English

MH17: Svět si připomíná oběti uprostřed vzájemného obviňování

Obyvatelé vsi Hrabove na východě Ukrajiny, kde se před rokem zřítilo malajsijské letadlo s 298 lidmi na palubě, uspořádali procesí k místu katastrofy. Australský premiér Tony Abbott mezitím v Canbeře při odhalení pamětní desky 38…

More from Týden.cz / Zahraničí

Apr 10

Poláci si připomínají výročí letecké katastrofy u Smolenska

Polsko si v sobotu připomíná 11. výročí letecké katastrofy u ruského Smolenska, kde v troskách vládního letounu zahynul tehdejší prezident Lech Kaczyński a dalších 95 lidí.

Jul 17

V Nizozemsku odhalili památník obětem tragédie letu MH17

Týden.cz

Tři roky po sestřelení letadla malajsijských aerolinek nad východní Ukrajinou v pondělí nedaleko Amsterodamu odhalili památník věnovaný obětem této tragédie.

Jul 16

Útočníci na let MH17 budou možná souzeni v nepřítomnosti

Pachatelé útoku na letadlo malajsijských aerolinií, které bylo v roce 2014 sestřeleno nad východem Ukrajiny, by mohli být souzeni v nepřítomnosti.

Jul 12

Tragédie letu MH17: obhájce vyzval Moskvu, aby se přiznala

Moskva by se měla postavit odpovědně k tragédii letu MH17 společnosti Malaysia Airlines a podat vysvětlení, vyzval v tisku obhájce rodin zemřelých přímo ruského prezidenta Vladimira Putina.

Dec 26

Ruské pátrací týmy našly další oběti katastrofy i kusy letadla

Ruské pátrací týmy dnes našly v místě pádu letadla Tu-154 v Černém moři těla dalších více než 70 obětí, včetně kapitána letounu. Celkem bylo na palubě 92 lidí, neštěstí nikdo z nich nepřežil.

Sep 30

Ruský velvyslanec na koberečku v Haagu, kvůli letu MH17

Nizozemské ministerstvo zahraničí si povolalo ruského velvyslance v Haagu, aby mu vytklo kritické poznámky Moskvy vůči závěrům mezinárodního vyšetřování zřícení letu MH17 společnosti Malaysia Airlines na východní Ukrajině.

Sep 28

Let MH17 sestřelil systém Buk z Ruska, pálil z území separatistů

Boeing 777 malajsijské letecké společnosti letu MH17 byl před dvěma lety nad východní Ukrajinou sestřelen ze země raketovým systémem Buk pocházejícím z Ruska. Oznámil to na tiskové konferenci v Nizozemsku mezinárodní tým expertů.

Jul 17

Malaysia Airlines se dohodly o odškodném pro oběti letu MH17

Letecká společnost Malaysia Airlines dosáhla dohody týkající se odškodnění pro většinu obětí letu MH17, který se přesně před dvěma lety zřítil po zásahu raketou na východě Ukrajiny.

Nov 30

Policisté zatkli kolegu, který nabízel "suvenýry" z letu MH17

Týden.cz

Nizozemská policie zatkla strážce zákona, který se pokoušel na internetu prodat "suvenýry" z malajsijského letadla, které bylo loni v létě sestřeleno na východní Ukrajině. Nepřežil nikdo z 298 lidí na palubě, mezi nimiž byli převážně…

Oct 23

Servery vyšetřovatelů tragédie letu MH17 napadli hackeři

Nizozemský bezpečnostní úřad, který vyšetřuje tragédii malajsijského letadla na východě Ukrajiny, se stal terčem kybernetických útoků.

Oct 16

Zkáza letu MH17: Moskva si stěžuje na nizozemská ultimáta

Nizozemsko "ultimativně" požadovalo rozhovor s ruským ministrem zahraničí Sergejem Lavrovem bezprostředně po zveřejnění zprávy o příčinách katastrofy malajsijského letounu nad ukrajinským Donbasem. Prohlásila to v Moskvě mluvčí ruské…

Oct 14

Let MH17: příčinu pádu někdo maskoval, naznačuje zpráva

Týden.cz

Dlouho očekávaná zpráva nizozemských vyšetřovatelů o loňském sestřelení malajsijského boeingu z letu MH17 na východní Ukrajině naznačila, že se vyskytly pokusy o zatajení příčiny neštěstí, upozornil britský list The Guardian.

Aug 9

Malé odškodné. Rodiny obětí katastrofy žalují Lufthansu v USA

Pozůstalí po cestujících z letadla německých aerolinek Germanwings, které se před čtyřmi měsíci zřítilo ve Francii, chystají ve Spojených státech žalobu na leteckou společnost Lufthansa.

Jul 29

Rusko vetovalo návrh o tribunálu k letu MH17

Rusko na zasedání Rady bezpečnosti OSN v New Yorku podle očekávání vetovalo návrh na zřízení mezinárodního tribunálu pro vyšetřování loňské katastrofy malajsijského letadla nad Donbasem. Ruský zástupce v radě Vitalij Čurkin byl přitom…

Jul 27

Rusko se postaví proti návrhu tribunálu pro havárii letu MH17

Rusko potvrdilo, že bude vetovat návrh na zřízení mezinárodního tribunálu, který by měl být ustaven pro vyšetření okolností havárie malajsijského boeingu nad východní Ukrajinou loni v červenci.

Jul 21

Jednání o letu MH17: Rusko odmítlo vznik tribunálu

Rusko v pondělí na schůzi Rady bezpečnosti OSN odmítlo návrh skupiny pěti zemí na zřízení mezinárodního tribunálu pro vyšetření okolností loňské katastrofy malajsijského dopravního letadla nad ukrajinským Donbasem a předložilo vlastní…

Jul 17

Rusko nabízí rekonstrukci katastrofy letounu MH17

Ruský výrobce protiletadlových raket Buk-M1, z nichž jedna zřejmě před rokem zničila malajsijský dopravní letoun nad Donbasem, navrhuje provést rekonstrukci zásahu letadla v pozemních podmínkách na jedné z testovacích ruských střelnic.…

Jul 17

MH17: Svět si připomíná oběti uprostřed vzájemného obviňování

Obyvatelé vsi Hrabove na východě Ukrajiny, kde se před rokem zřítilo malajsijské letadlo s 298 lidmi na palubě, uspořádali procesí k místu katastrofy. Australský premiér Tony Abbott mezitím v Canbeře při odhalení pamětní desky 38…

Apr 22

Vyšetřovatelé našli na Ukrajině další lidské ostatky z letu MH17

www.tyden.cz

Nizozemští vyšetřovatelé našli na východě Ukrajiny mnoho dalších lidských ostatků a částí z malajsijského boeingu, který byl loni v polovině července v této oblasti sestřelen. Uvedly to nizozemské úřady, které 16. dubna obnovily po zimní…

Feb 13

Amnestie pro viníky sestřelení letu MH17 nad Ukrajinou?

www.tyden.cz

Nizozemí se obává, že amnestie obsažená v minské dohodě se bude vztahovat i na viníky červencového sestřelení letounu Malaysia Airlines nad východní Ukrajinou. Většinu z 298 obětí tvořili Nizozemci.