English

Čína a Rusko si zastřílejí při manévrech ve Středomoří

www.tyden.cz

Moskva a Peking demonstrují svou rostoucí vojenskou moc. Obě země chtějí poprvé v historii uspořádat společné vojenské cvičení ve Středozemním moři, tedy v bezprostřední blízkosti Evropy.

More from tyden.cz

May 20

Peking by měl tlačit na Rusko, vyzývá po summitu G7

Týden.cz

Peking by měl "tlačit na Rusko, aby zastavilo svou agresi" proti Ukrajině, vyzvali v prohlášení lídři skupiny velkých ekonomik G7 na summitu v Japonsku. Informují o tom agentury AFP a Kjódó. Spojené státy, Kanada, Japonsko a čtyři evropští…

Sep 25

NÚKIB: Největší kyberhrozbou jsou Rusko a Čína

Týden.cz / Domácí

Nejvýznamnějšími původci kybernetických hrozeb v Česku jsou podle Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) jiné státy. Jde především o aktéry napojené na Rusko a Čínu, vyplývá ze zprávy o stavu kybernetické…

Oct 25

EP odsuzuje Rusko. Zostřuje situaci v Azovském moři

Evropský parlament ve čtvrtek odsoudil "nadměrnou činnost" Ruska v Azovském moři, kterou označil za porušení mezinárodního námořního práva a mezinárodních závazků Ruska.

Oct 5

Obvinění Ruska? Propaganda, nařkla Moskva Nizozemsko

Týden.cz

Nizozemská obvinění na adresu Ruska jsou další zinscenovanou propagandistickou akcí, která vážně komplikuje dvoustranné vztahy a zavání špionomanií.

Sep 11

Manévry v Rusku. Největší cvičení od konce studené války

Ve východoasijské části Ruska v úterý začaly největší manévry ruských ozbrojených sil od konce studené války, do kterých bylo povoláno téměř 300 tisíc vojáků.

Jun 8

Putin je v Pekingu, aby upevnil vztahy Ruska s Čínou

Ruský prezident Vladimir Putin přiletěl na třídenní návštěvu Číny, během níž hodlá především potvrdit dobré bilaterální vztahy.

Apr 14

Trump: Monstrum Asad, Rusko na scestí. Moskva vyhrožuje

Týden.cz

Chemický útok byl podle Trumpa "významnou eskalací v používání chemických zbraní tímto velmi strašným režimem". Prezident USA zdůraznil, že je připraven v útocích pokračovat, dokud Sýrie neustane v používání chemických zbraní.

Sep 19

VIDEO: Rusko vzrušila nehoda na manévrech s Putinem

Mluvčí Kremlu odmítl komentovat nehodu na vojenských manévrech Západ 2017, kde na cvičišti u Petrohradu rakety z bitevního vrtulníku prý zasáhly a zranily dva novináře. Stalo se to ještě před příjezdem prezidenta Vladimira Putina.

Aug 29

Moskva se snaží rozptýlit obavy z rusko-běloruských manévrů

Zprávy světových médií o "ruské hrozbě" kvůli chystaným rusko-běloruským manévrům nemají nic společného s realitou, prohlásil v úterý náměstek ruského ministra obrany Alexandr Fomin.

Aug 25

Autobus v Rusku sjel do moře, počet mrtvých roste

Nejméně 17 mrtvých si dnes na jihu Ruska vyžádala nehoda autobusu, který sjel do Černého moře. Hospitalizováno je kolem 20 lidí, jeden člověk se stále pohřešuje.

Aug 21

Velvyslanec v Rusku Remek ke konci roku opustí Moskvu

Týden.cz / Domácí

Český velvyslanec v Rusku Vladimír Remek k závěru roku skončí ve své funkci. Na dotaz ČTK to potvrdilo ministerstvo zahraničí. Podle týdeníku Respekt Remek opouští ambasádu v Moskvě předčasně na vlastní žádost. Ministerstvo tvrdí, že…

Aug 18

Kišiněv protestuje proti účasti Ruska na manévrech v Podněstří

Moldavské ministerstvo zahraničí si povolalo ruského velvyslance a předalo mu protest proti opakované účasti ruských vojáků na manévrech v separatistickém Podněstří.

Aug 15

Napětí mezi Kyjevem a Moskvou může uškodit ratingu Ruska

Týden.cz / Byznys

Další eskalace napětí mezi Ruskem a Ukrajinou by mohla uškodit ruskému úvěrovému ratingu. Uvedla to dnes mezinárodní ratingová agentura Moody's Services. Schopnost Ruska splácet své dlouhodobé závazky hodnotí nyní tato agentura známkou Ba1…

Jun 18

Zbytečně dráždíme Rusko! Němcům vadí manévry NATO

Týden.cz

Nynější vojenské manévry Severoatlantické aliance ve východní Evropě jsou kontraproduktivní a jen vyostřují napětí ve vztazích s Ruskem. V rozhovoru pro nadcházející vydání nedělníku Bild am Sontag to prohlásil německý ministr zahraničí…

Mar 23

Kašpar míří do Ruska. Slovan vymění za Dynamo Moskva

Týden.cz / Sport

Útočník Lukáš Kašpar opět změní v Kontinentální hokejové lize působiště. Po sezoně ve Slovanu Bratislava má mistr světa z roku 2010 namířeno do Dynama Moskva. Ruským médiím to potvrdili generální manažer Slovanu Maroš Krajči i generální…

Sep 12

Moskva se čertí: Ukrajinci unesli z Ruska našeho vojáka!

Ruské ministerstvo obrany v sobotu obvinilo ukrajinské tajné služby, že unesly ruského vojáka a jeho bratra z ruského území. Vyzvalo Kyjev k okamžitému vrácení ruských občanů.

May 22

Zeman: Rusko by mohlo být ve Východním partnerství. Moskva odmítá

Týden.cz

Rusko by podle českého prezidenta Miloše Zemana mělo uvažovat o tom, že se stane součástí projektu Východního partnerství. Zeman to řekl českým novinářům před začátkem druhého dne jednání summitu partnerství v lotyšské metropoli Rize.

Apr 30

Čína a Rusko si zastřílejí při manévrech ve Středomoří

www.tyden.cz

Moskva a Peking demonstrují svou rostoucí vojenskou moc. Obě země chtějí poprvé v historii uspořádat společné vojenské cvičení ve Středozemním moři, tedy v bezprostřední blízkosti Evropy.

Mar 5

Rusko a NATO ukazují svaly v Černém moři

www.tyden.cz

Rusko a Severoatlantická aliance opět demonstrují sílu. Ruská armáda zahájila cvičení protivzdušné obrany, do kterého je zahrnut i Krym, zatímco v Černém moři nedaleko břehů Ukrajiny pořádají manévry plavidla flotily NATO.

Feb 5

Osa Moskva-Atény. Putin pozval Tsiprase do Ruska

www.tyden.cz

Ruský prezident Vladimir Putin pozval nového předsedu řecké vlády Alexise Tsiprase, aby se 9. května v Moskvě zúčastnil oslav konce druhé světové války. Oznámili to dnes Putinův poradce pro zahraniční politiku Jurij Ušakov a úřad řeckého…