English

Kyjev a Moskva se dohadují o dodávky plynu opolčencům

www.tyden.cz

Od minulého čtvrtka dodává ruský Gazprom plyn samozvaným republikám v Doněcku a Luhansku. Zaplatit za něj by měl ovšem Kyjev, což se Ukrajincům vůbec nezamlouvá. Separatistické oblasti předtím přestal ukrajinský energetický podnik Naftogas…

More from tyden.cz

Oct 5

Ruská společnost Gazprom obnoví dodávky plynu přes Rakousko do Itálie

Ruská plynárenská společnost Gazprom obnoví dodávky zemního plynu přes Rakousko, a to zejména do Itálie. Firma ve středu uvedla, že spolu s italskými zákazníky našla způsob, jak vyřešit důsledky regulačních změn v Rakousku, kterými…

Mar 30

Dodávky ruského plynu do Evropy po třech klíčových trasách zůstávají stabilní

Týden.cz

Dodávky ruského plynu do Evropy po třech klíčových plynovodních trasách byly ve středu ráno stabilní. S odvoláním na data provozovatelů o tom informovala agentura Reuters

Mar 14

Gazprom uvádí, že pokračuje v dodávkách plynu přes Ukrajinu

Ruský plynárenský gigant Gazprom nadále pokračuje v dodávkách plynu přes Ukrajinu. Objem dodávek zůstává na zhruba stejné úrovni, řekl agentuře Interfax mluvčí Gazpromu Sergej Kuprijanov.

Oct 1

Ruský Gazprom zastavil tranzit plynu pro Maďarsko přes Ukrajinu, oznámil Kyjev

Ruský koncern Gazprom zastavil přepravu zemního plynu pro Maďarsko přes území Ukrajiny. S odvoláním na ukrajinského provozovatele tranzitních plynovodů to dnes uvedla ukrajinská agentura Unian.

Dec 21

Spor o tranzit plynu: Gazprom zaplatí Ukrajině miliardy dolarů

Týden.cz / Byznys

Ruská plynárenská společnost Gazprom zaplatí Ukrajině 2,9 miliardy dolarů (66,6 miliardy korun), a vyřeší tak vleklý spor o tranzit plynu, kterým se zabývala arbitráž ve Stockholmu. Informovala o tom agentura Reuters. Gazprom v pátek se…

Jun 30

Ruský Gazprom počítá s rekordními dodávkami plynu do Evropy

Týden.cz / Byznys

Ruská společnost Gazprom předpokládá, že v letošním roce opět dodá do Evropy a Turecka rekordní objem plynu.

May 30

Společnost Gazprom zvýšila zisk. Pomohly jí vyšší ceny plynu

Týden.cz / Byznys

Největší ruská plynárenská společnost Gazprom v prvním čtvrtletí zvýšila zisk meziročně o 11 procent na 371,6 miliardy rublů (132,4 miliardy korun). Pomohly jí vyšší ceny plynu i také vyšší objem prodeje, uvedla firma.

Mar 2

Poláci zahajují dodávky plynu na Ukrajinu

Týden.cz / Byznys

Polský státní plynárenský podnik PGNiG podepsal dohodu s ukrajinskou státní energetickou firmou Naftogaz o zahájení bezodkladných dodávek plynu na Ukrajinu. Poláci se tak rozhodli poté, co ruský plynárenský gigant Gazprom oznámil, že…

Mar 2

Gazprom zastavuje dodávky plynu na Ukrajinu, Kyjev vyhlásil krizi

Týden.cz / Byznys

Ruská společnost Gazprom oznámila, že okamžitě "zahajuje proceduru výpovědi" smlouvy s ukrajinskou firmou Naftogaz o dodávkách a tranzitu zemního plynu.

May 31

Gazprom: Kyjev dluží 600 milionů dolarů za dodávky na území rebelů

Týden.cz / Byznys

Ukrajina dluží ruské státní společnosti Gazprom 600 milionů dolarů (14,5 miliardy Kč) za dodávky plynu do východních částí země ovládaných povstalci.

Apr 26

Evropa se bez ruského plynu neobejde, tvrdí Gazprom

Týden.cz

Evropa v dlouhodobém výhledu nemá alternativu vůči dodávkám zemního plynu z Ruska, tranzit suroviny přes Ukrajinu ale představuje riziko, řekl na Středoevropském plynárenském kongresu v Bratislavě předseda představenstva ruského…

Apr 1

Gazprom výrazně zvýšil dodávky plynu do Evropy

Týden.cz / Byznys

Ruská státní plynárenská společnost Gazprom v prvním čtvrtletí zvýšila dodávky zemního plynu do Evropské unie a Turecka o 28,6 procenta na 44,4 miliardy krychlových metrů. Evropská unie přitom usiluje o snížení závislosti na ruském plynu.

Jan 31

Ruský Gazprom plánuje zvýšit těžbu plynu o 15 procent

Týden.cz / Byznys

Ruský plynárenský koncern Gazprom letos počítá se zvýšením těžby zemního plynu na 480 miliard metrů krychlových z loňského rekordního minima 418,5 miliardy metrů krychlových. Uvedla to agentura Interfax s odvoláním na prezentaci firmy.

Sep 4

Gazprom rozšíří Nord Stream a dostane se k německému plynu

Týden.cz / Byznys

Ruská plynárenská společnost Gazprom a její evropští partneři podepsali akcionářskou dohodu o plánovaném rozšíření plynovodu Nord Stream, který přivádí zemní plyn po dně Baltského moře do Evropy.

Jul 1

Moskva zastavila Ukrajině plyn, tranzit do Evropy ohrožený není

Týden.cz / Byznys

Ruský plynárenský koncern Gazprom oficiálně oznámil, že dnes dopoledne přestal dodávat Ukrajině plyn, protože Kyjev si nepředplatil dodávky.

Mar 30

Kyjev navrhl Rusku prodloužit dodávky plynu o jeden rok

www.tyden.cz

Ukrajinský státní plynárenský podnik Naftogaz navrhl ruskému monopolnímu vývozci zemního plynu Gazprom prodloužení nynější "zimní" dohody o dodávkách plynu z Ruska o celý jeden rok, tedy do 1. dubna 2016.

Feb 26

Kyjev a Moskva se dohadují o dodávky plynu opolčencům

www.tyden.cz

Od minulého čtvrtka dodává ruský Gazprom plyn samozvaným republikám v Doněcku a Luhansku. Zaplatit za něj by měl ovšem Kyjev, což se Ukrajincům vůbec nezamlouvá. Separatistické oblasti předtím přestal ukrajinský energetický podnik Naftogas…

Feb 24

Gazprom varuje: opět hrozí riziko pro tranzit plynu do Evropy

www.tyden.cz

Ruský monopolní vývozce plynu Gazprom oznámil, že Ukrajina nezaplatila předem za dodávky plynu. Existuje tak vážné riziko pro tranzit plynu do Evropy přes Ukrajinu, varovala firma.

Feb 23

Kyjev: Gazprom Ukrajině nedodává požadované objemy plynu

www.tyden.cz

Ukrajinská plynárenská firma Naftogaz dnes obvinila ruský Gazprom, že porušil kontrakt a nedodal na Ukrajinu předplacený objem zemního plynu.

Feb 17

Kyjev Mládka ujistil spíše o tranzitu ropy, než plynu

www.tyden.cz

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek se po jednání s ukrajinským ministrem energetiky a uhelného průmyslu Volodymyrem Demčyšynem cítí uspokojen spíše ohledně tranzitu ruské ropy přes Ukrajinu než zemního plynu.