English

Zeman nesouhlasí s osvobozením majitelky growshopů

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman podal dovolání k Nejvyššímu soudu v neprospěch majitelky pražského a jičínského obchodu na pěstování rostlin Renaty Zoubelové. Uvedlo to Právo a Lidovky.cz.

More from Týden.cz / Domácí

Apr 12

Státní zástupce se odvolal proti zprošťujícímu rozsudku v kauze Čapí hnízdo

Týden.cz / Domácí

Státní zástupce Jaroslav Šaroch dnes podal odvolání proti rozsudku, kterým pražský městský soud v polovině února podruhé nepravomocně osvobodil předsedu hnutí ANO a bývalého premiéra Andreje Babiše a jeho někdejší poradkyni Janu Nagyovou v…

Jul 25

Nejvyšší státní zástupce podal dovolání v části dotační krkonošské kauzy

Týden.cz

Nejvyšší státní zástupce podal dovolání proti zprošťujícímu rozhodnutí soudů v části tzv. krkonošské kauzy, která se týká ukládání zeminy u Pece pod Sněžkou a dotací pro Herní krajinu Pecka.

Jul 21

Státní zástupce potvrdil odložení reklamní větve kauzy Čapí hnízdo

Týden.cz

Státní zástupce potvrdil rozhodnutí policie o odložení takzvané reklamní větve kauzy Čapí hnízdo, ve které se kriminalisté zabývali podezřením na daňové úniky u plateb od firem z holdingu Agrofert za reklamu konferenčnímu centru Čapí…

Jul 19

Nejvyšší státní žalobce podal dovolání v neprospěch bývalého ředitele věznice

Týden.cz

Nejvyšší státní zástupce Igor Stříž podal dovolání v neprospěch bývalého ředitele věznice v Praze-Ruzyni Ivana Horáka. Pražské soudy jej zprostily obžaloby z několika trestných činu, stejně jako druhého aktéra kauzy.

Mar 21

Státní zástupce obžaloval v kauze Čapí hnízdo Babiše a jeho někdejší poradkyni

Týden.cz

Státní zástupce Jaroslav Šaroch v pondělí podal obžalobu na předsedu hnutí ANO a bývalého premiéra Andreje Babiše a jeho někdejší poradkyni Janu Nagyovou (dříve Mayerovou) v kauze kolem padesátimilionové dotace na stavbu rekreačního a…

Nov 10

Státní zastupitelství požádalo Sněmovnu o vydání Babiše v kauze Čapí hnízdo

Týden.cz

Státní zástupce Jaroslav Šaroch v úterý odeslal do Sněmovny žádost o vydání končícího premiéra a znovu zvoleného poslance Andreje Babiše (ANO) k trestnímu stíhání v kauze Čapí hnízdo.

Aug 31

Státní zástupce vrátil kauzu Čapí hnízdo k došetření policii

Týden.cz

Dozorující státní zástupce Jaroslav Šaroch v úterý vrátil případ padesátimilionové dotace na stavbu farmy Čapí hnízdo policii k doplnění vyšetřování.

Aug 11

Babiš podal návrh na zastavení svého stíhání v kauze Čapí hnízdo, píše Aktuálně.cz

Týden.cz

Premiér Andrej Babiš (ANO) podal návrh na zastavení svého trestního stíhání v kauze dotace na stavbu farmy Čapí hnízdo.

Sep 18

Čapí hnízdo přivítalo rodiny s dětmi

Týden.cz / Domácí

Druhá zářijová sobota se nesla ve znamení zábavy a dobrodružství! Komplex Farmy Čapí hnízdo nabídl více než pěti tisícům návštěvníků bohatý program, kde nechyběla akrobatická letecká show v podání mistra světa Martina Šonky z Red Bull Air…

Apr 20

Čapí hnízdo: Babiš nerezignuje, pokud bude obžalován

Týden.cz

Premiér Andrej Babiš (ANO) nerezignuje, pokud ho státní zástupce v kauze Čapí hnízdo obžaluje. Předseda vlády to řekl deníku Mladá fronta Dnes (MfD). Zopakoval, že je to politický proces. Babiš je obviněný z dotačního podvodu a z poškození…

Feb 14

Státní zástupce může rozhodnout o stížnostech v kauze Čapí hnízdo

Týden.cz / Domácí

Státní zástupce Jaroslav Šaroch z pražského městského státního zastupitelství může rozhodnout o stížnostech proti stíhání v kauze kolem padesátimilionové dotace EU na stavbu farmy Čapí hnízdo.

Jan 14

Nejvyšší státní zástupce podal dovolání v kauze H-system

Týden.cz / Domácí

Nejvyšší státní zástupce podal dovolání proti rozhodnutí pražských soudů v kauze H-system. Osvobodily podnikatele Luďka Fabingera, který podle obžaloby pomohl zakladateli H-Systemu Petru Smetkovi vyvést zablokovaný majetek.

Jul 21

Dalík čeká "pozvánku" do vězení. Právníci podali dovolání

Týden.cz / Domácí

Advokáti lobbisty Marka Dalíka, který si má za korupci při nákupu pandurů odpykat čtyři roky ve vězení, podali dovolání k Nejvyššímu soudu.

Jul 9

Čapí hnízdo pod dozorem. Sledujte si to své

Týden.cz

Ornitologové nestíhají mapovat populaci čápů bílých v Česku. Založili proto webovou stránku, kam může zprávu o pozorování čápů a jejich hnízd a mláďat poslat každý.

May 6

Zeman nesouhlasí s osvobozením majitelky growshopů

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman podal dovolání k Nejvyššímu soudu v neprospěch majitelky pražského a jičínského obchodu na pěstování rostlin Renaty Zoubelové. Uvedlo to Právo a Lidovky.cz.

Apr 8

ČSSD vs. Altner: Strana podá dovolání k Nejvyššímu soudu

Sociální demokraté podají dovolání k Nejvyššímu soudu v kauze sporu s bývalým advokátem strany Zdeňkem Altnerem. Řekl to mediální zástupce Advokátní kanceláře Bělina a Partners, která stranu zastupuje, Jiří Chvojka. Altner vyhrál spor s…

Apr 4

Tvrdoň odsouzený za znásilnění v Přerově podal dovolání

Marek Tvrdoň, jenž si má odpykat jedenáct let ve vězení za znásilnění v Přerově, podal dovolání. Případem se tedy bude zabývat Nejvyšší soud, vyplývá z justiční databáze. Rozsudek ale zůstává do jeho případného zásahu pravomocný. Podle…

Jan 3

Babišovo Čapí hnízdo šetří policie

Policie začala vyšetřovat, zda ministr financí Andrej Babiš nepostavil svou velkolepou farmu Čapí hnízdo za peníze z neprávem získaných evropských dotací.

May 26

Lékař, který vyvolal u pacienta závislost na opiátu, podal dovolání

Týden.cz / Domácí

Nejvyšší soud přezkoumá případ lékaře Pavla Brejly, jenž podle pravomocného verdiktu schválně přivodil pacientovi závislost na opiátech a poté mu je prodával za přemrštěné sumy. Brejla, jenž si odpykává 7,5 roku ve vězení, podal dovolání.

Mar 3

Šéf Švábova gangu podal dovolání proti doživotí

www.tyden.cz

Michael Šváb, šéf takzvaného Švábova gangu, který podle soudu páchal únosy a vraždy bohatých českých podnikatelů v zahraničí, podal k Nejvyššímu soudu dovolání proti doživotnímu trestu.