English

EET vyvolává chaos, zastavte celý projekt! vyzvala pravice

Týden.cz / Domácí

TOP 09 vyzvala vládu, ať zastaví celý projekt elektronické evidence tržeb. Dohady, které přinesly středeční návrhy ministra financí Andreje Babiše na dílčí změny v EET, s sebou přinášejí podle opoziční strany chaos, před kterým během…

More from Týden.cz / Domácí

Oct 14

Ministryně Financí Alena Schillerová chce s podnikateli probrat další odklad spuštění EET

Týden.cz / Domácí

Ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) svolala zástupce podnikatelských organizací k jednání o dalším odsunu spuštění třetí a čtvrté vlny elektronické evidence tržeb (EET) kvůli dopadům šíření koronaviru.

Aug 22

Zaorálek ministrem kultury. Babiš odeslal návrh Zemanovi

Týden.cz

Premiér Andrej Babiš dnes odeslal prezidentovi Miloši Zemanovi návrh na jmenování Lubomíra Zaorálka ministrem kultury.

Jun 28

Babiš chce jednat se Zemanem o výměně ministra kultury

Týden.cz / Domácí

Premiér Andrej Babiš požádá prezidenta Miloše Zemana o schůzku. Chce projednat situaci ohledně výměny ministra kultury. Koaliční smlouva platí, řekl Babiš po páteční schůzce s předsedou koaliční ČSSD Janem Hamáčkem. Ten chce počkat, jak…

May 31

Babiš odeslal na Hrad návrh na výměnu ministra kultury

Týden.cz

Premiér Andrej (ANO) Babiš odeslal na Pražský hrad návrh na odvolání ministra kultury Antonína Staňka a jeho nahrazení Michalem Šmardou (oba ČSSD). Učinil tak po schůzce, na které se Šmardou probral jeho priority pro vedení resortu.

Feb 3

Babiše čeká revize ministrů. Chce znát jejich další plány

Týden.cz

Ministři nominovaní hnutím ANO mají do konce února předložit popis toho, co dosud udělali od svého nástupu do funkce.

Jul 3

Brzy se spustí elektronická evidence občanů. Bude fungovat?

Od 1. července se v Česku vydávají nové občanské průkazy s elektronickým čipem. Takzvané eObčanky by měly podle vlády usnadnit přístup k informacím ze státních institucí skrze nový Portál občana. Celá organizace přechodu občanek na…

Jun 18

Hamáček: Ustupovat nebudeme. Chci od Babiše jména ministrů

Týden.cz / Domácí

Předseda ČSSD Jan Hamáček bude chtít na schůzce s premiérem Andrejem Babišem slyšet jména ministrů, které ANO nominuje do společné vlády.

May 17

Babiš chce po ministrech vyčíslit náklady na cesty a poradce

Týden.cz / Domácí

Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) vyzval v souvislosti s žádostí ministryně obrany v demisi Karly Šlechtové (za ANO) ministry, aby vyčíslili náklady na své zahraniční i domácí cesty.

Jan 23

Sněmovna zamítla návrh ODS na zrušení elektronické evidence tržeb

Týden.cz / Domácí

Sněmovna již v prvním čtení zamítla návrh ODS na zrušení zákona o elektronické evidenci tržeb. ODS tvrdí, že evidence tržeb kromě jiného zvyšuje administrativní povinnosti podnikatelů. Ministryně financí Alena Schillerová ale před poslanci…

Dec 5

Ministr financí si návrh státního rozpočtu pochvaluje

www.tyden.cz

Ministr financí Ivan Pilný považuje navržený státní rozpočet na příští rok za realistický. Charakterizuje ho asi umění možného řekl.

May 17

Ministrem financí se má stát Pilný. Babiš: Krize je vyřešena

Týden.cz

UVNITŘ ON-LINE. Nástupcem Andreje Babiše (ANO) v čele ministerstva financí se má stát současný předseda sněmovního hospodářského výboru a někdejší ředitel české pobočky Microsoftu Ivan Pilný.

May 6

ANO má kandidáta na ministra financí, když Zeman Babiše odvolá

Týden.cz

Hnutí ANO má kandidáta na ministra financí, pokud prezident Miloš Zeman z této funkce odvolá vicepremiéra a šéfa hnutí Andreje Babiše. Babiš to řekl České televizi. Podle premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) nesmí být tento kandidát spjat s…

May 2

ANKETA: Vlivní lidé hodnotí ministra financí Babiše

Svou válku s ministrem financí se premiér Bohuslav Sobotka rozhodl vyřešit demisí celé vlády. Jaký názor mají na Andreje Babiše čeští ekonomové a vlivní byznysoví hráči?

Mar 22

Elektronická evidence pacientů? Ne, řekla vláda návrhu ANO

Týden.cz / Domácí

Nesouhlasné stanovisko vlády dostali zákonodárci k předloze skupiny poslanců hnutí ANO, jež by měla v praxi umožnit vedení zdravotnické dokumentace v elektronické podobě.

Feb 6

Nesmrtelný jako Andrej Babiš

Týden.cz

Slovník uživatelů sociálních sítí obohatilo nové sousloví. V "sorry jako" je všechno. Hlavně pak to, že se zatím nenašlo nic, co by Andreji Babišovi nabouralo aureolu zachránce Česka natolik, aby se k němu obraceli zády jeho vlastní voliči.

Jan 13

Lidovci dál chtějí měnit EET, podle Babiše už není do voleb čas

Týden.cz / Domácí

Ministra zemědělství Mariana Jurečku (KDU-ČSL) mrzí to, že ve sněmovně neuspěly změny v elektronické evidenci tržeb (EET), které lidovci navrhovali. Strana je bude prosazovat i dál v tomto, nebo příštím volebním období, řekl ministr.

Dec 3

Platím bez Babiše aneb Jak ošulit EET

Týden.cz

Ostrý start EET se minulý čtvrtek obešel bez větších technických problémů. Mnozí vynalézavci už ale našli způsob, jak kontroverzní nápad ministra financí Andreje Babiše obelstít. A další začali hostinské udávat.

Dec 1

EET? Funguje to! jásá ministr Babiš po inspekci

Podle ministra financí a předsedy hnutí ANO Andreje Babiše nejsou žádné problémy s provozem elektronické evidence tržeb (EET). Odezva systému na pokladny je rychlá, řekl při návštěvě restaurace v pražských Nuslích. Odmítl také, že by…

Nov 24

První fáze EET začne beze změn, řekl Babiš. Návrhy počkají

Týden.cz / Domácí

Premiér Bohuslav Sobotka chce změny v elektronické evidenci tržeb, se kterými ve středu přišel vicepremiér Andrej Babiš, probrat v pondělí na vládě.

Sep 9

Babiš má návrh rozpočtu za optimální, přidávat už nikomu nechce

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) považuje návrh rozpočtu na příští rok, jak ho předložil vládě, za optimální. Nehodlá v něm už dělat velké změny. Některá ministerstva nicméně požadují navýšení, například ministerstvo pro místní rozvoj.