English

Mládek: 700 milionů pro OKD? Babiš konečně pochopil situaci

Týden.cz / Byznys

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD) chce, aby vláda už příští týden rozhodla o půjčce 700 milionů pro těžební společnost OKD. Částku v úterý slíbil ministr financí Andrej Babiš (ANO) po jednání s vedením firmy.

More from Týden.cz / Byznys

Nov 13

Jednání mezi Altnerovými a ČSSD bylo vyhrocené

www.tyden.cz

Nové kolo pře dědiců právníka Zdeňka Altnera se sociální demokracií v pátek začalo vyhrocenou výměnou názorů obou stran sporu a výslechem bývalých představitelů ČSSD.

Jun 14

Ministři financí se neshodli, odkud naplnit rozpočet eurozóny

Týden.cz / Byznys

Ministři financí zemí Evropské unie v noci na pátek v Lucemburku nedokázali najít společnou představu toho, jak a z jakých zdrojů by měl být v budoucnosti naplňován rozpočtový nástroj eurozóny.

Aug 29

Merkelová: Společný ministr financí eurozóny? Proč ne!

Týden.cz / Byznys

Německá kancléřka Angela Merkelová si dokáže představit, že by země eurozóny měly do budoucna společného ministra financí.

May 23

Dohodu o pomoci Řecku ministři financí eurozóny ještě "neupekli"

Týden.cz / Byznys

Ministři financí členských zemí eurozóny se v pondělí nedokázali dohodnout na uvolnění další části finanční pomoci pro silně zadlužené Řecko.

Jan 29

Babiš: Mládek zaspal! Ať koalice řeší cenu mobilních dat

Týden.cz / Byznys

Ministr financí a vicepremiér Andrej Babiš (ANO) chce, aby se koaliční rada zabývala cenou mobilních datových služeb.

Jan 23

Diamo by mohlo odkoupit za korunu OKD, navrhuje Mládek

Týden.cz / Byznys

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD) navrhne vládě, aby státní podnik Diamo odkoupil za jednu korunu černouhelnou společnost OKD, která je v úpadku. Ministerstvo průmyslu (MPO) příslušný materiál v nejbližší době předloží do…

Dec 20

Mládek nevidí důvod dávat peníze OKD, když ho nevlastní Diamo

Týden.cz / Byznys

Ministr průmyslu Jan Mládek (ČSSD) nevidí důvod finančně pomáhat černouhelné společnosti OKD ve chvíli, kdy šachty nevlastní státní podnik Diamo. Ministr to řekl v reakci na žádost OKD o státní pomoc 723 milionů korun na odstupné…

Nov 14

Německý ministr financí by rád částečně privatizoval dálnice

Týden.cz / Byznys

Německý ministr financí Wolfgang Schäuble by rád částečně privatizoval německé dálnice. Podle magazínu Spiegel chce založit společnost, která převezme výstavbu a správu dálniční sítě. Menšinový podíl by ve společnosti měly soukromé firmy,…

Oct 17

Britský ministr financí údajně odkládá brexit

Týden.cz / Byznys

Britský ministr financí Philip Hammond se podle spekulací některých médií snaží zpomalit proces vystoupení Spojeného království z Evropské unie, mimo jiné i tím, že odkládá rozhodnutí o způsobu snížení počtu přistěhovalců mířících do…

Oct 9

Nejlepší ministr financí evropských zemí? Andrej Babiš

Týden.cz / Byznys

Ministr financí Andrej Babiš získal cenu mezinárodního časopisu Emerging Markets za nejlepšího ministra financí rozvíjejících se evropských zemí za rok 2016. Vyhlášení ceny se uskutečnilo v noci na neděli ve Washingtonu u příležitosti…

Jul 19

Mládek: 700 milionů pro OKD? Babiš konečně pochopil situaci

Týden.cz / Byznys

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD) chce, aby vláda už příští týden rozhodla o půjčce 700 milionů pro těžební společnost OKD. Částku v úterý slíbil ministr financí Andrej Babiš (ANO) po jednání s vedením firmy.

May 28

Ministr Mládek nezvládá přidělovat dotace

Týden.cz

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek má trable. Nezvládá přidělování evropských dotací. Ze 4600 žádostí dokázal jeho rezort od začátku roku rozhodnout jen o necelých třech stech. Za průtahy stojí vlivný náměstek Tomáš Novotný.

May 11

Mládek: Ministr Pelikán stáhl z vlády "lex OKD"

Týden.cz / Byznys

Novelu insolvenčního zákona pro řešení úpadku velkých hornických společností ministr spravedlnosti Robert Pelikán (za ANO) z programu vlády stáhl.

Apr 17

Ministr Mládek: Šance, že se stát dohodne s majitelem OKD, klesla

Týden.cz / Byznys

Šance, že se stát dohodne s většinovým majitelem OKD, skupinou Ad Hoc Group, na vyřešení situace černouhelné firmy po tomto víkendu poklesla. V České televizi to řekl ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek v reakci na poslední mediální…

Mar 30

Americký ministr financí odrazuje od odchodu Británie z EU

Týden.cz / Byznys

Americký ministr financí Jack Lew se domnívá, že odchod Británie z Evropské unie by uškodilo Evropě a britské i světové ekonomice. Člen vlády prezidenta Baracka Obamy to v úterý řekl v americké televizní stanici PBS. Britové rozhodnou o…

Jan 25

Babiš se pře s Mládkem ohledně pobídky pro INA Lanškroun

Týden.cz / Byznys

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) na jednání vlády podle ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka (ČSSD) zablokoval schválení investiční pobídky pro firmu INA Lanškroun, a ohrozil tak prý vznik 900 pracovních míst.

Jun 24

Jednání ministrů financí eurozóny průlom nepřineslo

Týden.cz / Byznys

Jednání ministrů financí zemí platících eurem, kteří debatovali o řecké finanční krizi, skončilo. Diskuse ale bude pokračovat ve čtvrtek od jedné hodiny odpoledne, ministři se tedy sejdou jen několik hodin před začátkem summitu Evropské…

Apr 11

Babiš se zlobí na svého náměstka za ČSSD

www.tyden.cz

Ministr financí a šéf ANO Andrej Babiš kritizuje svého náměstka za ČSSD Martina Prose za to, že jménem ministerstva požádal Českou národní banku (ČNB), aby prověřila podezření na možnou manipulaci pražské mezibankovní sazby PRIBOR.

Feb 28

Řecký ministr financí vyhlásil válku bohatým a neplatičům

www.tyden.cz

Řecký ministr financí Janis Varufakis slíbil, že bude "nemilosrdný" vůči "těm, kteří mohou platit", a nevyloučil možnost zavedení "zvláštní daně" pro bohaté, aby zajistil vyrovnaný rozpočet.

Dec 27

Německý ministr financí kritizuje ECB za nákupy dluhopisů

www.tyden.cz

Německý ministr financí Wolfgang Schäuble se znovu vyjádřil rezervovaně ke snaze Evropské centrální banky podpořit ekonomiku eurozóny nákupy cenných papírů.