English

Putin: Útok USA v Sýrii je agresí. Evropa úder na Asada vítá

Týden.cz

UVNITŘ ON-LINE: Útok USA na syrskou základnu označil Kreml za porušení mezinárodního práva. Podle ruského prezidenta Vladimíra Putina je zásah překážkou ve vytvoření koalice proti terorismu.

More from Týden.cz

Mar 10

Syřané protestovali proti nové soše Háfize Asada, otce prezidenta

Stovky obyvatel Sýrie ve městě Dará protestovali proti vztyčení nové sochy Háfize Asada, zesnulého otce prezidenta Bašára Asada. Téměř osm let poté, co původní byla zničena na počátku občanské války.

Oct 18

Putin: Islámský stát stále působí v Sýrii tam, kde jsou USA

Týden.cz

Teroristická organizace Islámský stát rozšiřuje svou přítomnost v těch oblastech Sýrie, kterou kontrolují Spojené státy a jimi podporované oddíly. V debatě ve Valdajském klubu v Soči to ve čtvrtek řekl ruský prezident Vladimir Putin.…

Jul 25

USA vyhlásily sankce vůči Sýrii za užívání chemických zbraní

Spojené státy vyhlásily sankce proti skupině osob a firem napojených údajně na výrobu chemických zbraní v Sýrii.

Apr 17

G7 chválí snahy USA, Británie a Francie vymýtit chemické zbraně

UVNITŘ ANKETA. Skupina sedmi nejvyspělejších ekonomik světa (G7) odsoudila údajný chemický útok na syrské město Dúmá a podpořila snahy Spojených států, Francie a Británie zamezit používání těchto bojových látek.

Feb 13

Francie prý udeří v případě potvrzeného chemického útoku v Sýrii

Francouzský prezident Emmanuel Macron v úterý zdůraznil, že jeho země "udeří" v Sýrii, pokud se potvrdí.

Jan 17

USA si v Sýrii ponechají vojáky, nechtějí podpořit Asada a Írán

Spojené státy si v rámci své nové strategie ponechají v Sýrii vojáky. V projevu na kalifornské Stanfordově univerzitě to prohlásil americký ministr zahraničí Rex Tillerson.

Nov 30

Nobelovu cenu za mír předají bez USA, Francie a Británie

V rozporu s tradicí se letos velvyslanci tří jaderných mocností - Spojených států, Francie a Británie - nezúčastní slavnostní ceremonie u příležitosti předání Nobelovy ceny za mír. Sdělil norský Nobelův institut.

Nov 8

Západ chce delší šetření chemických útoků v Sýrii. Rusko proti

Británie, Francie, Německo a Spojené státy ve společném prohlášení požádaly OSN o prodloužení mandátu vyšetřovatelů chemických útoků v Sýrii. Rusko, které syrské vládě poskytuje vojenskou podporu, takové prodloužení nadále odmítá.

Jun 27

Chemický útok v Sýrii? USA sladí odpověď s Francií

Spojené státy a Francie jsou připraveny sladit svou reakci na případný chemický útok v Sýrii. Obě země v těchto dnech varovaly, že pokud by k takovému útoku v této blízkovýchodní zemi došlo, neobešlo by se to bez jejich vojenské odezvy.

Apr 7

Putin: Útok USA v Sýrii je agresí. Evropa úder na Asada vítá

Týden.cz

UVNITŘ ON-LINE: Útok USA na syrskou základnu označil Kreml za porušení mezinárodního práva. Podle ruského prezidenta Vladimíra Putina je zásah překážkou ve vytvoření koalice proti terorismu.

Apr 7

USA zaútočily raketami na Sýrii. Trump: Trestáme chemický útok

Týden.cz

Spojené státy v reakci na chemický útok ve městě Chán Šajchún v provincii Idlib zaútočily na leteckou základnu na západě Sýrie. Cílený útok nařídil prezident Donald Trump, který v projevu vyzval k ukončení krveprolití v blízkovýchodní zemi…

Apr 6

Vojenská reakce na chemický útok v Sýrii? USA to nevyloučily

Spojené státy nevyloučily vojenskou reakci na chemický útok, který v úterý v Sýrii zabil desítky civilistů.

Feb 28

Putin: Nepodpořím žádné nové sankce proti Sýrii

Rusko nepodpoří žádné nové sankce proti Sýrii. Ruský prezident Vladimir Putin to řekl v úterý, kdy má Rada bezpečnosti OSN hlasovat o rezoluci o použití chemických zbraní v Sýrii. Rusko už avizovalo, že hodlá využít právo veta.

Apr 20

USA, Francie, Německo, Británie, Itálie plánují neformální summit

Důležité mezinárodní otázky budou na programu neformální schůzky, které se v pondělí v Německu zúčastní americký prezident Barack Obama, jeho francouzský protějšek François Hollande, německá kancléřka Angela Merkelová a premiéři Británie a…

Dec 16

Merkelová chce Sýrii bez Asada a nechat sankce proti Rusku

Cílem diplomatického úsilí směřujícího k ukončení čtyřletého konfliktu v Sýrii je dosažení dlouhodobého řešení, které nezahrnuje stávajícího prezidenta Bašára Asada. Uvedla to ve středu německá kancléřka Angela Merkelová v projevu, v němž…

Nov 23

USA: Používání chemických zbraní v Sýrii se stává rutinou

www.tyden.cz

Používání chemických zbraní v syrském konfliktu se stává "rutinní" záležitostí, oznámil zástupce Spojených států při Organizaci pro zákaz chemických zbraní (OPCW).

Oct 12

Zaorálek: Mír v Sýrii bez Asada není možný

Týden.cz / Domácí

Syrský prezident Bašár Asad musí být účasten vyjednávání o ukončení násilí v Sýrii. Dlouhodobě ale tuto zemi dál vést nemůže i kvůli zločinům, které spáchal na vlastních občanech, myslí si český ministr zahraničí Lubomír Zaorálek.

Sep 15

Putin: Moskva Asada neopustí. Proti teroru bojujme spolu

K vyřešení krize v Sýrii je nezbytné, aby spolu jednaly Rusko a USA. Řekl to mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov. O formátu jednání však zatím rozhodnuto nebylo, odpověděl na dotaz, zda je prezident Vladimir Putin připraven jednat o tom s…

Jun 24

USA prý špehovaly poslední tři prezidenty Francie

Americká národní agentura pro bezpečnost špehovala nejméně v letech 2006 až 2012 tři poslední francouzské prezidenty, kterými byli Jacques Chirac, Nicolas Sarkozy a François Hollande. S odvoláním na dokumenty portálu Wikileaks to dnes…

Jan 16

USA a Británie vytvoří společnou frontu proti terorismu

www.tyden.cz

Spojené státy a Velká Británie vytvoří společnou frontu proti terorismu a na obranu svobody slova, právního státu a demokratických institucí.