English

Srdceryvné scény na letištích. Lidé využívají zastavení dekretu

Týden.cz

Zatímco se administrativa amerického prezidenta Donalda Trumpa snaží u federálního odvolacího soudu obnovit kontroverzní zákaz vstupu do země obyvatelům sedmi muslimských zemí, občané dotčených států využívají právního boje, aby se do USA…

More from Týden.cz

Dec 22

Americký prezident Joe Biden dnes udělil právo na milost tisícům lidí odsouzených u federálních soudů za držení marihuany, oznámil Bílý dům

Týden.cz

Americký prezident Joe Biden dnes udělil právo na milost tisícům lidí odsouzených u federálních soudů za držení marihuany, oznámil Bílý dům. Dotyční mohou u ministerstva spravedlnosti žádat o takzvaný "certifikát o omilostnění", který…

Sep 24

Protiimigrační zákony. Sorosova nadace se obrátila na soud

Nadace Open Society Foundations amerického finančníka maďarského původu George Sorose se kvůli zákonům namířeným proti nevládním organizacím pomáhajícím migrantům obrátila na soudy.

Sep 21

Zeman kritizoval protiimigrační AfD kvůli Benešovým dekretům

Týden.cz

Alternativa pro Německo (AfD) je podle prezidenta Miloše Zemana proti Benešovým dekretům, což není v českém národním zájmu. Prezident to v pátek řekl novinářům v Berlíně, kde zakončil svou třídenní návštěvu Německa.

Jan 19

Soud posoudí, zda je Trumpův protiimigrační dekret legální

Nejvyšší soud Spojených států začne v dubnu posuzovat legálnost protiimigračního dekretu prezidenta Donalda Trumpa, verdikt by mohl padnout do konce června.

Dec 4

Trumpův triumf. Soud odblokoval protiimigrační dekret

Nejvyšší soud Spojených států povolil administrativě prezidenta Donalda Trumpa, že i přes nedokončené soudní spory může zatím uplatňovat protiimigrační dekret.

Nov 13

Odvolací soud částečně uvolnil Trumpův protiimigrační dekret

Kalifornský odvolací soud částečně uvolnil blokádu, kterou soud nižší instance uvalil na rozhodnutí Bílého domu znemožnit vstup do USA občanům několika většinou muslimských států.

Jul 15

Prezident Kuby se poprvé vyjádřil k politice Donalda Trumpa

Kubánský prezident Raúl Castro odsoudil tvrdší postoj Spojených států vůči Havaně, který přijal americký prezident Donald Trump.

Jul 14

Federální soud v USA zmírnil přísný výklad migračního dekretu

Federální soud ve Spojených státech ještě více zmírnil přísný výklad částečně odblokovaného protiimigračního dekretu prezidenta Donalda Trumpa.

Jul 7

Stížnost Havaje na Trumpův imigrační dekret soud smetl

Americký federální soud odmítl řešit stížnost státu Havaj na protiimigrační dekret prezidenta Donalda Trumpa. Havaj chtěla, aby se zákaz cest do USA nevztahoval na prarodiče, tety a strýce lidí žijících ve Spojených státech.

Jun 26

Trumpův triumf! Imigrační dekret soud částečně odblokoval

Rozhodnutí nejvyššího soudu o imigračním dekretu je vítězství pro národní bezpečnost Spojených států.

Jun 20

Běžní občané rozporují s elitami. Muslimské uprchlíky nechtějí

Týden.cz

Šestapadesát procent občanů deseti zemí Evropské unie chce zastavit přistěhovalectví ze států s převážně muslimským obyvatelstvem.

Jun 2

Trump se obrátil kvůli imigračnímu dekretu na nejvyšší soud

Týden.cz

Americký prezident Donald Trump se kvůli svému dekretu zakazujícímu cesty do USA obyvatelům šesti většinově muslimských zemí obrátil na nejvyšší soud. Ministerstvo spravedlnosti požaduje, aby soud povolil platnost nařízení, kterou…

May 25

Trumpův imigrační dekret je neplatný, potvrdil soud

Americký odvolací soud potvrdil pozastavení platnosti dekretu, jímž prezident Donald Trump dočasně zakázal vstup do USA obyvatelům šesti většinově muslimských zemí. Soud není přesvědčen, že by Trumpův výnos měl význam pro zvýšení…

Mar 17

Americká vláda se kvůli protiimigračnímu dekretu odvolá

Americká vláda oznámila, že se odvolá proti rozhodnutí soudů, které pozastavily nový protiimigrační dekret prezidenta Donalda Trumpa. Dekret z 6. března pozastavuje na tři měsíce vydávání nových víz občanům šesti převážně muslimských zemí …

Mar 16

Protiimigrační dekret opět neprošel. Trump: Oslabí nás to

Týden.cz

Nový protiimigrační dekret amerického prezidenta Donalda Trumpa nezačne od čtvrtka platit, jak se předpokládalo.

Mar 6

Trump podepsal nový protiimigrační dekret, Iráčanů se netýká

Americký prezident Donald Trump podepsal nové nařízení, které na 90 dní zakazuje vstup do Spojených států občanům šesti většinově muslimských zemí.

Mar 6

Trump má podepsat protiimigrační dekret, Írak zmizel ze seznamu

Americký prezident Donald Trump by měl podle médií podepsat exekutivní příkaz, který má nahradit kontroverzní dekret zakazující vstup do USA obyvatelům některých muslimských zemí.

Feb 13

Vláda USA nechce, aby federální soud zatím řešil migrační dekret

Americké ministerstvo spravedlnosti chce, aby federální soud prozatím neřešil sporný dekret Donalda Trumpa o migraci a počkal na konec řízení u odvolacího soudu.

Feb 6

Srdceryvné scény na letištích. Lidé využívají zastavení dekretu

Týden.cz

Zatímco se administrativa amerického prezidenta Donalda Trumpa snaží u federálního odvolacího soudu obnovit kontroverzní zákaz vstupu do země obyvatelům sedmi muslimských zemí, občané dotčených států využívají právního boje, aby se do USA…

Jun 12

Noví profesoři a profesorky převzali dekrety. Bez prezidenta

Týden.cz / Domácí

Jmenovací dekrety v pražském Karolinu převzalo 32 profesorů a šest profesorek. Na slavnostním ceremoniálu v historické budově Univerzity Karlovy jim je předal náměstek pro vysoké školy a výzkum Jaromír Veber. Celkem bylo s účinností od 1.…