English

Česko by mělo přijmout až 24 milionů Afričanů

Jsou to jednoduché počty, stejně jako je přidoibré vůli prosté vyřešit uprchlický problém, který nyní sužuje Evropu v podobě tisíců a tisíců nešťastníků, kteří se neustále valí do EU z Afriky a Blízkého východu.

More from Týden.cz / Zahraničí

Oct 20

Kam s migranty? Severu Afriky se nelíbí plán EU

Týden.cz

Libye a sousedící země na severu Afriky nesouhlasí s plánem EU zřídit na jejich území "vyloďovací platformy", kam by byli z moře zachránění migranti převáženi místo toho, aby mířili do Evropy.

Oct 4

Přerozdělujme migranty do zemí EU, až opevníme Evropu, zní z Vídně

Týden.cz

Ministři vnitra Rakouska a Dánska Herbert Kickl a Inger Stöjbergová prohlásili, že přesídlování uprchlíků do zemí Evropské unie má EU řešit až poté, co budou naplno uskutečněna ostatní opatření, jako je ochrana vnějších hranic EU.

Jun 20

Co s migranty v EU? Mocní mají minisummit, bez Česka

Sedm členských zemí Evropské unie se v neděli odpoledne v Bruselu sejde na mimořádné schůzce, na které se budou zabývat otázkou migrace. S odvoláním na své zdroje o tom informovala agentura APA.

Apr 18

Libyjská pobřežní stráž zachránila stovky migrantů z Afriky

Libyjská pobřežní stráž v úterý ve Středozemním moři ze dvou gumových člunů zachránila 217 migrantů z Afriky, včetně 85 žen a deseti dětí. S odkazem na sdělení libyjských úřadů o tom informovala agentura AP.

Apr 2

Izrael nebude vracet migranty do Afriky. Polovina půjde na Západ

Izrael oznámil zrušení kontroverzního plánu na deportaci asi 35 tisíc afrických migrantů zpět do Afriky poté, co se dohodl s úřadem OSN pro uprchlíky na přesídlení více než 16 tisíc z nich do nespecifikovaných západních zemí.

Mar 24

Vědci: Do Evropy přišlo za sedm let milion Afričanů, další chtějí

Týden.cz

Nejméně milion obyvatel subsaharské Afriky se od roku 2010 přesunul do Evropy. Sílící migrační proud z této části světa směřoval i do Spojených států. Cestu do Evropy či USA přitom zvažují další miliony občanů subsaharských států. Vyplývá…

Jan 15

Nejméně sedm migrantů z Afriky se utopilo u Kanárských ostrovů

U Kanárských ostrovů se v pondělí utopilo nejméně sedm migrantů, kteří se chtěli dostat z Afriky do Španělska.

Jan 5

Kam s migranty z Izraele? Rwanda ani Uganda je nepřijmou

Rwandská vláda popřela informaci, že z Izraele převezme část afrických migrantů. Žádná taková dohoda není, uvedl náměstek rwandského ministra zahraničí.

Dec 24

Legálně do Evropy. Pro migranty se chystají koridory

Týden.cz

Až 10 tisíc uprchlíků, kteří uvázli v táborech v Libyi, by mohlo příští rok využít legální humanitární trasy do Evropy, řekl italský ministr vnitra Marco Minniti.

Sep 26

Příchozích migrantů z Afriky je mnohem méně

Do Evropy se od začátku letošního roku dostalo přes Středozemní moře 134 549 migrantů a uprchlíků, dalších nejméně 2654 jich při pokusu dosáhnout evropských břehů zemřelo.

Jun 27

Davy migrantů z Afriky. K Itálii připlulo na 8500 migrantů

Za minulé dva dny bylo ve Středozemním moři zachráněno na 8500 migrantů, kteří se snažili dostat z Afriky do Itálie.

Jun 5

Česko se vzepřelo nařízení EU. Už žádné migranty nepřijme

Týden.cz

Česká republika už nepřijme žádné migranty z Itálie a Řecka na základě unijních přerozdělovacích kvót. Novinářům to po pondělním jednání kabinetu řekl ministr vnitra Milan Chovanec.

Dec 21

Evropa vysává lékaře z Afriky

Týden.cz

Afrika řeší vážný problém. Naprostá většina afrických absolventů medicíny totiž nezůstává doma, ale okamžitě po studiích odchází pracovat do západní Evropy nebo USA. A obyvatele Afriky nemá kdo léčit.

May 1

Proud migrantů z Afriky zesílí. Láká je mise EU

V letošním roce je nutné očekávat s výrazným nárůstem počtu běženců ze severoafrických zemí. V rozhovoru pro německý nedělník Welt am Sonntag to prohlásil zvláštní zmocněnec OSN pro Libyi Martin Kobler.

Feb 18

Merkelová: Brity v EU udržíme, migranti z Turecka půjdou do Evropy

UVNITŘ ANKETA. Německá kancléřka Angela Merkelová chce na summitu Evropské unie udělat vše pro to, aby Británie zůstala součástí osmadvacítky. V oblasti migrace je podle ní nutné realizovat už dohodnuté kroky.

Dec 24

Migranti z Afriky vyhráli statisíce ve španělské vánoční loterii

Tradiční španělská vánoční loterie El Gordo (Tlouštík) letos přinesla štěstí i několika migrantům z Afriky, z nichž přinejmenším jednoho pobřežní stráž zachránila z vratké lodi plující po Atlantském oceánu.

Nov 12

Lídři EU a Afriky o migraci: Prioritou je ochrana životů

Političtí lídři EU a afrických států na Maltě zakončí jednání na summitu, jehož hlavním tématem je současná migrační krize a zlepšení spolupráce obou kontinentů. Závěrečná deklarace, zdůrazňuje, že prvořadou prioritou musí být ochrana…

Nov 3

Merkelová: Evropo, pomoz nám s migranty, nebo bude zle

Týden.cz

Uprchlickou krizi není možné zvládnout na německo-rakouské hranici, spolupracovat musejí všechny země Evropské unie. Na Dni německého průmyslu to řekla německá kancléřka Angela Merkelová. Zopakovala také požadavek na rozdělování běženců v…

Oct 16

Ihned přestaňte urážet migranty! kárá Česko komisař Rady Evropy

Týden.cz

Komisař Rady Evropy pro lidská práva Nils Muižnieks vyjádřil zklamání nad "důvěryhodnými zprávami" o nevyhovujících životních podmínkách v zařízení českého ministerstva vnitra Bělá-Jezová na Mladoboleslavsku. Odvolal se přitom na úterní…

May 27

Česko by mělo přijmout až 24 milionů Afričanů

Jsou to jednoduché počty, stejně jako je přidoibré vůli prosté vyřešit uprchlický problém, který nyní sužuje Evropu v podobě tisíců a tisíců nešťastníků, kteří se neustále valí do EU z Afriky a Blízkého východu.