English

Merkelová v Praze: ostudná ťafka Česku

Týden.cz

UVNITŘ ANKETA. Málokterá událost vyvolala takové očekávání jako připravovaná čtvrteční návštěva německé kancléřky Angely Merkelové v Praze. Troufám si říci, že představa nejmocnější Evropanky vystupující z letadla na pražském letišti…

More from Týden.cz

Aug 26

Strana kancléřky Angely Merkelové míří k propadáku

Týden.cz

K nejhorším výsledkům od znovusjednocení Německa v roce 1990 směřuje v zemských volbách v Sasku a Braniborsku Křesťanskodemokratická unie (CDU) kancléřky Angely Merkelové.

Jul 19

Merkelová se cítí zdravotně způsobilá k výkonu funkce kancléřky

Německá kancléřka Angela Merkelová se cítí být plně zdravotně způsobilá k výkonu své funkce. Uvedla to na páteční tiskové konferenci, kterou uspořádala krátce před svou letní dovolenou. Merkelovou v minulých týdnech při oficiálních…

Jan 10

Atény se chystají na návštěvu Merkelové. V akci budou i drony

Německá kancléřka Angela Merkelová míří na ostře sledovanou návštěvu Řecka, kde bude s premiérem Alexisem Tsiprasem a dalšími čelnými politickými představiteli jednat zejména o zotavování řecké ekonomiky po sérii záchranných úvěrů, ale i o…

Dec 18

AfD neuspěla s žalobou proti migrační politice Merkelové

Protestní Alternativa pro Německo neuspěla se žalobou proti migrační politice kancléřky Angely Merkelové (CDU).

Jun 30

Merkelová chce úpravou migrační politiky čelit vládní krizi

Kancléřka Angela Merkelová v dopisu určeném jejím partnerům v německé vládní koalici představila řadu opatření zaměřených na zpřísnění migrační politiky. Merkelová se snaží zabránit eskalaci vládní krize.

Aug 27

Merkelová je povýšená, pustil se do kancléřky Schulz

Šéfka německé vlády Angela Merkelová je podle svého vyzyvatele v boji o kancléřský post a předsedy sociální demokracie Martina Schulze povýšenecká.

May 8

CDU Angely Merkelové ovládla zemské volby ve Šlesvicku-Holštýnsku

V nedělních zemských volbách v německé spolkové zemi Šlesvicko-Holštýnsko zvítězila s 32 procenty Křesťanskodemokratická unie kancléřky Angely Merkelové. Dosud vládnoucí sociální demokraté skončili druzí s 27,2 procenta.

Jan 29

Merkelová považuje Trumpův migrační výnos za špatný

Německá kancléřka Angela Merkelová považuje migrační výnos nového amerického prezidenta Donalda Trumpa za špatný, uvedl podle webu magazínu Der Spiegel její mluvčí Steffen Seibert.

Dec 6

Změna migrační politiky pomohla, Merkelová dál v čele

Angela Merkelová stanula již podeváté v čele Křesťanskodemokratické unie (CDU). Do volebního roku 2017, v němž se bude znovu ucházet o post německé kancléřky, ji spolustraníci na sjezdu v Essenu vyslali s podporou téměř 90 procent hlasů.…

Oct 27

CDU Angely Merkelové opět čelí aféře se sponzorskými dary

Křesťanskodemokratická unie kancléřky Angely Merkelové čelí ve spolkové zemi Porýní-Falc několika finančním aférám.

Aug 29

(Ne)zvládnutý rok německé kancléřky

Zvládneme to – od památného výroku německé kancléřky o uprchlické krizi uplynul rok. Za tu dobu ho několikrát zopakovala, naposledy před několika dny. Jakou šanci má Německo migranty skutečně zvládnout?

Aug 28

Zeman Merkelové: Návštěvu také nezvete k sousedům na oběd

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman diskutoval s německou kancléřkou Angelou Merkelovou při její čtvrteční návštěvě Prahy o migraci a přerozdělovacích kvótách věcně a klidně.

Aug 3

Migrační politika Merkelové za útoky nemůže, myslí si Němci

Týden.cz

Nedávné teroristické útoky v Bavorsku podle většiny Němců nijak nesouvisejí se vstřícnou migrační politikou kancléřky Angely Merkelové.

Jul 28

Merkelová: EU nedělá v migrační krizi dost, ale zvládneme to

Týden.cz

Německo udělá všechno pro objasnění teroristických útoků z minulého týdne a pro dopadení lidí, kteří za nimi stáli. Na tiskové konferenci to dnes řekla kancléřka Angela Merkelová. V souvislosti s migrační krizí a s atentáty zopakovala své…

Jun 20

Merkelová a Seehofer opět zajedno? Migrační krize je nerozdělila

Týden.cz

Spor kancléřky Angely Merkelové s bavorským premiérem Horstem Seehoferem kvůli rozdílnému názoru na řešení migrační krize je zažehnán. Před nadcházejícím setkáním vedení sesterských stran CDU a CSU to řekl sám Seehofer. Kdo od schůzky…

Apr 23

Obama vyzdvihl "odvážný postoj" Merkelové k migrační krizi

Americký prezident Barack Obama pochválil "odvážný postoj" kancléřky Angely Merkelové a mnohých dalších Němců k uprchlické krizi, během níž do Německa jen loni dorazil více než milion běženců.

Apr 19

Kohl a Orbán: Nejdeme proti migrační politice Merkelové

Postoje bývalého německého kancléře Helmuta Kohla a maďarského premiéra Viktora Orbána nejsou v rozporu s politikou, kterou vede současná kancléřka Angela Merkelová v uprchlické krizi.

Mar 12

Líbí se vám moje migrační politika? Němci odpoví Merkelové

Týden.cz

O pozvánce kancléřky Angely Merkelové pro uprchlíky se v Německu ještě nikdy nehlasovalo. Veřejnost se k ní vyjádří až při zemských volbách o tomto víkendu. Čím víc atmosféra v zemi houstne, tím osaměleji šéfka vlády působí.

Mar 4

Řešení migrační krize? Merkelová je neoblomná

Týden.cz

Německá kancléřka Angela Merkelová a francouzský prezident François Hollande před pondělním summitem Evropské unie a Turecka opět odmítli jednostranná řešení uprchlické krize a zdůraznili nutnost společného postoje.

Feb 19

Angelu nemá nikdo rád. Neznámé lásky německé kancléřky

Sjednocovala Německo, teď kvůli svému přístupu k uprchlíkům dělí Evropu. O celoživotní vzorňačce, kterou národ láskyplně přezdíval "maminka", dnes jedni mluví jako o nebezpečném šílenci, zatímco druzí v ní vidí novou matku Terezu. Jako o…