English

Rusko po příměří navýšilo své síly v Sýrii

EuroZprávy.cz / Zprávy ze světa 2 sources

Damašek - Ruská armáda po skončení zářijového příměří výrazně zvýšila počet svých sil v Sýrii. Uvedla to dnes agentura Reuters s odkazem na vlastní analýzu veřejně dostupných zdrojů.

Rusko po příměří výrazně navýšilo své síly v Sýrii

Ruská armáda po skončení zářijového příměří výrazně zvýšila počet svých sil v Sýrii. Podle ní má v současnosti Moskva ve válčící zemi nejpočetnější vojenské zastoupení od chvíle, kdy prezident Vladimir Putin v březnu oznámil stažení části…

Top Related Stories
115

Oct 10

Rusko chce zřídit v Sýrii trvalou námořní základnu

EuroZprávy.cz open event

Moskva/Damšek - Máměstek ruského ministra obrany Nikolaj Pankov dnes před zahraničním výborem horní komory parlamentu uvedl, že Rusko chce svou současnou námořní základnu ponechat v syrském Tartúsu nastálo.

Oct 7

Rusko po příměří navýšilo své síly v Sýrii

Damašek - Ruská armáda po skončení zářijového příměří výrazně zvýšila počet svých sil v Sýrii. Uvedla to dnes agentura Reuters s odkazem na vlastní analýzu veřejně dostupných zdrojů.

Oct 7

Zastavte utrpení obyvatel Aleppa, apeluje Merkelová na Rusko a Írán

Kancléřka Angela Merkelová žádá, aby Rusko skoncovalo s utrpením v Aleppu. Její vláda vyzývá Rusko a Írán, aby využily svého vlivu na Damašek k zastavení bojů v Sýrii. V Berlíně to v pátek řekl mluvčí německé vlády Steffen Seibert. Na jihu…

Oct 7

Rusko vyhrožuje USA: Dávejte si pozor, na koho v Sýrii útočíte, jinak...

Moskva – Krize mezi USA a Ruskem kvůli situaci v Sýrii se dál zhoršuje. Ruská diplomacie vzkázala do Washingtonu, aby se americké ani spojenecké síly držely zpět a nepokoušely se vojensky zasahovat proti silám loajálním k syrskému režimu.…

Oct 1

Válčení v Sýrii stálo Rusko už 58 miliard rublů, odhaduje list. Nejnákladnější jsou bombardéry

Damašek - Ruský podnikatelský list RBK odhaduje, že válečné tažení v Sýrii stálo Moskvu už nejméně 58 miliard rublů (asi 22 miliard Kč). Úřady dosud neuvedly žádná oficiální čísla.

Sep 30

Rusko poslalo zpět do Sýrie skupinu bombardérů, mají podpořit pozemní operace

Damašek - Rusko dopravilo na svou leteckou základnu v Sýrii několik bombardérů. Napsal to dnes ruský list Izvestija, podle nějž je armáda připravena poslat i letadla na podporu pozemních operací.

Sep 26

Rusko se ohradilo vůči kritice. Západ jenom komplikuje řešení krize v Sýrii, tvrdí Lavrov

Ruský ministr zahraničí kritizuje západní diplomaty, že zhoršují vztahy s Moskvou.

Sep 26

Západ tvrdě obvinil Rusko z odpovědnosti za násilí v Sýrii

Damašek - Západní státy dnes nebývale tvrdě obvinily Rusko z odpovědnosti za pokračující násilí v Sýrii. Británie na půdě Rady bezpečnosti OSN obvinila Moskvu z válečných zločinů a Spojené státy z barbarství.

Sep 25

Kdo zajistí příměří v Sýrii? Západ má jasno

Damašek - Západní státy naléhají na Rusko, aby zajistilo obnovení příměří v Sýrii. V zemi se rozhořely tvrdé boje o město Halab, které leží na severu země a nad kterým získaly přechodně kontrolu vládní síly.

Sep 25

Prodlužujete konflikt v Sýrii, obvinil britský ministr zahraničí Moskvu

Za prodlužování války v Sýrii je zodpovědné Rusko, řekl v rozhovoru s BBC britský ministr zahraničí Boris Johnson. Moskva podle něj mohla pondělním útokem na humanitární konvoj u města Aleppo spáchat válečný zločin. Ruští i syrští…

Sep 24

Lavrov: V jednáních o příměří v Sýrii nemůže ustupovat jen Rusko

Týden.cz open event

Obnovení příměří v Sýrii podle ruského ministra zahraničí Sergeje Lavrova závisí na všech stranách konfliktu, nikoli pouze na "jednostranných ústupcích Ruska".

Sep 22

Rusko se dopálilo: My že jsme zničili humanitární konvoj? Pak vytáhlo tohle VIDEO

Moskva - Humanitární pomoc v Sýrii byla dočasně pozastavena. Stojí za tím útok na kamiony s humanitární pomocí, při kterém u Halabu zahynulo 20 lidí. Ačkoliv některé strany označují za strůjce útoku Rusko, to se nařčení brání.

Sep 17

Jefim Fištejn: Putin chce z Obamy učinit spolupachatele svých zločinů v Sýrii

Forum24 open event

Dohoda o zastavení palby v Sýrii, kterou uzavřeli šéfové diplomacie Ruska a Spojených států, je svým způsobem ojedinělá. Nejenže smluvní strany nemají rozhodující vliv na přímé účastníky konfliktu, nemají ani minimální úroveň vzájemné…