English

Navrátilec z Nepálu: Země se třásla a lidé se nahlas modlili

www.tyden.cz

Zemětřesení v Nepálu, které si vyžádalo téměř šest tisíc obětí, se všem českým turistům podařilo přežít a ve čtvrtek se první z nich vrátili domů. Jedním z čerstvě navrácených šťastlivců je i Jan Boháč, člen divadla Sklep, majitel…

More from tyden.cz

Jul 17

Monzunové deště v Indii a Nepálu. Narůstá počet obětí

Týden.cz

Více než stovku obětí si za poslední měsíc v Indii vyžádaly záplavy a sesuvy půdy způsobené silnými monzunovými dešti. Přes 100 mrtvých hlásí také Nepál, informovala v pátek agentura AP.

Jul 15

Na konci století bude na Zemi méně lidí, než se očekávalo

Týden.cz / Věda

Ve druhé polovině století ubude na světě obyvatel a v roce 2100 by na planetě mělo žít kolem 8,8 miliardy lidí. Uvádí se to ve studii Institutu pro měření a vyhodnocování zdraví (IHME), jehož závěr se ale neshoduje s prognózami OSN. Podle…

May 26

V Brazílii roste počet mrtvých, evropské země nastartovávají ekonomiku

Spojené státy, nejhůře zasažené pandemií covidu-19, zakázaly vstup cizincům, kteří byli v předchozích dvou týdnech v Brazílii.

Aug 1

Chile zasáhlo zemětřesení. Otřes pocítila centrální část země

Chile zasáhlo ve čtvrtek 14.28 místního času (20.28 SELČ) zemětřesení o síle 6,8 stupně. Otřes byl podle agentury AP cítit v celé centrální části země, úřady však zatím nehlásí žádné škody či oběti.

Mar 12

V Nepálu havarovalo letadlo, nejméně padesát mrtvých

Týden.cz

Nehoda bangladéšského letadla, které v pondělí havarovalo při přistávání na mezinárodním letišti v nepálské metropoli Káthmándú, si vyžádala nejméně 50 mrtvých.

Mar 6

Papuu zasáhly další otřesy. Obětí zemětřesení je sedm desítek

Další silné otřesy zasáhly odlehlou oblast Papuy-Nové Guineje, kterou minulý týden těžce poničilo silné zemětřesení. Bilance otřesů mezitím stoupla na 75 obětí, informovala agentura Reuters.

Sep 10

Počet mrtvých po zemětřesení v Mexiku roste

Počet obětí silného zemětřesení, které v noci na pátek postihlo jih Mexika, již stoupl na 90. Z toho 71 lidí zemřelo v mexickém státě Oaxaca. V noci na dnešek tento stát přitom postihlo několik dalších otřesů, z nichž nejsilnější měl…

Aug 9

Zemětřesení v Číně zabilo 19 lidí, dnes následovaly další otřesy

Úterní silné zemětřesení na jihozápadě Číny si vyžádalo nejméně 19 mrtvých a 247 zraněných. Mezi oběťmi je šest turistů.

Aug 26

Obětí zemětřesení v Itálii je už 267, země se dál chvěje

Počet obětí středečního zemětřesení ve střední Itálii se zvýšil na 267, oznámil úřad civilní ochrany. Téměř 400 zraněných je v nemocnicích.

May 21

Nové hokejové země? Na šampionát se může kvalifikovat i Nepál

Týden.cz / Sport

Mezinárodní hokejová federace má nově 77 členů. Na kongresu v Moskvě, dějišti letošního světového šampionátu, se novými členy staly Indonésie, Nepál a Filipíny.

Apr 19

Počet mrtvých po zemětřesení v Ekvádoru stoupl na nejméně 480

Počet obětí sobotního ekvádorského zemětřesení stoupl na 480. Uvedlo to místní ministerstvo vnitra, které upravilo dosud udávaný počet 413 mrtvých. Podle úřadu bylo v důsledku otřesů zraněno 2560 lidí. Záchranáři pokračují v prohledávání…

May 17

Zemětřesení v Nepálu už má přes osm a půl tisíce obětí

www.tyden.cz

Počet obětí dvou zemětřesení, která v uplynulých týdnech zasáhla Nepál, přesáhl 8,5 tisíce. Jde tak o nejhorší katastrofu v moderní historii této himálajské země. Bilance se může ještě zhoršit.

May 12

Nepál a Indii zasáhlo další silné zemětřesení, hlášeny oběti

www.tyden.cz

Nejméně dvacet jedna obětí a 981 zraněných si vyžádalo nové mohutné zemětřesení o síle 7,3 stupně, které postihlo Nepál a sousední Indii. Otřesy půdy si také vynutily přechodné uzavření letiště v nepálské metropoli Káthmándú.

May 3

Počet obětí v Nepálu už přesáhl sedm tisíc

www.tyden.cz

Počet obětí zemětřesení z minulého víkendu v Nepálu už překročil 7 tisíc. Informovala o tom tamní policie. Zraněno bylo více než 14 tisíc lidí, z nichž přes 6500 je v péči nemocnic. Lidé naléhavě potřebují další materiální pomoc, která se…

May 2

Nepál: počet obětí vzrostl přes 6600. Přeživší už nejspíš nejsou

www.tyden.cz

Počet obětí zemětřesení v Nepálu stoupl na 6621, informovalo místní ministerstvo vnitra. Dalších nejméně 14 023 osob utrpělo zranění. Ničivé zemětřesení o síle 7,8 stupně udeřilo v zemi přesně před týdnem.

May 1

Zemětřesení v Nepálu už má přes šest tisíc obětí

www.tyden.cz

Počet potvrzených obětí zemětřesení v Nepálu, které zemi zasáhlo v sobotu, už dosáhl nejméně 6204. Zraněno bylo dalších přinejmenším 13 932 lidí, informovaly úřady himálajské země. Předchozí údaje, které úřady zveřejnily ve čtvrtek,…

Apr 27

V Nepálu už přes čtyři tisíce obětí. Počet stále roste

www.tyden.cz

Počet obětí sobotního zemětřesení v Nepálu a jeho okolí přesáhl 4 tisíce, zraněno bylo více než 7 tisíc lidí. V sousední Indii zahynulo 66 lidí a v čínské oblasti Tibetu 20. Představitelé nepálské vlády odhadují, že počet mrtvých dosáhne…

Apr 26

Zemětřesení v Nepálu má přes 2500 obětí

www.tyden.cz

Mohutné zemětřesení, které v sobotu zasáhlo Nepál, si podle nejnovějších údajů vyžádalo přes 2500 životů.

Apr 25

Zemětřesení v Nepálu: přes 1500 obětí, mrtví i pod Everestem

www.tyden.cz

Nepál v sobotu zasáhlo zemětřesení o síle 7,9 stupně, při mohutných otřesech zahynula více než tisícovka lidí. Mluvčí tamní policie řekl, že v samotném Nepálu je nejméně 1130 obětí. Katastrofa zasáhla i sousední státy, v Indii podle…

Apr 25

Zemětřesení v Nepálu zabilo stovky lidí. V zemi jsou i Češi

www.tyden.cz

UVNITŘ VIDEO. Počet obětí silného zemětřesení, které zasáhlo Nepál, se zvýšil na nejméně 618, uvedlo nepálské ministerstvo vnitra.