English

Asteroid Florence o velikosti čtyři kilometry mine planetu Zemi 1. září. Vidět bude několik nocí

IHNED.cz

Některé asteroidy proletí blíž k Zemi než Florence, nejsou ale tak veliké.

Top Related Stories
18

Sep 1

Čtyřkilometrová hrozba: Asteroid Florence se blíží k Zemi!

Blesk.cz open event

Astronomům a fandům do astronomie se na obloze skýtá úžasný pohled! Planetka (3122) zvaná Florence se v těchto dnech prožene kolem naší Země a jen o kousíček ji mine.

Sep 1

Obří asteroid Florence těsně míjí Zemi, tady ho můžete pozorovat

TN.cz open event

Planetka (3122) Florence, která má v průměru více než čtyři kilometry, těsně míjí Zemi, krátce po poledni bude jen 0,047 AU daleko od naší planety. Astronomům se tak naskýtá úžasná příležitost toto vesmírné těleso detailně prozkoumat a ani…

Sep 1

Obří asteroid Florence se v poledne nejvíc přiblíží k Zemi. Mine ji jen o sedm milionů kilometrů

iROZHLAS open event

V pátek kolem poledne se k Zemi nejvíce přiblíží obří asteroid Florence. Podle odhadů má velikost v průměru přes čtyři kilometry. Zemi mine ve vzdálenosti přibližně sedmi milionů kilometrů.

Aug 31

Prolétá jedna z největších planetek, které reálně mohou ohrozit Zemi

V blízkosti Země proletí v noci na pátek jedno z největších těles, která by se mohla někdy v budoucnosti s naší planetou reálně srazit. Nebude to rozhodně brzy a průlet je ve zcela bezpečné vzdálenosti, ale s dalekohledem byste planetku…

Aug 31

Asteroid Florence o velikosti čtyři kilometry mine planetu Zemi 1. září. Vidět bude několik nocí

IHNED.cz open event

Některé asteroidy proletí blíž k Zemi než Florence, nejsou ale tak veliké.

Aug 30

Země živitelka přilákala nejvíce lidí za dvanáct let, pomohly novinky

Agrosalon Země živitelka, který v úterý skončil na českobudějovickém výstavišti, přilákal 109 278 lidí. Je to nejvíce od roku 2005. Oznámil to obchodní ředitel výstaviště Václav Polan. Loni dorazilo na agrosalon asi 90 tisíc lidí.

Aug 27

Jak vyhubit veškerý život na Zemi? Vědci zkoumali tři možné scénáře

Nejodolnějšími organismy na Zemi jsou želvušky. K úplnému vyhubení života na Zemi je potřeba skutečně velké události. Vědci se podívali na tři scénáře: výbuch supernovy, gama záblesk nebo dopad asteroidu.

Aug 24

Co se stane se Zemí, až Slunce vyhasne?

Všechno musí jednou zemřít a ani Slunce není výjimkou. Ačkoliv je jeho smrt ještě poměrně daleko, vědci odhadují, co přesně se stane a jaký vliv to bude mít na Zemi a zbytek vesmíru.

Aug 24

Zeman na Zemi živitelce kritizoval dotace na nevýrobu a horoval pro rybníky

Prezident Miloš Zeman se ve čtvrtek zúčastnil zahájení výstavy Země živitelka v Českých Budějovicích. Upozornil na nesmyslnost některých dotací i na nutnost řešit zadržování vody v krajině.

Aug 16

Pokračování hradecké dálnice se začne stavět později. Brzdí ho rozklad Dětí Země

Pokračování stavby dálnice D11 od Hradce Králové na Jaroměř na Náchodsku se zpozdí minimálně o několik měsíců. Stavební povolení rozkladem napadlo hnutí Děti Země. Původně se hovořilo o zahájení stavby do konce letošního roku.

Aug 13

Vědci poprvé teleportovali foton ze Země na orbit

Ještě počátkem devadesátých let minulého století se o kvantové teleportaci a možnostech jejího využití pouze spekulovalo. Loni ji však mimo laboratoř uskutečnily hned dva nezávislé týmy – a nyní čínští odborníci touto cestou přenesli foton…