English

Zeman o americkém konvoji: NATO je o solidaritě, emoce jsou zbytečné

zpravy.idnes.cz

Zatímco se hlasití stoupenci Ruska na Facebooku „hecují“ k napadání amerických vojáků v kolonách, které koncem března projedou Českou republikou, prezident Miloš Zeman zaujal smířlivý postoj. Rozhodnutí vlády respektuje. A říká, že být…

More from idnes.cz

Jan 31

Aktivismus českých novinářů ohrožuje žurnalistiku jako profesi

I já jsem rád, že prezidentskou volbu vyhrál Petr Pavel nad lží a nenávistí. I já jsem ze soboty na neděli jásal. Ale já nejsem český novinář.

Dec 20

Černochová: Rychlá modernizace české armády je nutná

tv.idnes.cz

Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) bilancovala první rok svého působení v čele resortu. Kromě dodávek vojenské techniky a materiálu na pomoc Ukrajině začala vyjednávat o možném nákupu nejnovějších amerických stíhaček nebo dlouho…

Nov 18

Parchant cikánskej, povykoval demonstrant před novinářem České televize

iDNES.cz / Zprávy

Na demonstraci k 17. listopadu v Praze, která byla ve čtvrtek namířená proti vládě a České televizi, zazněly i rasistické urážky. Jeden z účastníků akce slovně útočil na novináře ČT Richarda Samka, který událost pracovně pokrýval.

Aug 23

Setkání prezidenta Miloše Zemana s českými velvyslanci

tv.idnes.cz

Prezident Miloš Zeman na Pražském hradě přijal novou maďarskou prezidentku Katalin Novákovou. (7. června 2022)

Aug 17

Česká stopa v Afghánistánu: trolejbusy, náklaďáky i Večerníček

iDNES.cz / Zprávy

Trolejbusy ze Škodovky, náklaďáky z kopřivnické Tatry, traktory ze Zetoru, motorky Jawa, cementárny, cukrovary, lisovny oleje nebo konzervárny. Češi zanechali v Afghánistánu hlubokou stopu. V zemi působili s­ přestávkami od roku 1932.

Sep 11

Česká republika se omluvila za lháře Miloše Zemana

Opravdu zvláštní funkce. Prezident může lhát a kydat hnůj na všechny okolo a nemůže být za to ani osobně zažalován. Omlouvat se nemusí osobně, ale jménem České republiky se musí omluvit Ministerstvo financí....

Aug 26

Šlendrián ministerstva zdravotnictví prokázal povrchnost českých novinářů!

zamboch.blog.idnes.cz

Neobnovovované klíčové údaje o těžkých případech pacientů s Covid-19 na přístrojích usvědčují české novináře včetně opozičních z povrchní práce.Opírají se o ně a vydávají je za aktuální, nebo neupozorňují, že dlouho chybí .

Apr 17

Česká armáda ukončila střežení afghánské základny Bagrám, mise pokračuje

iDNES.cz

Česká armáda koncem března ukončila střežení základny Bagrám v Afghánistánu. Na misi se vystřídalo 2000 vojáků, osm z nich v misi padlo. V pátek do Česka armáda přepravila velkokapacitním letounem Ruslan část materiálu strážní roty. Mise…

Mar 19

Projev prezidenta České republiky Miloše Zemana k národu

Prezident ve svém projevu hovořil k aktuální situaci, kdy Česká republika a její občané zažívají nouzový stav a krizová opatření v boji s novým koronavirem.

Feb 8

Konec v Afghánistánu, česká armáda se přesouvá do Afriky

iDNES.cz / Technet

Vláda 26. ledna rozhodla o vyslání 60 vojáků Armády České republiky, zřejmě ze 601. skupiny speciálních sil, do afrického Mali. Vojáci se připojí k evropskému bojovému uskupení Takuba v rámci operace Barkhane.

Nov 23

Na horké afghánské půdě působilo od roku 2002 již 10 tisíc českých vojáků

iDNES.cz / Zprávy

V zemi sloužili vojáci z polní nemocnice, strážních jednotek, z chemické a biologické ochrany, nebo z chirurgického i rekonstrukčního týmu Lógar. Dlouholetá alianční mise ISAF (Mezinárodních sil pro podporu bezpečnosti) v Afghánistánu…

Jul 24

Ústavní žaloba na prezidenta České republiky je ostudou prezidenta České republiky

Senát schválil žalobu na Miloše Zemana, a to i s vědomím, že ve Sněmovně svého prezidenta podrží komunisté, okamurovci a poslanci ANO. Žaloba má tak v prvé řadě charakter zásadního nesouhlasu s chováním a jednáním prezidenta.

Jun 28

Česká republika je na pokraji ústavní krize od chvíle, kdy se Miloš Zeman stal prezidentem

Pan Hamáček míní, že se nacházíme na pokraji ústavní krize z důvodu protiústavního chování prezidenta. Už v té krizi jsme a jisté je i to, že prezident má občany za bandu hlupáků nechápajících, že prezident Ústavu dodržovat musí.

Apr 16

Novým českým velvyslancem při NATO má být Landovský

iDNES.cz / Zprávy

Novým českým velvyslancem při NATO má být od podzimu dosavadní náměstek ministra obrany Jakub Landovský. V Bruselu má Vystřídat Jiřího Šedivého, který působí jako český zástupce v Alianci už od září 2012.

Mar 8

Je Miloš Zeman vážně prezidentem České republiky? Nebo ruským poskokem?

Bohužel, skutečně to spíše vypadá, že je pouhou loutkou Kremlu. Hlava suverénního státu si nemůže dovolit kritizovat vypovězení člověka, který je agentem ruské tajné služby a navíc na seznamu nežádoucích osob.

Jan 2

Proč je česká společnost rozdělená? A může za to jen současný prezident?

O rozdělení současné české společnosti a jejích příčinách se mluví stále častěji. Proto jsem ani já neodolal a věnoval tomuto tématu můj první letošní blog.

Aug 29

České novináře se zatím vyhubit nepodařilo, zalitoval Zeman

iDNES.cz / Zprávy

Prezident Miloš Zeman se ve středu znovu pustil do českých žurnalistů, k nimž má dlouhodobě opovržlivý vztah. „Jsem přesvědčen, že inteligence českých novinářů je někdy na úrovni blbouna nejapného, což byl tvor žijící na Madagaskaru, ale…

Jan 17

Jak se prezident Miloš Zeman zasloužil o českou ekonomiku?

Myslím si, že hodně. Miloš Zeman je ekonom, a proto je i takovým prezidentem, který se snaží, aby naše země bohatla i hospodářsky. Pojďme se tedy podívat na nejzajímavější jeho úspěchy v této oblasti:

Aug 11

První dáma byla v Afghánistánu, pozdravila tam české vojačky

iDNES.cz / Zprávy

Manželka prezidenta Miloše Zemana Ivana Zemanová navštívila Afghánistán, kde se setkala s českými vojačkami. Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček řekl, že Zemanová letěla do Kábulu v pondělí ráno vojenským speciálem s vojáky, kteří tam budou sloužit.…