English

Dialog Američanů s Rusy pokračuje. Tillerson přiletí do Moskvy

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov měl se svým americkým protějškem Rexem Tillersonem telefonický rozhovor o situaci v Sýrii po pátečním raketovém útoku USA.

More from Týden.cz / Zahraničí

Apr 17

Fiala je po jednání v Kongresu optimistický ohledně americké pomoci Ukrajině

Týden.cz

Premiér Petr Fiala je po úterních jednáních v americkém Kongresu mírně optimistický ohledně schválení balíku americké pomoci Ukrajině. Schůzky hodnotí jako přátelské a otevřené. Kongresmani podle Fialy oceňovali roli Česka v pomoci…

Apr 3

Francouzský ministr obrany telefonicky hovořil s ruským protějškem Šojguem

Francouzský ministr obrany Sébastien Lecornu dnes telefonicky hovořil se svým ruským protějškem Sergejem Šojguem. V rozhovoru odsoudil ruskou agresi vůči Ukrajině, tématem byl také terorismus. Informovaly o tom agentury Reuters a AFP s…

Jul 16

Americké celebrity v ohrožení

Zatím neznámí podvodníci napadli twitterové účty mnoha známých a bohatých lidí, včetně šéfů velkých technologických firem, ale i politiků, celebrit a také samotných podniků.

Dec 17

Macron se sejde s ministry, chce připravit celonárodní dialog

Francouzský prezident Emmanuel Macron se v úterý sejde se svými ministry a dalšími činiteli odpovědnými za ekonomiku, aby jednali o organizaci celonárodního dialogu, jehož uspořádání prezident slíbil v reakci na protesty takzvaných žlutých…

Aug 4

Turecká odveta. Uvalí tam sankce na dva americké ministry

Ankara uvalí sankce na amerického ministra spravedlnosti Jeffa Sessionse a amerického ministra vnitra Ryana Zinkeho v odvetě za stejný krok USA z tohoto týdne vůči dvěma tureckým ministrům. Podle agentury Anadolu to řekl turecký prezident…

Mar 27

Kolosální tlak. Lavrov: Vyhošťování Rusů je americké vydírání

Vyhošťování ruských diplomatů západními státy je podle ruského ministra zahraničí Sergeje Lavrova výsledkem vydírání ze strany Spojených států.

Sep 21

Rusko varovalo americké spojence, aby neprovokovali

Syrští povstalci podporovaní USA u provincie Dajr az-Zaur zřejmě ostřelovali syrské vládní jednotky. Pokud se budou podobné incidenty opakovat, Rusko podnikne patřičné kroky, varovala Moskva Washington.

Aug 6

Lavrov: Cítím připravenost USA k dialogu s Moskvou

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov v neděli po jednání s šéfem americké diplomacie Rexem Tillersonem v Manile řekl, že cítí "připravenost amerických kolegů" pokračovat v dialogu s Moskvou.

Aug 3

Lavrov se sejde s Tillersonem. Dohodli se na schůzce v Manile

Šéfové ruské a americké diplomacie Sergej Lavrov a Rex Tillerson se domluvili, že se setkají na okraji schůzky Sdružení zemí jihovýchodní Asie (ASEAN) v Manile, aby jednali o rusko-amerických vztazích.

Jan 19

Lavrov: K jednání o Sýrii jsme přizvali i USA

Rusko pozvalo na syrské mírové rozhovory také Spojené státy. Řekl to ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov. Rozhovory mají začít v kazašské metropoli Astaně 23. ledna a proti americké účasti v minulých dnech vznesl námitky Írán.

Sep 24

Lavrov: V jednáních o příměří v Sýrii nemůže ustupovat jen Rusko

Týden.cz

Obnovení příměří v Sýrii podle ruského ministra zahraničí Sergeje Lavrova závisí na všech stranách konfliktu, nikoli pouze na "jednostranných ústupcích Ruska".

Sep 1

Ministr Lavrov: Druhá studená válka? Nepravděpodobné

Vypuknutí nové studené války je podle názoru ruského ministra zahraničí Sergeje Lavrova málo pravděpodobné. Nejsou předpoklady pro takový vývoj událostí.

Apr 29

Lavrov a Kerry pokračují v jednáních o příměří v Sýrii

Ministři zahraničí Ruska a USA Sergej Lavrov a John Kerry telefonicky diskutovali o příměří a o politickém urovnání v Sýrii. Šéf ruské diplomacie podle Moskvy požadoval účast Kurdů na mírových rozhovorech.

Mar 21

Polsko-americké vztahy, další problém NATO?

Týden.cz

Podle jedné anekdoty ruská invaze do Evropy není možná, protože ruské tanky neplní emisní normy Evropské unie. Ale podle zprávy analytiků z amerického střediska Rand by Rusko bylo schopno převálcovat síly Severoatlantické aliance v Pobaltí…

Feb 12

Stoltenberg a Lavrov nepokročili v obnově dialogu

Bez zjevného pokroku hovořili v Mnichově generální tajemník Severoatlantické aliance Jens Stoltenberg a ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov o možnosti obnovení dialogu v Radě NATO-Rusko, která se nesešla od roku 2014. K termínu nebo…

Dec 28

Lavrov: Syrská opozice nezná své zástupce na jednání s vládou

Syrská opozice se ještě neshodla na seznamu svých zástupců, kteří povedou jednání s centrální vládou. Ta už je připravena rozhovory zahájit, řekl ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov.

Oct 9

Mrtví i zranění po střelbě na americké univerzitě

www.tyden.cz

Jednoho mrtvého a tři zraněné si v noci na pátek vyžádala střelba v areálu Arizonské univerzity na jihozápadě Spojených států. Pachatele, jehož motiv zatím není znám, zadržela policie, informovali na Twitteru zástupci školy.

Sep 11

Lavrov kvůli Sýrii vybídl ruské a americké vojáky ke koordinaci

Týden.cz

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov v pátek vybídl ke koordinaci mezi ruskými a americkými vojáky, aby nedošlo k "nezamýšleným incidentům" kvůli Sýrii, kde ozbrojené síly obou velmocí působí.

Jun 24

Americké odposlechy jsou nepřijatelné, zlobí se Francie

Francie odsoudila údajné odposlouchávání posledních tří francouzských prezidentů americkými tajnými službami. Mluvčí pařížské vlády označil špionáž mezi spojenci za nepřijatelnou.

Jan 14

Americké astronauty vyhnal čpavek k Rusům

www.tyden.cz

Americká část Mezinárodní vesmírné stanice byla kvůli úniku čpavku evakuována.