English

Čína odmítla dodávku uhlí z KLDR v hodnotě milionu dolarů

Týden.cz / Byznys

Čína tento týden odmítla zásilku uhlí ze Severní Koreje v hodnotě zhruba jednoho milionu dolarů (25 milionů Kč).

More from Týden.cz / Byznys

Jun 3

Jižní Korea pozastaví vojenskou dohodu s KLDR kvůli vypouštění balonů s odpady

Týden.cz

Jižní Korea pozastaví vojenskou dohodu s KLDR z roku 2018, která měla uvolnit napětí na Korejském poloostrově. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odkazem na jihokorejskou prezidentskou kancelář. Soul se tak rozhodl poté, co Severní…

Mar 18

Čína, Severní Korea a Írán dnes poblahopřály ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi k vítězství v prezidentských volbách

Týden.cz

Čína, Severní Korea a Írán dnes poblahopřály ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi k vítězství v prezidentských volbách. Podle čínského prezidenta Si Ťin-pchinga znovuzvolení Putina ukázalo, že má ruský prezident plnou podporu svého lidu…

Aug 3

Severní Korea potvrdila, že zadržuje amerického vojáka Travise Kinga

Severní Korea poprvé zareagovala na žádosti o informace o americkém vojákovi Travisi Kingovi, který v červenci utekl přes hranici z Jižní Koreje. Podle zpravodajské společnosti BBC to uvedlo regionální velitelství OSN. Severokorejci podle…

May 25

Sledují čínští hackery americkou infrastrukturu? Čína to odmítá

Tvrzení, že čínští hackeři sledují americkou kritickou infrastrukturu, jsou dezinformační kampaní iniciovanou Spojenými státy. Podle agentury Reuters to dnes uvedlo čínské ministerstvo zahraničí.

Oct 4

Severní a Jižní Korea obnovily horkou linku, navzdory raketovým testům

Týden.cz

Severní a Jižní Korea dnes ráno obnovily horkou linku. S odkazem na sdělení Soulu o tom informuje agentura AP. KLDR prostřednictvím své státní agentury KCNA obnovení společného komunikačního kanálu krátce předtím avizovala.

Sep 9

Severní Korea uspořádala vojenskou přehlídku, rakety se v ulicích neobjevily

Týden.cz

Severní Korea oslavila noční vojenskou přehlídkou 73. výročí svého vzniku a v metropoli Pchjongjangu defilé uniformovaných jednotek sledovalo celé vedení země včetně vůdce Kim Čong-una.

Jul 27

Jižní a Severní Korea znovu obnovily "horké linky", přerušené před rokem

Soul a Pchjongjang obnovily "horké linky", přerušené před rokem. Oznámily to v úterý tiskové agentury s odvoláním na komuniké z kanceláře jihokorejského prezidenta Mun Če-ina.

Sep 28

Severní Korea pátrá po těle zastřeleného Jihokorejce

Týden.cz

Severní Korea pátrá po těle jihokorejského úředníka zastřeleného severokorejskými vojáky a je ochotna ho předat, pokud bude při pátrací operaci nalezeno. Podle agentury Reuters to uvedla severokorejská státní média.

Aug 5

Čína oslabuje jüan a zastavuje zemědělský dovoz z USA

Týden.cz / Byznys

Čína v pondělí nechala domácí měnu jüan oslabit na nejnižší hodnotu za více než deset let. Čínské podniky navíc podle tamního ministerstva obchodu zastavily nákupy amerických zemědělských produktů. Peking tak reaguje na plán Washingtonu…

Jul 23

Čína zahájila antidumpingové vyšetřování dovozu propanolu z USA

Týden.cz / Byznys

Čínské ministerstvo obchodu zahájilo antidumpingové šetření týkající se dovozu propanolu ze Spojených států. Uvádí se to v jeho úterním oznámení. Propanol se používá jako rozpouštědlo pro tiskařské barvy nebo ve výrobě antibiotik.

May 11

Trump nařídil cla na veškerý zbývající čínský dovoz

Týden.cz / Byznys

Prezident USA Donald Trump nařídil Úřadu amerického obchodního zmocněnce (USTR), aby zahájil proces vedoucí k uvalení cel na téměř veškerý zbývající dovoz z Číny. Informoval o tom podle agentury Reuters v prohlášení obchodní zmocněnec…

Aug 24

Jižní Korea prý poslala do KLDR zakázané zboží za miliony

Týden.cz / Byznys

Jižní Korea poslala do KLDR zboží v hodnotě jedné miliardy wonů (asi 20 milionů Kč), jehož vývoz do Severní Koreje zakazují sankce OSN.

Jul 23

Čína zahájila antidumpingové vyšetřování dovozu nerezové oceli

Týden.cz / Byznys

Čína zahájila antidumpingové vyšetřování dovozu některých produktů z nerezové oceli z Evropské unie, Japonska, Jižní Koreje a Indonésie. Oznámilo to čínské ministerstvo obchodu.

Jul 11

USA zavedou další cla na dovoz čínského zboží

Týden.cz / Byznys

Americký obchodní zmocněnec Robert Lighthizer v úterý oznámil, že Spojené státy uvalí další cla na dovoz čínského zboží.

Apr 10

Čínský prezident slíbil snížení cla na dovoz automobilů

Týden.cz / Byznys

Čína bude pokračovat v otevírání své ekonomiky a sníží cla na dovoz automobilů a dalšího zboží. Slíbil to čínský prezident Si Ťin-pching. Peking podle něj rovněž zlepší podmínky pro podnikaní zahraničních firem v Číně.

Aug 14

Čína zavedla proti KLDR sankce, které schválila OSN

Týden.cz / Byznys

Čínské ministerstvo obchodu vydalo dnes zákaz na dovoz uhlí, železné rudy, olova, ryb a mořských plodů z KLDR. Úředně tak zavádí nové sankce schválené Radou bezpečnosti OSN na začátku srpna. Informovala o tom agentura Reuters. OSN…

Apr 29

Severní Korea představuje vážnou hrozbu, zní z Japonska

Týden.cz / Byznys

Rozhodnutí Severní Koreje opět vyzkoušet balistickou raketu představuje pro Japonsko vážnou hrozbu. Řekl to v sobotu japonský premiér Šinzó Abe.

Mar 25

Čína se rozhodla obnovit dovoz masa z Brazílie

Týden.cz / Byznys

Čína se rozhodla obnovit dovoz masa z Brazílie, který Peking v pondělí pozastavil kvůli skandálu kolem uplácení inspektorů. Oznámil to dnes brazilský ministr zemědělství Blairo Maggi. Dovoz masa z Brazílie v minulých dnech kvůli skandálu…

Jul 25

Čína zavádí clo na výrobky z elektrooceli z EU, Japonska a Koreje

Týden.cz / Byznys

Čína, kterou některé západní země obviňují, že trh zaplavuje levnou ocelí, začala zavádět antidumpingová cla ve výši až 46,3 procenta na produkty z elektrooceli dovážené z Japonska, Jižní Koreje a zemí Evropské unie.

Apr 5

Čína zakázala dovoz zlata a vzácných kovů z KLDR

Týden.cz / Byznys

Čínské ministerstvo obchodu v souladu s novými sankcemi Rady bezpečnosti OSN vůči Pchjongjangu zakázalo dovoz zlata a vzácných kovů ze Severní Koreje.