English

Islámský stát dál bojuje u Palmýry. Zahynulo zde 27 syrských vojáků

Aktuálně.cz / Zprávy 3 sources

Islámský stát je sice na ústupu jak v Sýrii, tak v Iráku, začátkem prosince ale podnikl překvapivý útok na historickou Palmýru.

Islamisté útočili u syrské Palmýry, zabili 27 vojáků

Damašek - Útoky islamistů nedaleko města Palmýra v centrální části Sýrie pokračují. Od čtvrteční noci při nich zemřelo nejméně 27 vojáků a příslušníků provládních milic.

IS nedaleko Palmýry zabil při útocích nejméně 27 vojáků

www.tyden.cz

Při útocích islamistů nedaleko města Palmýra v centrální části Sýrie zahynulo od čtvrteční noci nejméně 27 vojáků a příslušníků provládních milic. Informovali o tom opoziční aktivisté ze Syrské organizace pro lidská práva (SOHR), která…

Top Related Stories
65

Dec 27

V Sýrii zemřel jeden z velitelů Islámského státu, zahynul během bojů s povstalci

Muž známý jako abú Džandal Kuvajtí přišel o život během snahy islamistů získat zpět vesnici Džabar.

Dec 23

Islámský stát dál bojuje u Palmýry. Zahynulo zde 27 syrských vojáků

Islámský stát je sice na ústupu jak v Sýrii, tak v Iráku, začátkem prosince ale podnikl překvapivý útok na historickou Palmýru.

Dec 11

Islamisté v boji o Palmýru opět vítězí, podpořily je posily z Rakká

iDNES.cz open event

Více než 4000 bojovníků organizace Islámský stát se podle ruských zdrojů přeskupilo a zahájilo druhý útok s cílem znovu se zmocnit historické Palmýry. To s jim podle guvernéra provincie Homs během dne podařilo. V noci na neděli syrská…

Dec 11

Islamisté rozjeli brutální ofenzívu na Palmýru. Rusové je odrazili

Více než 4000 bojovníků radikálního hnutí Islámský stát (IS) se přeskupilo a zahájilo dnes druhý pokus o dobytí města Palmýra. Informují o tom ruská média, která se odvolávají na ruské monitorovací středisko v Sýrii. Předchozí útok…

Dec 11

Rusko pomohlo odrazit útok Islámského státu na Palmýru

Syrská armáda za pomoci ruského letectva v noci na neděli odrazila útoky, které proti historickému městu Palmýra vedli teroristé z radikální organizace Islámský stát (IS).

Dec 11

Rusové vytlačili útočníky Islámského státu na okraj Palmýry

Novinky.cz open event

Nálety ruského letectva na pozice bojovníků Islámského státu (IS) v syrské Palmýře přiměly útočníky stáhnout se na okraj města. Oznámilo to v neděli ruské ministerstvo obrany a zprávu podle BBC potvrdili aktivisté na místě.

Dec 10

Islámský stát znovu dobyl historickou Palmýru

Novinky.cz open event

Devět měsíců poté, co je syrské vládní síly s pomocí ruského letectva vyhnaly, dobyli extremisté z Islámského státu (IS) znovu většinu starobylého města Palmýra. S odkazem na exilovou organizaci SOHR, která dění v zemi sleduje, to uvedl…

Dec 10

U Palmýry se opět bojuje. Armáda kvůli Islámskému státu stahuje vojáky z Aleppa

iROZHLAS open event

Syrská armáda posílá z Aleppa posily do Palmýry. Důvodem jsou ozbrojenci teroristické organizace Islámský stát, kteří na předměstích historického města bojují s provládními jednotkami a podařilo se jim zmocnit nejméně dvou vesnic.

Dec 9

Islámský stát nečekaně obkličuje Palmýru, zatímco syrská a ruská armáda dobývají Aleppo

Při těžkých bojích od čtvrtka utrpěla syrská armáda u Palmýry vysoké ztráty a povolala posily.