English

První obětí Panama Papers je premiér Islandu. Podal demisi

Islandský premiér Davíd Gunnlaugsson podal demisi v souvislosti s kauzou takzvaných Panamských dokumentů, jež se týká převodů peněz do daňových rájů. V investicích prý zatajil miliony, informovala britská BBC.

More from Týden.cz / Zahraničí

Jun 29

Panamský soud zprostil viny obviněné ve skandálu Panama Papers

Panamský soud překvapivě zprostil viny všech 28 lidí obžalovaných z praní špinavých peněz v případech souvisejících s kauzami takzvaných Panamských dokumentů (Panama Papers). Informovala o tom dnes agentura DPA s odvoláním na soud ve městě…

Apr 14

Muž zatčen v souvislosti s kauzou úniku dokumentů z Pentagonu

Federální úřad pro vyšetřování (FBI) dnes v souvislosti s únikem utajovaných amerických dokumentů, které odhalují citlivé informace spojené s válkou Ruska na Ukrajině, zatkl Jacka Teixeiru, který je zaměstnancem letecké složky národní…

Jan 3

Kauzu údajných daňových úniků soud odročil na březen, nepřišli tři obžalovaní

Týden.cz

Projednávání kauzy údajných daňových úniků za čtvrt miliardy korun, ve které figuruje firma FAU, odročil v pondělí olomoucký krajský soud kvůli nepřítomnosti tří z 16 obžalovaných na březen.

Sep 23

Ozvěny Panama Papers

Týden.cz

Možná už jste na tu událost taky skoro zapomněli. Panama Papers. Před nějakou dobou některé z mnoha "nezávislých analytických center" zveřejnilo data, která někdo ukradl z jedné panamské poradenské společnosti.

Jun 15

Švýcaři zadrželi informatika kvůli kauze Panama Papers

Švýcarská policie zadržela počítačového technika ženevské pobočky advokátní kanceláře Mossack Fonseca, která figuruje v kauze takzvaných Panamských dokumentů.

May 9

Rejstřík firem kauzy Panama papers je zveřejněn na internetu

Mezinárodní konsorcium investigativních novinářů (ICIJ) rozšířilo svou databázi o společnostech a lidech využívajících daňové ráje, přidáno bylo více než 200 tisíc firem a společností z kauzy Panamských dokumentů (Panama Papers). Před…

Apr 15

Panama se připojí k výměně daňových informací

Panama se rozhodla připojit ke globálnímu standardu o automatické výměně informací v oblasti daní. Prohlásil to v noci na pátek šéf Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj José Ángel Gurría.

Apr 15

"Obětí" Panama papers přibývá. Rezignoval další ministr

Španělský ministr průmyslu José Manuel Soria v pátek oznámil svou rezignaci kvůli podílu ve firmách sídlících v daňových rájích. Informují o tom španělská média, podle nichž se politik rozhodl opustit svou pozici ve vládě a zároveň složit…

Apr 12

Islandský ministr kvůli panamským dokumentům neodstoupí

Týden.cz

Islandský ministr financí Bjarni Benediktsson nemá v plánu rezignovat na svou funkci, přestože se jeho jméno objevilo v takzvaných panamských dokumentech.

Apr 11

Cameron předstoupil před zákonodárce kvůli Panama papers

Britský premiér David Cameron poprvé předstoupil před poslance v souvislosti s aférou kolem svého majetku v offshoreových firmách a ohradil se proti očerňování své rodiny. Svá daňová přiznání mezitím zveřejnili další vysoce postavení…

Apr 7

Putin: Kauza Panama Papers má rozvrátit Rusko

Ruský prezident Vladimir Putin ve čtvrtek v Petrohradě označil zveřejnění takzvaných Panamských dokumentů o firmách svých přátel v daňových rájích za pokus destabilizovat situaci v Rusku jeho nepřáteli, kterým vadí "jednota a semknutost…

Apr 6

Panamská firma pomáhala s financemi i KLDR

Týden.cz

Přední severokorejská firma využívaná k financování jaderného zbrojního programu KLDR byla mezi klienty panamské právní společnosti Mossack Fonseca, která pomáhala při převodech peněz do daňových rájů.

Apr 6

Panama Papers: Putina skandály minou, nemá prý žádné peníze

Týden.cz

Po zveřejnění všech jmen Rusů, kteří posílali peníze do daňových rájů přes ruského violoncelistu Sergeje Roldugina, teď začnou slavit vítězství všichni ti, kdo prý věděli o Putinově ukradených miliardách.

Apr 5

Šéf chilské Transparency odstoupil kvůli Panama Papers

Předseda chilské odbočky mezinárodní organizace Transparency International, která bojuje proti korupci ve světě, v úterý podal demisi v souvislosti s kauzou takzvaných Panamských dokumentů (Panama Papers).

Apr 5

První obětí Panama Papers je premiér Islandu. Podal demisi

Islandský premiér Davíd Gunnlaugsson podal demisi v souvislosti s kauzou takzvaných Panamských dokumentů, jež se týká převodů peněz do daňových rájů. V investicích prý zatajil miliony, informovala britská BBC.

Apr 5

Babiš rozdal kvůli Panama Papers úkoly. O účasti politiků neví

Týden.cz / Byznys

Ministerstvo financí se obrátí na Českou národní banku kvůli činnosti již neexistující eBanky, která podle nedávno zveřejněných Panamských dokumentů otevírala účty i firmám, jež nedoložily dokumenty ohledně svého vlastníka.

Apr 5

Porošenka kvůli Panama Papers prověří ukrajinský berňák

Šéf ukrajinské daňové správy nařídil prověřit zprávy tisku o nesrovnalostech ve finančních záležitostech prezidenta Petra Porošenka.

Apr 5

Kauza Panama Papers: zasaženi i věrní z okolí Le Penové

Nejbližší okolí předsedkyně francouzské krajně pravicové strany Národní fronta Marine Le Penové používalo "důmyslný offshoreový systém", kterým odvádělo peníze z Francie.

Apr 5

Sobotka: Panama Papers? Výsměch všem poctivým

Týden.cz

Premiér Bohuslav Sobotka si nemyslí, že by se kauza Panama Papers týkala některého ze členů české vlády. Pokud by tomu tak přeci jen bylo, bude třeba na to reagovat, řekl v San Francisku, kde tímto dnem ukončí svou pětidenní návštěvu…

Apr 4

Cameron i Putin. Panama Papers se dotýkají světových špiček

Týden.cz

Takzvaných daňových rájů využívalo i šest členů britské Sněmovny lordů, několik bývalých konzervativních poslanců a desítky sponzorů britských politických stran. V materiálech uniklých z právní firmy Mossack Fonseca, jejichž část v neděli…