English

EU uvalila cla na ocel z Ruska i Číny kvůli vývozu pod tržní cenou

Týden.cz / Byznys

Evropská unie uvalila předběžná antidumpingová cla na dovoz za studena válcované ploché ocele z Číny a Ruska.

More from Týden.cz / Byznys

Jun 20

Evropská komise zavede cla na dovoz ukrajinských vajec

Týden.cz

Evropská komise zavede cla na dovoz ukrajinských vajec, uvedl podle agentury Reuters mluvčí EK. Učiní tak za dva týdny, až se naplní dříve dohodnutá roční kvóta.

Mar 21

ČR, Polsko a tři pobaltské státy vyzývají Evropskou komisi k zavedení omezení dovozu obilí z Ruska a Běloruska do EU

Týden.cz

Česká republika, Polsko a tři pobaltské státy vyzývají Evropskou komisi (EK), aby zavedla omezení dovozu obilí z Ruska a Běloruska do Evropské unie. Vyplývá to z dopisu, který podepsali ministři zemědělství všech pěti zemí a který má ČTK k…

Jun 30

Lídři EU vyzvali Čínu, aby tlačila Rusko k zastavení války proti Ukrajině

Týden.cz

Prezidenti a premiéři členských zemí Evropské unie vyzývají Čínu, aby tlačila Rusko k zastavení agrese proti Ukrajině. Apel zahrnuli do společného stanoviska přijatého dnes na bruselském summitu po debatě, v níž pokračovali v hledání…

Jul 23

Čína zahájila antidumpingové vyšetřování dovozu propanolu z USA

Týden.cz / Byznys

Čínské ministerstvo obchodu zahájilo antidumpingové šetření týkající se dovozu propanolu ze Spojených států. Uvádí se to v jeho úterním oznámení. Propanol se používá jako rozpouštědlo pro tiskařské barvy nebo ve výrobě antibiotik.

Feb 20

Trump vyhrožuje EU zavedením cla na dovoz automobilů

Týden.cz / Byznys

Spojené státy zavedou cla na dovoz evropských automobilů v případě, že se jim nepodaří dosáhnout obchodní dohody s Evropskou unií. Po jednání s rakouským kancléřem Sebastianem Kurzem to prohlásil americký prezident Donald Trump.

Oct 30

Vláda Spojených států se chystá uvalit další cla na dovoz z Číny

Týden.cz / Byznys

Vláda Spojených států se chystá uvalit cla na veškerý zbývající dovoz z Číny, pokud listopadové rozhovory amerického prezidenta Donalda Trumpa s čínským protějškem Si Ťin-pchingem nepřinesou zmírnění obchodní války mezi oběma zeměmi.

Sep 16

Trump oznámí další cla na dovoz z Číny. Ale mírnější

Týden.cz / Byznys

Americký prezident Donald Trump se v pondělí chystá oznámit nová cla na na čínské zboží, jehož hodnota dovozu dosahuje 200 miliard USD (4,4 bilionu Kč) ročně, přestože se jeho poradci připravují na obchodní jednání s Čínou.

Jul 23

Čína zahájila antidumpingové vyšetřování dovozu nerezové oceli

Týden.cz / Byznys

Čína zahájila antidumpingové vyšetřování dovozu některých produktů z nerezové oceli z Evropské unie, Japonska, Jižní Koreje a Indonésie. Oznámilo to čínské ministerstvo obchodu.

Jul 18

Evropská unie zavede cla na dovoz elektrokol z Číny

Týden.cz / Byznys

Evropská unie (EU) zavede od čtvrtka cla na dovoz veškerých elektrokol z Číny. Podle Evropské komise (EK) budou v rozmezí 27,5 procenta až 83,6 procenta, uvádí se ve věstníku EU.

Jul 6

Rusko zvedne cla na americké zboží

Týden.cz / Byznys

Rusko zvedne cla na některé druhy amerického zboží v reakci na obchodní omezení ze strany Spojených států.

Jun 25

Vyšší americká cla na dovoz aut z EU by ovlivnila české HDP

Týden.cz / Byznys

Případné zavedení dvacetiprocentních amerických cel na dovoz automobilů z EU by mělo na českou ekonomiku dopad v řádu desetin procenta HDP a tisíců pracovních sil.

Mar 6

Obchodní válka? EU zvažuje odvetná cla na dovoz amerického zboží

Týden.cz / Byznys

Evropská unie zvažuje odvetná cla 25 procent na dovoz široké škály zboží ze Spojených států, pokud americký prezident Donald Trump neustoupí od plánu uvalit clo ve stejné výši na dovoz oceli.

Mar 3

EU zvažuje cla 25 procent na dovoz různého zboží z USA

Týden.cz / Byznys

Evropská unie zvažuje zavedení cel ve výši 25 procent na dovoz průmyslové i zemědělské produkce z USA v hodnotě kolem 3,5 miliardy dolarů (přes 72 miliardy Kč) v případě, že prezident USA Donald Trump provede svůj plán a uvalí cla na dovoz…

Feb 5

Čína znovu otevře antidumpingové šetření dovozu škrobu z EU

Týden.cz / Byznys

Čína znovu otevře antidumpingové šetření dovozu bramborových škrobů z Evropské unie, neboť platnost dosavadních tarifů končí v úterý.

Apr 25

USA podle ministra uvalí antidumpingová cla na kanadské dříví

Týden.cz / Byznys

Spojené státy uvalí předběžná antidumpingová cla na dovoz měkkého stavebního dříví z Kanady v průměrné výši 20 procent. Uvedl to americký ministr obchodu Wilbur Ross. Vyostřil tak dlouhodobý obchodní spor mezi oběma zeměmi.

Jan 27

EU uvalila antidumpingová cla na dovoz ocelových trubek z Číny

Týden.cz / Byznys

Evropská unie uložila konečná antidumpingová cla na dovoz trubek z nerezové oceli a tvarovek pro svařování natupo z Číny, aby ochránila domácí průmysl. Cla se pohybují od 5,1 do 64,9 procenta, uvedla Evropská komise.

Feb 12

EU uvalila cla na ocel z Ruska i Číny kvůli vývozu pod tržní cenou

Týden.cz / Byznys

Evropská unie uvalila předběžná antidumpingová cla na dovoz za studena válcované ploché ocele z Číny a Ruska.

Jan 28

EK uvalí sankční cla na válcovanou ocel z Ruska a Číny

Týden.cz / Byznys

Evropská komise uvalí předběžná antidumpingová cla na dovoz za studena válcované oceli z Ruska a Číny. Komise přitom bude pokračovat ve vyšetřování údajného dumpingu z obou zemí, na který podalo v dubnu stížnost evropské ocelářské sdružení…

Jan 6

Ukrajina loni zdvojnásobila dovoz plynu z EU, dovoz z Ruska klesl

Týden.cz / Byznys

Dovoz zemního plynu z Evropské unie na Ukrajinu loni stoupl dvojnásobně na 10,3 miliardy metrů krychlových. Nákup plynu z Ruska Kyjev naopak prudce omezil. Oznámila to ukrajinská státní společnost pro přepravu plynu Ukrtransgaz. Většina…

Jul 5

EU uvalila antidumpingové clo na hliníkové folie z Ruska

Týden.cz / Byznys

Evropská unie se rozhodla uvalit antidumpingové clo na dovoz hliníkových folií z Ruska. Vyšetřování totiž ukázalo, že ruské folie se v EU prodávají pod tržní cenou. Vyplývá to z úředního věstníku EU.