English

Rusko a Ukrajina se navzájem ostřelovaly, obě strany hlásí mrtvé

Týden.cz

Ruský útok na Pokrovsk na východě Ukrajiny, při němž byly zasaženy bytové domy, si vyžádal nejméně devět mrtvých, uvedl dnes večer ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Zatímco oblastní úřady dříve hovořily o 88 zraněných, prezident ve…

More from Týden.cz

Mar 22

Rusko podniklo rozsáhlý úder na Ukrajinu, podle Kyjeva mířilo na energetiku

Týden.cz

Rusko v noci podniklo rozsáhlý vzdušný úder na ukrajinský energetický sektor, jde o jeden z největších takových útoků v poslední době, uvedl podle serveru Ukrajinska pravda ukrajinský ministr energetiky Herman Haluščenko. Na některých…

Feb 19

Ruská ofenziva u Avdijivky pokračuje, shodují se zdroje z Ruska i Ukrajiny

Týden.cz

Ruská ofenziva v oblasti Avdijivky pokračuje i poté, co ruské síly toto východokrajinské město v uplynulých dnech zcela ovládly. Shodují se na tom ukrajinské i ruské zdroje.

Jan 6

Rusko útočí na Ukrajinu pomocí raket získaných od KLDR, uvedla kancelář ukrajinského prezidenta

Rusko použilo proti Ukrajině rakety dodané ze Severní Koreje, uvedl dnes na sociální síti poradce šéfa ukrajinské prezidentské kanceláře Mychajlo Podoljak. Potvrdil dřívější vyjádření Bílého domu, napsala agentura Reuters. O tom, že Rusové…

Aug 4

Ukrajinská tajná služba uvedla, že Rusko plánuje útok na Bělorusko, vinit chce Kyjev

Ukrajinská tajná služba SBU dnes obvinila Rusko z chystaného útoku na ropnou rafinerii v jihoběloruském městě Mazyr s úmyslem svalit vinu na ukrajinské jednotky. Cílem této operace pod falešnou vlajkou by bylo zatáhnout Minsk, jednoho z…

Apr 18

"Za válku může Ukrajina i Rusko", kontroverzní výrok brazilského prezidenta vyvolal vlnu kritiky

www.tyden.cz

Nedělní výrok brazilského prezidenta Luize Inácia Luly da Silva, že za válku na Ukrajině mohou Moskva i Kyjev, vzbudil mezinárodní kritiku. Evropská komise Lulovi vzkázala, že Ukrajina je obětí ruské agrese, Bílý dům zase označil slova…

Apr 5

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj dorazil do Polska

Týden.cz

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj dorazil do Polska, kde bude jednat se svým protějškem Andrzejem Dudou. Informovala o tom polská televizní stanice TVN24 s odvoláním na poradce polského prezidenta pro zahraniční politiku Marcina…

Jul 22

Ukrajina a Rusko se podepsaly pod dohodu umožňující vývoz ukrajinského obilí

Týden.cz / Byznys

Zástupci Ruska a Ukrajiny se podepsali pod dohodu zprostředkovanou OSN a Tureckem. Umožnit to má vývoz milionů tun obilí z ukrajinských černomořských přístavů, které jsou nyní zablokované v důsledku ruského útoku proti sousední zemi.

Apr 7

Kyjev: Rusko chce celou Ukrajinu; teď vyčkává a hledá způsob, jak vyhrát

Dlouhodobým záměrem Ruska je zmocnit se celé Ukrajiny, ačkoliv nyní je jeho pozornost upřena na východ země. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek řekla náměstkyně ukrajinského ministra obrany Hanna Maljarová.

Mar 3

Číňané na znamení podpory Ruska v konfliktu s Ukrajinou kupují ruskou čokoládu

Ruský internetový obchod na čínské platformě pro elektronické obchodování JD.com poděkoval čínským zákazníkům za podporu, protože vykoupili většinu nabízeného zboží, včetně čokolády a změkčovačů tkanin.

Mar 3

Škoda Auto zastaví kvůli ruské invazi na Ukrajinu veškeré aktivity v Rusku

Týden.cz / Byznys

Automobilka Škoda Auto kvůli ruské invazi na Ukrajinu zastaví veškeré své aktivity v Rusku. Přeruší výrobu ve svých ruských závodech v Kaluze a Nižném Novgorodu, zastaví i export vozů do země.

Feb 25

Rusko tvrdí, že je připraveno jednat s Kyjevem, až Ukrajina složí zbraně

Týden.cz

Moskva je připravena vyjednávat s Kyjevem teprve poté, až Ukrajina složí zbraně, uvedl v pátek šéf ruské diplomacie Sergej Lavrov.

Feb 24

Rusko zahájilo úplnou invazi na Ukrajinu, sdělil šéf ukrajinské diplomacie

Ruský prezident Vladimir Putin zahájil plnohodnotnou invazi na Ukrajinu, uvedl ve čtvrtek ráno na twitteru šéf ukrajinské diplomacie Dmytro Kuleba.

Feb 23

Ukrajina povolává do armády zálohy; Kyjev radí občanům necestovat do Ruska

Ukrajina od středy povolává do armády zálohy. Týká se to rezervistů ve věku od 18 do 60 let, informovala agentura Interfax-Ukrajina s odvoláním na ukrajinskou armádu.

Feb 27

Trump je lhář, řekl Cohen. O vztahu k Rusku prezident balamutil

Americký prezident Donald Trump je lhář a rasista, který ke lhaní nutí ostatní. Před výborem Sněmovny reprezentantů pro dohled a reformu prohlásil Trumpův někdejší a nyní již odsouzený osobní právník Michael Cohen. .

Feb 8

Rusko nevyšle pozorovatele na volby ukrajinského prezidenta

Rusku se rozhodlo z bezpečnostních důvodů nevyslat své pozorovatele na ukrajinské volby. Oznámilo to ruské ministerstvo zahraničí.

Nov 28

Kyjev: Rusko napadlo ukrajinské lodě v mezinárodních vodách

Týden.cz

Rusko napadlo a ukořistilo ukrajinské vojenské lodě ještě v mezinárodních vodách Černého moře, tvrdí ukrajinské úřady s odvoláním na souřadnice ukrajinských dělových člunů Nikopol a Berdjansk a remorkéru Jany Kapu v době, kdy je Rusové…

Jul 2

Kyjev řekl Rusku o vězněných osobách nabízených k výměně

Ukrajinské vedení zveřejnilo v pondělí seznam osob zadržovaných Ruskem nebo proruskými separatisty, které má Kyjev v úmyslu vyměnit za Rusy vězněné na Ukrajině. Oznámila to agentura Unian.

Jun 14

Krym je Ruska, vždyť tam všichni mluví rusky, řekl Trump

Americký prezident Donald Trump na nedávném summitu sedmi hospodářsky nejsilnějších států G7 v Kanadě prohlásil, že Krym je ruský, protože každý, kdo tam žije, mluví rusky. Tvrdí to americký server BuzzFeed s odvoláním na dva anonymní…

Oct 26

Výbuch v Kyjevě. Šlo o terorismus, tvrdí Ukrajina. Obviňuje Rusko

Nejméně jeden člověk přišel o život při pokusu o atentát na ukrajinského poslance Ihora Mosijčuka, sám poslanec z útoku vyvázl se zraněním.

May 20

Připravme Ukrajinu na jaderný úder z Ruska, řekl Turčynov

Ukrajina by prý měla uvažovat o rozmístění prvků protiraketové obrany na svém území, aby se uchránila před případným jaderným úderem z Ruska. Uvedl to tajemník bezpečnostní rady Oleksandr Turčynov.