English

Rusko chce zřídit v Sýrii trvalou námořní základnu

EuroZprávy.cz 3 sources

Moskva/Damšek - Máměstek ruského ministra obrany Nikolaj Pankov dnes před zahraničním výborem horní komory parlamentu uvedl, že Rusko chce svou současnou námořní základnu ponechat v syrském Tartúsu nastálo.

Ruská armáda se v Sýrii zabydluje. Námořní základna v Tartúsu bude trvalá

Novinky.cz

Ruské ozbrojené síly plánují přeměnit zásobovací základnu v přístavu Tartús na trvalou základnu námořnictva, oznámil v pondělí náměstek ruského ministra obrany Nikolaj Pankov.

Rusko chce zřídit v Sýrii trvalou námořní základnu

Deník.cz / Ze světa

Moskva/Damašek – Rusko chce svou současnou námořní základnu ponechat v syrském Tartúsu nastálo. Řekl to dnes náměstek ruského ministra obrany Nikolaj Pankov.

Top Related Stories
108

Oct 10

Rusko chce zřídit v Sýrii trvalou námořní základnu

EuroZprávy.cz open event

Moskva/Damšek - Máměstek ruského ministra obrany Nikolaj Pankov dnes před zahraničním výborem horní komory parlamentu uvedl, že Rusko chce svou současnou námořní základnu ponechat v syrském Tartúsu nastálo.

Oct 7

Rusko po příměří navýšilo své síly v Sýrii

Damašek - Ruská armáda po skončení zářijového příměří výrazně zvýšila počet svých sil v Sýrii. Uvedla to dnes agentura Reuters s odkazem na vlastní analýzu veřejně dostupných zdrojů.

Oct 7

Zastavte utrpení obyvatel Aleppa, apeluje Merkelová na Rusko a Írán

Kancléřka Angela Merkelová žádá, aby Rusko skoncovalo s utrpením v Aleppu. Její vláda vyzývá Rusko a Írán, aby využily svého vlivu na Damašek k zastavení bojů v Sýrii. V Berlíně to v pátek řekl mluvčí německé vlády Steffen Seibert. Na jihu…

Oct 7

Rusko plánuje návrat na vojenské základny z dob SSSR, na Kubu i do Vietnamu

Rusko zvažuje obnovu vojenských základen v některých zemích, kde byly v době Sovětského svazu. Týká se to také Vietnamu a Kuby. V parlamentu to ve čtvrtek řekl náměstek ministra obrany Nikolaj Pankov.

Oct 6

KOMENTÁŘ: Za pat v Sýrii může Rusko. Návrat studené války Kremlu nepomůže

Nedávné příměří bylo pro Sýrii obrovskou šancí. „Je obtížné určit, proč ji Rusko a jeho chráněnec Asad vlastně promarnili,“ píše v komentáři pro iDNES.cz Vladimír Votápek. Další pokračování bojů v Sýrii podle něj představuje pro Kreml…

Oct 4

Rusko a USA se navzájem viní z krachu příměří. Moskva vyslala moderní protiraketový systém

Humanitární katastrofa v obléhaném Aleppu vyžaduje rychlý zásah. Proto by se mělo omezit právo veta stálých členů Rady bezpečnosti, mezi něž patří i Rusko. S návrhem přišel Vysoký komisař OSN pro lidská práva Rupert Colville. Tento krok by…

Oct 1

Rok v Sýrii stál Rusko podle tamního listu 58 miliard rublů

Moskva - Válečné tažení v Sýrii, trvající právě rok, stálo Rusko nejméně 58 miliard rublů (asi 22 miliard Kč). Odhadl to ruský podnikatelský list RBK na základě zveřejněných údajů ministerstva obrany a ruské vlády.

Sep 30

Rusko poslalo zpět do Sýrie skupinu bombardérů, mají podpořit pozemní operace

Damašek - Rusko dopravilo na svou leteckou základnu v Sýrii několik bombardérů. Napsal to dnes ruský list Izvestija, podle nějž je armáda připravena poslat i letadla na podporu pozemních operací.

Sep 26

Rusko se ohradilo vůči kritice. Západ jenom komplikuje řešení krize v Sýrii, tvrdí Lavrov

Ruský ministr zahraničí kritizuje západní diplomaty, že zhoršují vztahy s Moskvou.