English

Porošenko požádal OSN a EU o vyslání mírových jednotek na východ Ukrajiny

IHNED.cz / Zahraničí 5 sources

Na Ukrajině i přes příměří pokračují boje, ukrajinská armáda a povstalci se vzájemně obviňují z útoků.

Živě: Porošenko požádal OSN a EU o vyslání mírových jednotek

Aktuálně.cz

Pondělní dění kolem ukrajinské krize sledujeme v online reportáži.

Porošenko požádal OSN a EU o vyslání mírových sil na Donbas

Kyjev - Ukrajinský prezident Petro Porošenko se dnes oficiálně obrátil na OSN a EU s žádostí o vyslání mírových jednotek na Donbas. Šance na úspěch jsou ale mizivé. Připravil také zákon o navýšení stavu vojáků.

Porošenko požádal o vyslání mezinárodních sil EU a OSN na Donbas

E15.cz / Zprávy

Ukrajinský prezident Petro Porošenko se oficiálně obrátil na OSN a Evropskou unii s žádostí o vyslání mírových jednotek na východ Ukrajiny, kde by měly dohlížet na příměří mezi povstalci a armádou. Prezident zároveň doručil parlamentu…

Porošenko požádal OSN a EU o vyslání mírových sil na Donbas

www.ceskenoviny.cz

Kyjev - Ukrajinský prezident Petro Porošenko se dnes oficiálně obrátil na OSN a Evropskou unii s žádostí o vyslání mírových jednotek na východ Ukrajiny, kde by měly dohlížet na příměří...

Porošenko uvedl v platnost rozhodnutí požádat OSN o mírové sily

czech.ruvr.ru

Prezident Ukrajiny Petro Porošenko uvedl v platnost rozhodnutí Národní bezpečnostní rady požádat OSN o zahájení na Ukrajině mezinárodní operace na podporu míru a bezpečnosti.

Top Related Stories
116

Mar 15

Porošenko: Rusko porušuje dohodu z Minsku, EU by měla zpřísnit sankce

Ukrajinský prezident Petro Porošenko obvinil Rusko z porušování příměří na východě Ukrajiny a prohlásil, že minské dohody zkrachovaly. Před pondělní návštěvou Berlína to uvedl v nedělním vydání německého listu Bild.

Mar 2

Porošenko požádal OSN a EU o vyslání mírových jednotek na východ Ukrajiny

Na Ukrajině i přes příměří pokračují boje, ukrajinská armáda a povstalci se vzájemně obviňují z útoků.

Feb 27

O plnění minských dohod má dnes proběhnout další videokonference. O Ukrajině bude jednat i Rada bezpečnosti OSN

I když Ukrajina včera oficiálně oznámila začátek stahování těžkých zbraní, od povstalců dostala ultimátum. Pokud Kyjev do dnešního večera nezačne s odsunem, vrátí separatisté odvezené zbraně zpátky na frontu.

Feb 24

Arabové se Putina nebojí. Porošenko dohodl v Emirátech dodávky zbraní na Ukrajinu

Kyjev - EU váhá s dodávkami zbraní na Ukrajinu a Bílý dům dosud oficiálně nerozhodl. Kyjev se tedy obrátil jinam, informují ruská média.

Feb 20

Inspirace i Afrikou. Kyjev by chtěl policejní síly EU

Týden.cz open event

Ukrajina preferuje vyslání policejních sil Evropské unie do Donbasu před povoláním mírových jednotek OSN. Novinářům v newyorském sídle OSN to ve čtvrtek řekl stálý zástupce Ukrajiny v organizaci Jurij Serhejev.

Feb 19

Mise OSN na Ukrajině je nereálná, Rusko to zablokuje, míní Zaorálek

Rusko v Radě bezpečnosti OSN zablokuje žádost Kyjeva o vyslání mírových sil na východ Ukrajiny, debata o tom je proto zbytečná. V reakci na návrh prezidenta Petra Porošenka to řekl ministr zahraničí Lubomír Zaorálek. Ministr obrany Martin…

Feb 19

Rusko má výhrady k plánu na povolání mírové mise do Donbasu

Povolání mírových sil na východ Ukrajiny může vyvolat erozi minských mírových dohod. Novinářům v Kyjevě to řekl šéf dolní komory ruského parlamentu Sergej Naryškin. Zřízení mírové mise OSN pro Donbas ve středu navrhl ukrajinský prezident…

Feb 19

Bezpečnostní rada Ukrajiny schválila pozvání vojsk OSN

EuroZprávy.cz open event

Kyjev - Oleksandr Turčynov, tajemník ukrajinské bezpečnostní rady, oznámil, že byl v noci na dnešek schválen návrh prezidenta Petra Porošenka pozvat do země mezinárodní mírové jednotky.

Feb 18

Porošenko chce na Ukrajině mezinárodní mírové sbory

Kyjev - Ukrajinský prezident Petro Porošenko volá po vyslání mírové mise pod patronací EU, která by dohlížela nad příměřím na boji zmítaném východě země. Učinil tak na dnešním zasedání Ukrajinské bezpečnostní rady. Informuje server rt.com.