

Itálie ve středu v Evropské unii požádala, aby se odložilo rozhodnutí o prodloužení ekonomických sankcí proti Rusku. Unie je přijala loni v reakci na ruskou roli v ukrajinské krizi. Podle mluvčí italské mise u EU chce Řím věnovat otázce…

Jun 13

USA a EU dokončují případné další sankce proti Rusku

Týden.cz / Byznys

Spojené státy a Evropská unie dokončují přípravu případných dalších sankcí proti Rusku. Tato opatření by se mohla uplatnit, pokud Moskva povede další vojenské akce na Ukrajině.

Apr 16

Sobotka: Sankce vůči Rusku prodlouží EU do konce roku

www.tyden.cz

Sankce Evropské unie vůči Rusku budou podle premiéra Bohuslava Sobotky prodlouženy do konce letošního roku. Situace na Ukrajině podle něj destabilizuje část českého exportu.

Jan 27

Lídři EU zvažují další sankce proti Rusku

www.tyden.cz

Ministři zahraničí států Evropské unie se ve čtvrtek budou zabývat tím, zda kvůli zhoršující se situaci na východě Ukrajiny nepřitvrdit protiruské sankce. Ke zhodnocení situace a k diskusi o restriktivních opatřeních, která by měla…