English

KOMENTÁŘ: Zeman se na Hradě chová, jako by už nechtěl znovu kandidovat

zpravy.idnes.cz

Miloš Zeman je již druhým rokem pánem Hradu a tedy i nejvyšším ústavním činitelem České republiky. Prezident, první zvolený ve volbách přímo svými občany, pojal náplň své funkce osobitě a přizpůsobil ji ku obrazu svému.

More from idnes.cz

Mar 3

Miloš Zeman přijme na Pražském hradě maďarskou prezidentku

tv.idnes.cz

Končící prezident Miloš Zeman v rámci dalšího ze svých rozlučkových setkání přijme v pátek na Pražském hradě maďarskou prezidentku Katalin Novákovou. Dlouholetou členku vládní strany Fidesz uvítal už loni v červnu, jen měsíc po jejím…

Jan 6

Fiala je připraven počkat se jmenováním Hladíka ministrem na nového prezidenta

tv.idnes.cz

Premiér Fiala je připraven počkat se jmenováním ministra životního prostředí Petra Hladíka na nového prezidenta, řekl to v pořadu Co na to premiér na stanici CNN Prima NEWS. Miloši Zemanovi odmítám ustoupit, doplnil.

Jan 5

Fiala je připraven počkat se jmenováním Hladíka ministrem na nového prezidenta

iDNES.cz / Zprávy

Premiér Fiala je připraven počkat se jmenováním ministra životního prostředí Petra Hladíka na nového prezidenta, řekl to v pořadu Co na to premiér na stanici CNN Prima NEWS. Miloši Zemanovi odmítám ustoupit, doplnil.

Aug 23

Setkání prezidenta Miloše Zemana s českými velvyslanci

tv.idnes.cz

Prezident Miloš Zeman na Pražském hradě přijal novou maďarskou prezidentku Katalin Novákovou. (7. června 2022)

Dec 10

K nejmenování ministra

Při jmenování předsedy vlády má prezident volnou rukou a není vázán politickou podporou Poslanecké sněmovny.

Dec 10

DOKUMENT: Stanovisko prezidenta k nejmenování Lipavského ministrem

iDNES.cz / Zprávy

Prezident Miloš Zeman potvrdil, že nebude jmenovat pirátského kandidáta Jana Lipavského do funkce ministra zahraničí. Vyjmenoval také důvody. Přinášíme kompletní znění stanoviska prezidenta.

Mar 15

Pražský hrad. Přestěhovat sídlo prezidenta?

Kdo to navrhl? Kalousek. Pokud hodíme za hlavu Kalouska, Zemana a celou politiku není to zase tak špatný nápad. Proč ne? Jedna z nejvýznamnějších kulturních a historických památek Česka není celá přístupná veřejnosti.

Dec 10

Ještě, že toho starého a nemocného prezidenta Miloše Zemana na tom Pražském hradě máme

Vzhledem ke svému věku může být tvrdohlavý a někdy trochu jízlivý, ale je poctivý a drží své slovo ve vnitřní i zahraniční politice.

Mar 19

Projev prezidenta České republiky Miloše Zemana k národu

Prezident ve svém projevu hovořil k aktuální situaci, kdy Česká republika a její občané zažívají nouzový stav a krizová opatření v boji s novým koronavirem.

Aug 27

K projevu prezidenta Zemana při jmenování nového ministra kultury

Každý z nás může udělat chybu. Pokud nás na ni někdo upozorní – a má pravdu -, sluší se poděkovat, omluvit se a chybu pokud možno napravit.

Jun 28

Česká republika je na pokraji ústavní krize od chvíle, kdy se Miloš Zeman stal prezidentem

Pan Hamáček míní, že se nacházíme na pokraji ústavní krize z důvodu protiústavního chování prezidenta. Už v té krizi jsme a jisté je i to, že prezident má občany za bandu hlupáků nechápajících, že prezident Ústavu dodržovat musí.

Mar 8

Je Miloš Zeman vážně prezidentem České republiky? Nebo ruským poskokem?

Bohužel, skutečně to spíše vypadá, že je pouhou loutkou Kremlu. Hlava suverénního státu si nemůže dovolit kritizovat vypovězení člověka, který je agentem ruské tajné služby a navíc na seznamu nežádoucích osob.

Jan 23

Vybydlí Miloš Zeman Jiřímu Drahošovi Hrad, když druhé kolo prohraje?

Takové případy se totiž občas stávají, když někdo neunese fakt, že se musí odstěhovat odněkud, odkud se mu nechce a navíc to cítí jako křivdu.

Jan 17

Jak se prezident Miloš Zeman zasloužil o českou ekonomiku?

Myslím si, že hodně. Miloš Zeman je ekonom, a proto je i takovým prezidentem, který se snaží, aby naše země bohatla i hospodářsky. Pojďme se tedy podívat na nejzajímavější jeho úspěchy v této oblasti:

Sep 19

Pražský hrad vystaví v Jízdárně šest set obrazů českých impresionistů

iDNES.cz

V Jízdárně Pražského hradu bude od října do ledna k vidění první ucelená výstava českého impresionismu. Expozice nazvaná „Světlo v obraze, český impresionismus - Inspirace blízké i vzdálené“ ukáže 596 obrazů od 78 autorů.

Jun 12

Nejnavštěvovanější českou památkou byl loni opět Pražský hrad

cestovani.idnes.cz

Nejnavštěvovanějším turistickým cílem v Česku byl loni opět Pražský hrad, kam zavítalo 2,1 milionu návštěvníků, meziročně o 12 procent více. Na druhé příčce se umístila lanová dráha na Petřín, která svezla téměř 1,8 milionu lidí, což bylo…

Jun 12

Česko má 42 nových profesorů. Při jmenování chyběl prezident i ministr

iDNES.cz

Čtyři desítky nových profesorů dostaly v pátek v Karolinu jmenovací dekrety. Slavnostní ceremoniál probíhal netradičně. Stejně jako loni v prosinci chyběl prezident Miloš Zeman, a tentokrát i ministr školství a tři navržení akademici,…