English

Putin pogratuloval Asadovi. Syrské krize ale ještě není konec

Týden.cz

Ruský prezident Vladimir Putin v telefonickém rozhovoru pogratuloval svému syrskému protějšku Bašáru Asadovi k osvobození Aleppa od povstalců a zdůraznil, že je nezbytné uzavřít dohodu o komplexním vyřešení syrské krize. Oznámil to Kreml.…

More from Týden.cz

Mar 4

Rozšíření koronaviru v Rusku? Putin: Jsou to provokace z ciziny

www.tyden.cz

Dezinformace o rozšíření koronaviru v Rusku jsou převážně jako provokace organizovány z ciziny, ve skutečnosti se v Rusku nic kritického neděje, prohlásil prezident Vladimir Putin na středeční poradě s vládou.

Mar 10

Syřané protestovali proti nové soše Háfize Asada, otce prezidenta

Stovky obyvatel Sýrie ve městě Dará protestovali proti vztyčení nové sochy Háfize Asada, zesnulého otce prezidenta Bašára Asada. Téměř osm let poté, co původní byla zničena na počátku občanské války.

Jun 27

Trump a Putin se potkají na summitu, dohodly se USA a Rusko

Rusko a Spojené státy se dohodly na uspořádání schůzky svých prezidentů Vladimira Putina a Donalda Trumpa. Podle agentury TASS to oznámil Putinův poradce Jurij Ušakov, podle něhož budou podrobnosti oznámeny ve čtvrtek.

Jun 22

Doživotí pro Porošenka. Proruští povstalci v Luhansku odsoudili prezidenta

Proruští povstalci v Luhanské oblasti na východě Ukrajiny odsoudili ukrajinského prezidenta Petra Porošenka v nepřítomnosti k doživotnímu vězení.

Jun 14

Asad zvažuje útok na povstalce, ve hře i politické řešení

Týden.cz

Vláda v Damašku může povstalci kontrolovaný jihozápad Sýrie osvobodit i vojensky, zatím ale usiluje o politické řešení. V rozhovoru pro íránskou televizi Al-Alam to ve středu řekl syrský prezident Bašár Asad.

Apr 23

Politický šéf jemenských povstalců byl zabit

Politický šéf šíitských povstalců v Jemenu byl zabit při náletu koalice v čele se Saúdskou Arábií. Sálih Sammád, který byl nejvýše postaveným povstaleckým politikem, přišel o život 19. dubna při koaličním náletu v západojemenské provincii…

Dec 30

Naše pomoc neskončí, slíbil Putin v novoročním přání Asadovi

Rusko bude nadále podporovat syrskou vládu v obraně jednoty země. V novoročním blahopřání to syrskému prezidentovi Bašáru Asadovi řekl ruský prezident Vladimir Putin. S odvoláním na tiskové oddělení Kremlu o tom informovala agentura TASS.

Dec 14

Budu kandidovat jako nezávislý, oznámil Putin

Vykročením do volební kampaně před březnovými prezidentským volbami byla dnešní bilanční tisková konference šéfa Kremlu Vladimira Putina v Moskvě.

Dec 6

Islámský stát na východě Sýrie poražen! oznámil Putin

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu oznámil dosažení totálního vítězství nad teroristickou organizací Islámský stát (IS) na obou březích řeky Eufratu v Sýrii. Informovala o tom agentura Interfax.

Dec 6

Ano, budu kandidovat na prezidenta, oznámil Putin

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu ohlásil, že se bude ucházet o znovuzvolení hlavou státu na dalších šest let v prezidentských volbách v březnu 2018. "Ano, budu kandidovat na prezidenta," řekl při setkání s pracovníky automobilky…

Nov 21

Putin poblahopřál Asadovi k úspěchům v boji proti terorismu

Ruský prezident Vladimir Putin se v pondělí v černomořském letovisku Soči setkal se svým syrským protějškem Bašárem Asadem. Prezidenti se podle ní shodli, že se vojenská operace v Sýrii chýlí ke konci a zdůraznili nutnost zahájení…

Apr 7

Putin: Útok USA v Sýrii je agresí. Evropa úder na Asada vítá

Týden.cz

UVNITŘ ON-LINE: Útok USA na syrskou základnu označil Kreml za porušení mezinárodního práva. Podle ruského prezidenta Vladimíra Putina je zásah překážkou ve vytvoření koalice proti terorismu.

Dec 23

Putin pogratuloval Asadovi. Syrské krize ale ještě není konec

Týden.cz

Ruský prezident Vladimir Putin v telefonickém rozhovoru pogratuloval svému syrskému protějšku Bašáru Asadovi k osvobození Aleppa od povstalců a zdůraznil, že je nezbytné uzavřít dohodu o komplexním vyřešení syrské krize. Oznámil to Kreml.…

Jun 28

Trump a Putin: političtí spojenci?

Týden.cz

Americký prezidentský kandidát Donald Trump a ruský prezident Vladimir Putin si projevují vzájemné sympatie. Oba jsou vůdcovskými typy bez velkých ohledů ke svému okolí. Co by to znamenalo, pokud by se Trump stal prezidentem?

Jun 26

Islandským prezidentem bude politický nováček Jóhannesson

www.tyden.cz

Prezidentem Islandu se stane historik Gudni Jóhannesson, který doposud nepůsobil v žádném veřejném úřadu. V sobotních prezidentských volbách získal 39,1 procenta hlasů, a porazil tak svou největší soupeřku, podnikatelku Hallu…

Jun 6

Skončím, oznámil německý prezident Gauck

Německý prezident Joachim Gauck se nebude příští rok ucházet o druhé funkční období. Oznámil to v Berlíně. Za důvod svého rozhodnutí označil šestasedmdesátiletý Gauck svůj vysoký věk.

Feb 26

Putin: Syrští povstalci se chtějí připojit k příměří

Týden.cz

Syrské ozbrojené skupiny informovaly Rusko, že jsou připravené připojit se k příměří. Oznámil to v pátek ruský prezident Vladimir Putin. S klidem zbraní souhlasí téměř 100 povstaleckých skupin, informovala opoziční vyjednávací komise.

Jan 12

Putin: Azyl Asadovi? Bylo by to lehčí než u Snowdena

Rusko by mohlo poskytnout azyl syrskému prezidentovi Bašáru Asadovi, pokud by musel opustit svou zemi, prohlásil v rozhovoru pro německý deník Bild ruský prezident Vladimir Putin. Zároveň ale tuto úvahu označil za předčasnou.

Sep 15

Putin: Moskva Asada neopustí. Proti teroru bojujme spolu

K vyřešení krize v Sýrii je nezbytné, aby spolu jednaly Rusko a USA. Řekl to mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov. O formátu jednání však zatím rozhodnuto nebylo, odpověděl na dotaz, zda je prezident Vladimir Putin připraven jednat o tom s…

Feb 12

Putin oznámil zastavení bojů na Ukrajině od neděle

www.tyden.cz

Nové příměří na východu Ukrajiny mezi vládními silami a proruskými separatisty by mělo platit od 00:00 hodin 15. února. Prohlásil to dnes v Minsku před novináři ruský prezident Vladimir Putin po mnohahodinovém jednání se svými partnery z…