English

Zákonodárci v USA se shodli na zákonu o sankcích proti Rusku

Forum24 4 sources

Washington 23. července (ČTK) – Členové Senátu a Sněmovny reprezentantů USA se dnes dohodli na podobě nového zákona, který by znemožnil prezidentovi Donaldovi Trumpovi zrušit protiruské sankce. Návrh zákona podle amerického listu The…

Nové sankce pro Rusko? Brusel vyzval USA k opatrnosti

Týden.cz / Byznys

Evropská komise v neděli varovala americký Kongres před přijetím nových sankcí proti Rusku a vyzvala Washington, aby zamýšlené kroky koordinoval s partnery ze skupiny G7.

Prodloužení sankcí proti Rusku skončí? Brusel důrazně varuje USA

Brusel - Evropská komise dnes varovala americký Kongres před přijetím nových sankcí proti Rusku a vyzvala Washington, aby zamýšlené kroky koordinoval s partnery ze skupiny G7.

Brusel varoval USA před novými sankcemi vůči Rusku. Mohly by mít nedozírné následky

Brusel - Evropská komise dnes varovala americký Kongres před přijetím nových sankcí proti Rusku a vyzvala Washington, aby zamýšlené kroky koordinoval s partnery ze skupiny G7.

Top Related Stories
159

Aug 3

Nové sankce USA proti Rusku? Konec nadějí na zlepšení vztahů, zoufá si Medveděv

Moskva - Rusko-americké vztahy jsou v troskách. Premiér Dmitrij Medveděv na facebooku napsal, že vyhlášení "naprosté obchodní války" znamená konec nadějí na zlepšení vztahů s USA. Reagoval tak na nové sankce ze strany Washingtonu.

Aug 2

EU je připravena hájit své ekonomické zájmy vůči USA, říká Juncker

Auto.cz open event

Evropská unie zatím nebude reagovat na nové americké sankce proti Rusku, vyhrazuje si však možnost odpovědět Spojeným státům stejnou mincí, pokud tyto sankce poškodí ekonomické zájmy unie.

Aug 1

Vstup zakázán. V Rusku začaly platit sankce proti USA

Využívání ambasádních prostor zakázal Kreml v reakci na nové protiruské sankce, o nichž minulý týden rozhodl americký Kongres.

Jul 31

Rusko vyhostí 755 amerických diplomatů. Tolik jich nemáme, tvrdí USA

Deník.cz open event

Americké ministerstvo zahraničí označilo za politováníhodné nedělní oznámení Vladimira Putina, že Rusko bude muset opustit 755 amerických diplomatů. Ten jednal v reakci na protiruské sankce ze strany USA.

Jul 28

Rusové kvůli sankcím požadují odchod části diplomatů USA

Novinky.cz open event

Ruské ministerstvo zahraničí vyzvalo v pátek Spojené státy, aby do 1. září snížily počet svých diplomatů v Rusku na 455. Uvedla to agentura Reuters. Podle agentury TASS také Rusko 1. srpna uzavře rekreační objekty využívané zaměstnanci…

Jul 28

Senát USA schválil velkou převahou přísnější výběrové sankce vůči Rusku, Íránu a KLDR

Forum24 open event

Americký Senát ve čtvrtek podle očekávání velkou většinou hlasů schválil nové sankce proti Rusku, Íránu a Severní Koreji, které už v úterý odhlasovala Sněmovna reprezentantů. O osudu sankcí bude nyní rozhodovat prezident Donald Trump,…

Jul 27

Trpělivost Ruska klesá. Na hrubost USA bude nutné odpovědět, tvrdí Putin

Živě.cz open event

Rusko reaguje na akce Spojených států zdrženlivě, ale v určité chvíli už nebude možné hrubé jednání dále trpět a bude nutné odpovědět. Na dotaz ohledně možné reakce Moskvy na další sankce USA vůči Rusku to dnes podle agentury TASS řekl…

Jul 26

Poslanci USA schválili nové sankce proti Rusku, Íránu a KLDR. Trump proti zákonu lobboval neúspěšně

Washington - Americká Sněmovna reprezentantů dnes schválila nové sankce vůči Rusku, Íránu a Severní Koreji. Opatření musí ještě odsouhlasit Senát a podepsat prezident Donald Trump. Ten zatím váhá, napsala agentura Reuters.

Jul 25

Nejhorší událost v lidské historii? Rusko a USA mohou způsobit katastrofu

Washington - Spojené státy vynaložily 40 miliard dolarů na pozemní střediskový balistický systém protiraketové obrany. Přesto tento drahý systém možná nedokáže zastavit potenciální ruský jaderný úder. Uvádí to server Business Insider.

Jul 23

Zákonodárci v USA se dohodli na zákonu, který Trumpovi znemožní zrušit protiruské sankce

Washington - Členové Senátu a Sněmovny reprezentantů USA se dnes dohodli na podobě nového zákona, který by znemožnil prezidentovi Donaldovi Trumpovi zrušit protiruské sankce.

Jul 23

Nové sankce pro Rusko? Brusel vyzval USA k opatrnosti

Evropská komise v neděli varovala americký Kongres před přijetím nových sankcí proti Rusku a vyzvala Washington, aby zamýšlené kroky koordinoval s partnery ze skupiny G7.

Jul 23

Soud: Údajnému hackerovi Nikulinovi hrozí v USA i Rusku 10 let, jeho případ není politický

iROZHLAS open event

Za krádež dat v USA a online loupež peněz v Rusku hrozí údajnému hackerovi zadrženému v Česku Jevgeniji Nikulinovi v obou zemích 10 let vězení. Konstatoval to soud, který rozhodl o přípustnosti jeho vydání do USA i Ruska. Server iROZHLAS…

Jul 20

Skandál, svět se vám hroutí! Tereza Spencerová se směje těm, co našlehávají válku proti Rusku. A sype informace: Pravda o mrtvém čínském disidentovi, základně USA či Orbánovi

OKNO DO SVĚTA TEREZY SPENCEROVÉ Zesnulý čínský disident Liou Siao-po otevřeně podporoval americkou okupaci Iráku a schvaloval i válku, kterou USA vedly ve Vietnamu, doplňuje k diskutovanému tématu smrti Liou Siao-po editorka Literárních…

Jul 17

Ruskou spoléhá na "moudrost" USA v otázce zabavených objektů

Týden.cz open event

Kreml spoléhá na politickou moudrost Washingtonu v otázce návratu ruských diplomatických objektů zabavených v USA.