English

Do důchodu až v 67 letech? Vláda vybírá ze dvou variant

Týden.cz

Vláda bude na své první schůzi po prázdninové odmlce rozhodovat o zavedení hranice postupného zvyšování věku pro odchod do důchodu, a to mezi variantami 65 a 67 let.

More from Týden.cz

Apr 26

Vláda schválila konvergenční program, v něm počítá s růstem důchodů o 450 korun

Týden.cz / Domácí

Konvergenční program, což je základní dokument země pro přijetí eura počítá podle ministryně financí Aleny Schillerové (za ANO) příští rok se zákonnou valorizací důchodů o 2,9 procenta, tedy s růstem o 450 korun.

Mar 23

Vláda schválila pozastavit EET na dobu nouze a další tři měsíce

Týden.cz / Byznys

Vláda jednomyslně schválila pozastavit elektronickou evidenci tržeb (EET) po dobu trvání nouzového stavu a následujících třech měsíců. Znamená to, že žádný poplatník nebude muset evidovat své tržby a tato povinnost nebude nikterak…

Jun 24

Vláda schválila parametry rozpočtu, ministři ČSSD se zdrželi

Týden.cz / Byznys

Vláda v pondělí schválila návrh rámce státního rozpočtu na příští rok a střednědobý výhled hospodaření státu pro roky 2021 a 2022. Příští rok i v dalších letech počítá ministerstvo financí se schodkem 40 miliard korun.

Sep 26

Tři zastupitelé. Vláda schválila obsazení ambasády v Mali

Týden.cz / Domácí

Vláda schválila návrh na personální obsazení připravované nové české ambasády v malijském Bamaku a vyčlenění peněz pro její činnost. Na zastupitelském úřadě by měli působit tři lidé vyslaní z Česka a dva místní pracovníci, kromě toho se…

Sep 19

Senioři dostanou více peněz, vláda schválila nárůst důchodů

Týden.cz

Průměrný starobní důchod se od ledna zvýší asi o 900 korun měsíčně. Pevná část penze, která je pro všechny stejná a nyní činí 2700 korun, se zvedne celkem o 570 korun.

Sep 19

Vláda schválila rozpočet na příští rok, opozice má námitky

Týden.cz / Domácí

Vláda ve středu za účasti prezidenta Miloše Zemana schválila návrh státního rozpočtu na příští rok se schodkem 40 miliard korun. To je o deset miliard méně, než původně plánovalo ministerstvo financí. Na tiskové konferenci po jednání vlády…

Sep 12

V červenci přibylo podnikatelů, nejvíce za tři roky

Týden.cz / Byznys

V červenci začalo v Česku podnikat téměř 4500 fyzických osob, zatímco 2500 jich podnikání naopak ukončilo. V ČR tak přibylo dva tisíce podnikatelů, nejvíce za poslední tři roky. Ve stejném měsíci vzniklo 2166 nových obchodních společností…

Jun 19

Vláda schválila obrys rozpočtu a výhled pro další dva roky

Týden.cz / Domácí

Vláda v demisi schválila na zasedání návrh rámce státního rozpočtu na příští rok a střednědobý výhled hospodaření státu pro roky 2020 a 2021. Informoval o tom tiskový odbor Strakovy akademie. Ministryně financí Alena Schillerová před…

Apr 19

ABB má nejlepší výsledky za tři roky

Týden.cz / Byznys

Švýcarská strojírenská společnost ABB zahájila letošní rok nejlépe za poslední tři roky. Provozní zisk před započtením úroků, daní a odpisů (EBITA) meziročně zvýšila o 12 procent na 1,06 miliardy dolarů (21,7 miliardy korun), tržby o deset…

Jan 17

Vláda schválila demisi, Zeman ji přijme do konce týdne

Týden.cz

Pět týdnů po jmenování schválila menšinová vláda Andreje Babiše (ANO) svou demisi. Reagovala tak na úterní hlasování sněmovny, ve kterém nedostala důvěru, když ji podpořili pouze poslanci vládního hnutí.

Sep 25

Důchody vzrostou o 475 korun, schválila vláda

Týden.cz

Průměrný měsíční důchod vzroste od ledna příštího roku o 475 korun. Nařízení o valorizaci schválila v pondělí vláda, informoval na Twitteru premiér Bohuslav Sobotka. Růst odráží zvyšování cen i mezd v zemi.

Jun 21

Vláda schválila další tři miliardy na infrastrukturu u Kvasin

Týden.cz / Byznys

Na zlepšení veřejné infrastruktury v okolí průmyslové zóny Kvasiny na Rychnovsku půjde v dalších letech z veřejných peněz o tři miliardy korun víc proti plánu.

May 19

Stárnoucí císař chce do důchodu. Vláda schválila zákon pro abdikaci

Japonská vláda v pátek učinila další krok k první abdikaci císaře za 200 let, když schválila návrh speciálního zákona, který má umožnit stárnoucímu císaři Akihitovi odstoupit.

Feb 8

Až tři měsíce placeného volna na ošetřování blízkých, schválila vláda

Týden.cz / Zdraví

Lidé, kteří se musejí postarat o vážně nemocné příbuzné, by mohli mít na péči až tříměsíční placené ošetřovatelské volno.

Nov 7

Učitele čeká nový kariérní postup. Má tři stupně, schválila vláda

Kariéra učitelů by měla postupovat ve třech stupních, podle kterých budou i odměňováni. Počítá s tím návrh ministerstva školství, který jednomyslně schválila vláda.

Aug 16

Do důchodu až v 67 letech? Vláda vybírá ze dvou variant

Týden.cz

Vláda bude na své první schůzi po prázdninové odmlce rozhodovat o zavedení hranice postupného zvyšování věku pro odchod do důchodu, a to mezi variantami 65 a 67 let.

Jan 19

Firemní šéfové jsou nejpesimističtější za tři roky

Týden.cz / Byznys

Šéfové firem z celého světa jsou ohledně globálních hospodářských vyhlídek nejpesimističtější za poslední tři roky. Vyplývá to z průzkumu, jehož výsledky zveřejnila konzultantská společnost PwC.

Jan 14

Nabourané e-maily mají již tři poslanci ČSSD

Týden.cz / Domácí

Nabourané e-mailové schránky má trojice poslanců sociální demokracie, žádných dalších straníků by se aktuální kauza zatím týkat neměla, vyplývá z vyjádření několika sociálnědemokratických poslanců, které oslovila.

Apr 15

Zeman do Moskvy poletí. Vláda jeho cestu schválila

www.tyden.cz

Vláda napodruhé schválila květnovou cestu prezidenta Miloše Zemana do Moskvy na oslavy 70. výročí konce druhé světové války. Minulý týden vláda projednávání tohoto bodu přerušila kvůli sporům okolo možné účasti Zemana na kontroverzní…

Dec 17

Německá vláda schválila zpoplatnění dálnic od roku 2016

www.tyden.cz

Řidiči osobních aut budou od roku 2016 platit za užívání německých dálnic. Roční poplatek bude činit nejvýš 130 eur, pro ekologicky šetrnější auta bude cena nižší. Návrh příslušného zákona schválila německá vláda, ještě ho musí projednat…