English

Putin mě ujistil, že invaze na východ Ukrajiny nehrozí, tvrdí Zeman

zpravy.idnes.cz

Český prezident Miloš Zeman tvrdí, že se mu dostalo od ruského protějšku Vladimira Putina v Moskvě ujištění, že Rusko nebude vojensky zasahovat na Ukrajině. Právě o to Zeman opírá svůj názor, že by sankce Evropské unie vůči Rusku v…

More from idnes.cz

Sep 23

Vyměnil bych šest ministrů, říká Miloš Zeman. Promluvil i o volbách či Rusku

iDNES.cz

Prezident České republiky Miloš Zeman pokládá Petra Fialu za dobrého premiéra, v jeho vládě by ale z různých důvodů vyměnil šest ministrů. Řekl to v rozhovoru pro MF DNES. Komunální volby hlava státu považuje za referendum o vládě, ve…

Aug 23

Setkání prezidenta Miloše Zemana s českými velvyslanci

tv.idnes.cz

Prezident Miloš Zeman na Pražském hradě přijal novou maďarskou prezidentku Katalin Novákovou. (7. června 2022)

May 12

Ze soumračného Ruska zazněly Miloši Zemanovi i Václavu Klausovi jasné odpovědi

Vladimir Vladimirovič Putin nenechal Miloše Zemana dlouho blouznit. Na jeho slova „válka nebude, pro CIA je to blamáž“ se mu téměř v zápětí dostalo té nejjasnější odpovědi - invaze na Ukrajinu.

Feb 26

Prezident Miloš Zeman zaútočil...

Když 30.11. 1939 Sovětský svaz přepadl Finsko, prohlásil tehdejší předseda vlády, Aimo Cajander, před shromážděnými generály: „Každý finský voják musí zastřelit deset Rusů!“ . Z davu se ozvalo: "No jo, ale, co s tím jedenáctým?"

Feb 25

Prohlášení prezidenta Zemana k útoku Ruska na Ukrajinu

Již řadu posledních týdnů kulminovalo napětí na východě Evropy. Obavy z ruského vpádu na Ukrajinu se nakonec naplnily.

Feb 24

Projev prezidenta Miloše Zemana

tv.idnes.cz

Prezident Miloš Zeman při natáčení diskuse s moderátorkou televize Prima Terezií Tománkovou (6. února 2022)

Nov 30

Chceš, Miloši Zemane, můj pane prezidente, jména ruských agentů? Tady jsou!

trcalek.blog.idnes.cz

Myslím, že se nedopustím ničeho nezákonného, když slovutnému Miloš Zemanovi sdělím jména ruských agentů působících v České republice

Mar 19

Projev prezidenta České republiky Miloše Zemana k národu

Prezident ve svém projevu hovořil k aktuální situaci, kdy Česká republika a její občané zažívají nouzový stav a krizová opatření v boji s novým koronavirem.

Oct 28

Prezident Miloš Zeman byl dnes Velký

Mnohdy jsem nevěděla, jestli mě prezident Miloš Zeman štve hodně nebo málo. Dnes jsem poslouchala bedlivě každé jeho slovo, vnímala jsem, že nepotřeboval nic číst. Přála bych všem Čechům, aby si jeho slova zapamatovali.

Mar 8

Je Miloš Zeman vážně prezidentem České republiky? Nebo ruským poskokem?

Bohužel, skutečně to spíše vypadá, že je pouhou loutkou Kremlu. Hlava suverénního státu si nemůže dovolit kritizovat vypovězení člověka, který je agentem ruské tajné služby a navíc na seznamu nežádoucích osob.

Jan 17

Prezident Miloš Zeman nectí

demokratickou dělbu moci tím nehrubším způsobem. Usiloval ovlivnit rozsudek nejvyššího soudu ve sporu Hradu s Karlovou universitou ve věci Ivana Ošťádala a Jiřího Fajta prostřednictvím kancléře Mynáře.

Jan 14

Prezident Miloš Zeman

stále odmítá jmenovat docenty Jiřího Fajta a I. Ošťádala profesory bez ohledu na české zákony a bez ohledu na akademické svobody.

Nov 13

A co na to náš prezident Miloš Zeman?

vlkdavid.blog.idnes.cz

"A je to vážné?" Zeptal se velký státník, típl toho dne již dvacátou Startku o čalounění historického křesla.

Aug 7

Rusko. Rusové a Rusáci. A Miloš Zeman

Miluju Rusko. Třeba v literatuře. Puškin, Bulgakov, Solženicyn, Ajtmatov, Strugačtí. Co jméno, to ikona. To jsou pro mne Rusové.

May 5

Je Miloš Zeman ruský agent?

Prezident Zeman opět jednou „píchl do vosího hnízda“, když ve svém pravidelném čtvrtečním vystoupení v TV Barandov se rozhovořil o zprávě tajných služeb ke kauze Novičok.

Jan 27

Miloš Zeman - prezident do hrobu

vitha.blog.idnes.cz

Kdysi před mnoha lety jsem šéfoval týmu,který vedl kampaň pro Daewoo Motor. Nevedli jsme si zle. Když jsme tu značku přebírali, měla v ČR úplně nejhorší jméno. Ještě horší než Trabant,

Jan 17

Jak se prezident Miloš Zeman zasloužil o českou ekonomiku?

Myslím si, že hodně. Miloš Zeman je ekonom, a proto je i takovým prezidentem, který se snaží, aby naše země bohatla i hospodářsky. Pojďme se tedy podívat na nejzajímavější jeho úspěchy v této oblasti:

Dec 20

Prezident Miloš Zeman podepsal zákon o rozpočtu na příští rok

iDNES.cz / Zprávy

Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal zákon o státním rozpočtu, který v úterý schválili poslanci. Na twitterovém účtu to oznámil prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Rozpočet připravila koalice ČSSD, ANO a lidovců a počítá se schodkem 50…

Oct 12

VIDEO: Jak se za čtyři roky proměnil prezident Miloš Zeman

iDNES.cz

Vystoupení prezidenta Miloše Zemana během shromáždění Rady Evropy ve Štrasburku, opět rozpoutalo otázky o jeho zdravotním stavu. Video, které mapuje některá veřejná vystoupení hlavy státu za poslední čtyři roky. Podívejte se, jak se…