English

Miloš Zeman jezdil na Zemi živitelku a bránil Budvar před privatizací

www.idnes.cz

Ještě přes měsíc ve funkci má před sebou prezident Miloš Zeman, než ho 9. března vystřídá Petr Pavel. Druhý jmenovaný se na oficiální návštěvy Jihočeského kraje jako hlava státu teprve vydá, Zeman byl v tomto směru poměrně aktivní. MF DNES…

More from idnes.cz

Apr 8

Petr Pavel se na Hradě sešel s premiérem Petrem Fialou

tv.idnes.cz

Prezident Pavel přijal na Pražském hradě premiéra Fialu, diskutovat by mohli o cestě předsedy vlády do USA, penzijní reformě či Ukrajině.

Feb 19

Petr Pavel – první rok na Hradě

To je nějaký právní stát, když si prezident dovolí peskovat vládnoucí garnituru a vysvětlovat jim, že "pacta sunt servanda"? Tenhle politický amatér nám tady bude zahajovat diskuse? Kdo to kdy viděl!

Oct 28

Prezident Pavel jmenuje na Hradě nové generály

tv.idnes.cz

Prezident Petr Pavel jmenuje nové generály za účasti ministryně obrany Jany Černochové (ODS) a náčelníka generálního štábu Karla Řehky. Dále se zúčastní předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) a předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová …

Aug 29

Petr Pavel přijal na Hradě prezidenta Severní Makedonie Pendarovského

tv.idnes.cz

Český prezident Petr Pavel dnes dopoledne s vojenskými poctami přivítal na Pražském hradě prezidenta Severní Makedonie Steva Pendarovského. Pozvání do Česka má podle Hradu především vyjádřit podporu ve směřování země do Evropské unie.

Jul 6

Petr Pavel na Hradě přijal prezidenta Zelenského

tv.idnes.cz

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj přijel na Pražský hrad, kde ho přivítal prezident Petr Pavel a při příletu prezidenta země, která čelí ruské agresi, doprovázely dva gripeny. Zelenskyj teď bude jednat s prezidentem Pavlem, během…

Jun 22

Petr Pavel 100 dní na hradě

mica.blog.idnes.cz

Petr Pavel úřaduje na Pražském hradě 100 dní. Pojďme si analyzovat jeho působení, podívat se na jeho kontroverzní kroky, případně říci něco pozitivního.

May 24

ŽIVĚ: Prezident Petr Pavel vítá na Pražském hradě prince Edwarda

tv.idnes.cz

Prezident republiky Petr Pavel se na Pražském hradě setká s princem Edwardem. Středobodem návštěvy bratra britského krále Karla III. v Česku bude Mezinárodní cena vévody z Edinburghu (DofE) určená studentům mezi 14 a 24 lety, navštíví ale…

Mar 9

Zvolený prezident Petr Pavel s chotí dorazili na Pražský hrad

tv.idnes.cz

Petr Pavel s chotí dorazili na Pražský hrad. Po inauguraci dd 14 hodin se Pavel oficiálně ujme prezidentského úřadu.

Jan 28

Vyhrály pravda a pokora, řekl Petr Pavel. Slíbil úklid v Lánech i na Hradě

iDNES.cz

„Zasloužíme si Českou republiku jako zemi pohody. Máme na to a dokážeme to,“ prohlásil nový prezident České republiky Petr Pavel. „Prezident, prezident,“ přivítali ho jeho příznivci. Vyvolávali i jméno jeho ženy Evy. „Vyhrály hodnoty jako…

Dec 17

Prezident Miloš Zeman jmenoval v Lánech novou vládu

tv.idnes.cz

Prezident Miloš Zeman dnes na zámku v Lánech jmenoval členy nové vlády premiéra Petra Fialy (ODS). Kabinet koalic Spolu (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) a Pirátů se STAN vystřídá vládu ANO a ČSSD vedenou premiérem Andrejem Babišem (ANO).

Nov 28

Brífink premiéra Petra Fialy po jmenování prezidentem v Lánech

tv.idnes.cz

desátý den po volbách jmenoval prezident Miloš Zeman v Lánech předsedu ODS Petra Fialy premiérem. Kvůli tomu, že měl Zeman ve čtvrtek pozitivní test na covid, byl přitom za průhlednou stěnou. U jmenování jsou ještě hradní kancléř Vratislav…

Jul 24

Proč prezident novou ministryni nejmenuje na Hradě, ale „jen“ v Lánech?

jdvorak.blog.idnes.cz

Tak se to nějak přihodilo, že ve vládě a blízko ní budeme mít dokonce i manželský pár. Nová ministryně sociálních věcí příjmením Maláčová má za manžela státního tajemníka pro Evropu příjmením Chmelař.

Jan 27

Miloš Zeman obhájil post prezidenta, Jiří Drahoš prohrál o 152 tisíc hlasů

iDNES.cz / Zprávy

Miloš Zeman zůstane českým prezidentem. Od voličů dostal více hlasů než před pěti lety, ale vyhrál s menším rozdílem. K volbám také přišlo více voličů. Jiří Drahoš mu popřál hodně sil a řekl, že z politiky neodejde. Miloš Zeman slíbil, že…

Jan 24

Který z kandidátů je více nevyzpytatelný? Miloš Zeman nebo Jiří Drahoš?

kulhava.blog.idnes.cz

Co ukazují poslední dny i dlouhodobý čas a co můžeme očekávat (možná)? Které problematiky má smysl vnímat bez ohledu na to, že prezidentská kampaň pozítří skončí? Jak to souvisí s bojovými uměními?

Jan 24

FOTOREPORTÁŽ: Duel Miloš Zeman versus Jiří Drahoš

hassan.blog.idnes.cz

Včera večer se v Karlínském divadle konal první duel debaty prezidentských kandidátů Miloše Zemana a Jiřího Drahoše. Z celé akce přináším fotoreportáž.

Jan 23

Vybydlí Miloš Zeman Jiřímu Drahošovi Hrad, když druhé kolo prohraje?

Takové případy se totiž občas stávají, když někdo neunese fakt, že se musí odstěhovat odněkud, odkud se mu nechce a navíc to cítí jako křivdu.

Jan 22

Miloš Zeman není Churchill, Jiří Drahoš není Chamberlain

Těsně před druhým kolem prezidentské volby se v médiích objevují srovnání současných kandidátů s politiky mezinárodního formátu, kteří se proslavili nebo naopak selhali. Obě přirovnání jsou mimo realitu.

Jan 19

Jiří Drahoš není bůh a Miloš Zeman není ďábel, ale...

Jiří Drahoš není bůh a Miloš Zeman není ďábel, ale jejich souboj tentokrát není jen prostou volbou hlavy státu. Svým způsobem je to referendum o hodnotové orientaci našeho národa.

Jan 13

Jaké výzvy přináší do druhého kola Miloš Zeman a jaké Jiří Drahoš?

kulhava.blog.idnes.cz

Koho chcete za prezidenta? Které inspirace má pro vás a vaše děti a jak byste chtěli, aby - při uvážení těchto dvou variant - byla reprezentovaná Česká republika v Evropě a hlavně vyjednávané podmínky v EU apod.?