English

Merkelová: Německo profituje ze zavřených hranic na Balkáně

Pro trvalé řešení migrační krize je třeba omezit počet příchozích do všech zemí Evropské unie včetně Řecka. V prohlášení k německým poslancům před odjezdem na summit EU to uvedla kancléřka Angela Merkelová. Zavírání národních hranic podle…

More from Týden.cz / Zahraničí

Nov 16

Německo chce přísnější karanténu, do médií to řekla kancléřka Merkelová

Týden.cz

Německá kancléřka Angela Merkelová by kvůli stále vysokým počtům nových případů nemoci covid-19 ráda zpřísnila stávající karanténní opatření.

Dec 22

Merkelová jako kancléřka překoná Adenauera

Týden.cz

Německá kancléřka Angela Merkelová dnes dohnala prvního kancléře poválečné spolkové republiky Konrada Adenauera co do počtu dní v úřadě.

Aug 23

Merkelová mění strategii. V EU chce pro Německo jiné posty

Německá kancléřka Angela Merkelová mění priority v boji o vedoucí posty ve strukturách Evropské unie. Podle listu Handelsblatt by ráda viděla některého z německých politiků v čele Evropské komise.

Jun 12

Kurz chce lepší ochranu vnějších hranic, Merkelová souhlasí

Ne každý, kdo ve světě trpí pronásledováním, může v Evropě najít lepší život, je přesvědčen rakouský kancléř Sebastian Kurz.

Jun 12

Evropská komise ztrojnásobí prostředky na ochranu hranic EU

Téměř ztrojnásobit chce v příštím dlouhodobém rozpočtu EU pro roky 2021 až 2020 Evropská komise prostředky vynakládané na správu hranic a řešení migrační problematiky.

May 12

Kancléřka Merkelová dostala cenu míru od františkánů

Německá kancléřka Angela Merkelová obdržela od františkánského řádu ocenění za úsilí o smír a mírové spolužití v Německu i v Evropě.

Apr 26

Roztají? Merkelová chce Trumpovi přiblížit evropský pohled

Přiblížit americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi evropský pohled na obchodní politiku, íránský jaderný program nebo na situaci v Sýrii se při páteční návštěvě Washingtonu bude snažit německá kancléřka Angela Merkelová.

Oct 15

Kancléřka Merkelová chce zpřísnit sankce vůči Rusku

Německá kancléřka Angela Merkelová se chce v Evropské unii zasadit o zpřísnění sankcí vůči Rusku kvůli jeho vojenským aktivitám v Sýrii. Informoval o tom německý list Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung s odvoláním na zdroje z…

Sep 15

Merkelová vyzvala k lepší ochraně hranic EU

Německá kancléřka Angela Merkelová vyzvala k lepší společné ochraně vnějších hranic Evropské unie. Po jednání s francouzským prezidentem Françoisem Hollandem v Paříži na společné tiskové konferenci také uvedla, že příliv uprchlíků do…

Jun 17

Lékaři bez hranic: Už ani vindru od EU. Jste proti běžencům!

Zdravotnická organizace Lékaři bez hranic přestává s okamžitou platností přijímat příspěvky od Evropské unie a jejích členských států.

Feb 6

EU chce na Turecku, aby rychle přijalo další syrské běžence

Ministři zahraničí zemí Evropské unie vyzvali Turecko, aby respektovalo své mezinárodní závazky a přijalo tisíce syrských uprchlíků, kteří jsou zablokováni na turecké hranici.

Jan 6

Merkelová otáčí: Německo chce výrazně snížit počet běženců

Týden.cz

Německo chce výrazně snížit počet přicházejících běženců a zároveň zachovat volný pohyb osob v Evropské unii, neboť ten je jedním z motorů hospodářského růstu. Na výroční konferenci poslanců bavorské Křesťanskosociální unie (CSU) to řekla…

Dec 21

Němečtí politici chtějí zpřísnit kontrolu syrských běženců

Týden.cz

Představitelé německé vládní konzervativní unie CDU/CSU a jejího koaličního partnera sociální demokracie SPD chtějí v souvislosti s faktem, že radikální hnutí Islámský stát ukořistilo desítky tisíc syrských pasů, prověrky syrských…

Dec 9

Osobností roku je "kancléřka svobodného světa" Merkelová

Osobností letošního roku amerického časopisu Time byla vyhlášena německá kancléřka Angela Merkelová. Redakce ocenila její roli morální vůdkyně či vstřícný přístup k uprchlíkům.

Nov 25

Merkelová: Chcete otevřené hranice EU? Tak si vemte běžence

Týden.cz

Pokud má dál fungovat schengenský prostor bez kontrol na vnitřních hranicích, bude nutné vytvořit trvalý mechanismus pro rozdělování běženců mezi země Evropské unie, řekla ve Spolkovém sněmu německá kancléřka Angela Merkelová.

Nov 3

Němečtí agenti: Afghánci mají síť převáděčů běženců do EU

Afghánští převáděči vytvořili profesionální síť pro dopravu běženců do Evropy a dá se očekávat, že počet uprchlíků z Afghánistánu v nejbližší době vzroste.

Oct 23

EU chce přerozdělit 160 tisíc běženců, zatím má jen 854 míst

Týden.cz

Členské země Evropské unie zatím nabídly místa pro přijetí pouhých 854 migrantů. Informovala o tom v pátek mluvčí Evropské komise (EK).

Sep 1

Merkelová a Rajoy žádají rozdělování běženců mezi země EU

Evropská unie musí spravedlivě rozdělovat uprchlíky mezi jednotlivé členské země. V Berlíně se na tom shodli německá kancléřka Angela Merkelová a španělský premiér Mariano Rajoy. Podle nich je třeba při určování počtu běženců pro…

Aug 24

Merkelová: Minimální standardy má běžencům zajistit celá EU

Týden.cz

Všechny země Evropské unie musejí dodržovat minimální standardy pro zajištění potřeb běženců, kteří v těchto dnech do Evropy přicházejí. Vyzvala k tomu německá kancléřka Angela Merkelová, která o problematice bude večer jednat s…

Feb 18

Islamisté chtějí posílat do EU své zabijáky v hávu běženců

www.tyden.cz

Radikální organizace Islámský stát chce do Libye poslat velké množství svých bojovníků s úkolem dostat se jako uprchlíci přes Středozemní moře do Evropy. Mají pak rozpoutat útoky v jihoevropských městech a pokusit se útočit i na nákladní…