English

Přestaňte propojovat osamělé Ukrajinky s nezadanými muži, vzkázala OSN Londýnu

Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) ve středu vyzval britskou vládu, aby v rámci hostitelského programu pro ukrajinské běžence nepropojovala svobodné muže s osamělými Ukrajinkami.

More from Týden.cz / Zahraničí

Nov 19

Česká pošta letos očekává zvýšení počtu doručených balíků na 55 milionů

Týden.cz

Česká pošta letos očekává nárůst počtu doručených balíků zhruba o tři miliony na 55 milionů. Z toho přibližně třetina připadá na předvánoční období, kdy se počet přepravovaných zásilek ve špičkách proti průměru až zdvojnásobuje. Vyplývá to…

Jun 11

Dva a půl milionu lidí. OSN se bojí o osud civilistů v Idlibu

Týden.cz

OSN vyjádřila obavy o 2,5 milionu civilistů v provincii Idlib na severozápadě Sýrie, kteří nebudou moci kam uprchnout v případě, že budou boje v regionu nadále eskalovat. Informovala o tom agentura Reuters.

Nov 6

Turecko zachytilo 3650 běženců. Chtěli po moři do Evropy

Turecké úřady v minulých sedmi dnech zabránily 3670 uprchlíkům dostat se do Evropy.

Sep 11

Komisař OSN podezírá Venezuelu ze zločinů proti lidskosti

Venezuelské bezpečnostní složky se zřejmě dopustily zločinů proti lidskosti tvrdými zákroky proti demonstrantům. Oznámil to vysoký komisař OSN pro lidská práva Zajd Raad Husajn a dodal, že policejní brutalita ve Venezuele si žádá…

Sep 11

Komisař OSN: Tažení proti Rohingům je etnická čistka

Vysoký komisař OSN pro lidská práva Zajd Raad Husajn odsoudil "brutální bezpečnostní operace" barmských bezpečnostních sil proti menšinovému etniku Rohingů v Arakanském státě v Barmě a žádal jejich ukončení.

Mar 11

OSN: Přes 20 milionů lidí trpí hladem, Jemen a další státy čelí krizi

Svět čelí největší humanitární krizi od roku 1945. Po pátečním jednání Rady bezpečnosti to oznámili představitelé světové organizace.

Nov 18

Ve Středozemním moři letos na cestě do Evropy utonulo 4636 lidí

www.tyden.cz

Ve Středozemním moři letos utonulo podle Mezinárodní organizace pro migraci 4636 lidí. Většina z nich byli Afričané, kteří se na cestu vydali v Libyi. Předchozí údaje hovořily o 4500 mrtvých.

Aug 11

Porušují lidská práva! Komisař OSN kárá Bulhary

Týden.cz

Vysoký komisař OSN pro lidská práva Zajd Raad Husajn ve čtvrtek obvinil Bulharsko ze systematického porušování lidských práv, kterého se dopouští kriminalizováním migrantů. V prohlášení uvedl, že tato politika "vyvolává vážné obavy, zda se…

Jul 14

Přes tři tisíce běženců zemřelo na cestě do Evropy. Většina na moři

Týden.cz

Za prvních šest měsíců letošního roku zemřelo na útěku z vlasti za lepším životem za hranicemi celkem 3694 uprchlíků. Valná většina z nich - 2905 - zahynula během pokusu přeplout Středozemní moře směrem do Evropy. Nejnovější čísla sdělil…

Jun 23

OSN: Nelegální drogy užívá 250 milionů lidí

Zhruba 250 milionů lidí na světě užívá nelegální drogy a přes 200 tisíc z nich na následky konzumace omamných látek loni zemřelo. Ve Vídni to oznámili zástupci OSN.

Mar 15

Přijměme více Syřanů, vyzval komisař OSN státy světa

Vysoký komisař OSN pro uprchlíky Filippo Grandi vyzval státy na celém světě k dobrovolnému přijetí téměř půl milionu syrských válečných uprchlíků v příštích letech.

Feb 16

Německo letos očekává až půl milionu migrantů

Do Německa by letos mohlo přijít až půl milionu migrantů. Počítá s tím německá spolková vláda, která údajně vyzvala Spolkový úřad pro migraci a uprchlíky, aby se připravil na půl milionu nových žádostí o azyl.

Jan 25

Komisař OSN: Více běženců do EU. Hlavně ať tady zůstanou

Týden.cz

Evropská unie by mohla přijímat více skutečných uprchlíků ze Sýrie, pokud by její členské země lépe vzájemně spolupracovaly. V rozhovoru to řekl nový vysoký komisař Organizace spojených národů pro uprchlíky Filippo Grandi.

Dec 22

Do Evropy letos dorazil už víc než milion uprchlíků

Týden.cz

Do Evropy letos dorazil už více než milion migrantů. Většina lidí se na kontinent dostala přes Řecko. Nejčastěji do Evropy utíkají Syřané a Afghánci.

Dec 10

Rada Evropy: Chování Evropy k běžencům je katastrofální

Týden.cz

Za neuspokojivý z pohledu lidských práv označil komisař Rady Evropy pro lidská práva Nils Muižnieks způsob, jakým se Evropská unie i jednotlivé evropské země postavily k letošní migrační krizi.

Nov 1

Německo očekává přes milion běženců, Merkelová v ohrožení

Německá vláda očekává, že do země letos přijde na milion žadatelů o azyl. Informoval o tom nedělník Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung s odvoláním na vládní kruhy. Kabinet dosud oficiálně počítal s 800 tisíci běženci.

Sep 12

OSN: Jen ze Sýrie přijde do Evropy další milion uprchlíků

Týden.cz

Další milion lidí bude v Sýrii do konce roku vyhnán ze svých domovů, pokud válka bude pokračovat stejně jako dosud. Tito lidé by se mohli přidat k proudu uprchlíků směřujících do Evropy, varoval Jakúb El Hillu, který přímo v Sýrii jako…

Aug 14

Do Evropy letos po moři připlulo přes 237 tisíc uprchlíků

Týden.cz

Do Evropy už letos po moři připlulo více než 237 tisíc migrantů, nejvíce jich skončilo v Řecku, zhruba 135 tisíc. Během plavby přes Středozemní moře zároveň přišlo nejméně 2300 uprchlíků o život. Nová čísla zveřejnila Mezinárodní…

Jul 9

OSN: Válka už vyhnala ze Sýrie přes čtyři miliony lidí

Počet uprchlíků, kteří odešli ze Sýrie kvůli letitým bojům, přesáhl čtyři miliony. Oznámil to Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky. Jde o největší migrační krizi vyvolanou jediným konfliktem. V Sýrii je mimo domovy 7,6 milionu lidí.

Jun 10

Radši zemřít, než to nezkusit! Kdo jsou běženci do Evropy

Každoročně se pokoušejí dorazit k břehům Evropy tisíce uprchlíků z Afriky a Blízkého východu, mnozí z nich pro svou cestu volí nebezpečnou plavbu přes Středozemní moře.