English

Hrozeb Bruselu kvůli migraci se nelekneme! vzkazuje Česko

Týden.cz / Domácí

Česká republika nezmění svůj odmítavý přístup k přijímání migrantů z Itálie a Řecka ani poté, co kvůli tomu Evropská komise některým zemím pohrozila řízením, které může skončit až před unijním soudem.

More from Týden.cz / Domácí

Oct 13

Komise bude čelit evropskému soudu kvůli překračování tabákových zákonů

Týden.cz

Evropská komise čelí velkému sporu kvůli obvinění, že překročila své pravomoci, když vydala směrnici, která se snaží vytvářet zákon, a nikoli implementovat zákon přijatý spoluzákonodárci EU, Radou a Parlamentem. Irský Nejvyšší soud…

Jun 1

Zpráva Evropské komise: Česko může vracet až 450 milionů

Týden.cz

Česko by mohlo do rozpočtu EU vracet kolem 450 milionů korun dotací, které čerpal holding Agrofert. Vyplývá to z návrhu auditní zprávy Evropské komise (EK), podle něhož je premiér Andrej Babiš (ANO) ve střetu zájmů, dál má na firmu vliv a…

Dec 13

Evropská komise se chystá poslat do Česka auditory

Týden.cz / Domácí

Evropská komise se chystá začátkem příštího roku poslat do Česka auditory, kteří prověří, zda při čerpání dotací v několika programech nedošlo k porušování pravidel.

May 2

Žadatelů o azyl je více. Mezi migranty dominují Ukrajinci

Týden.cz

Za první čtvrtletí letošního roku požádalo o azyl v Česku 390 cizinců, což bylo o 37 víc než za stejné období loňska.

Dec 7

Boj o migranty. Brusel žene Česko k soudu, hrozí vysoká pokuta

Týden.cz

Evropská komise posílá Česko, Polsko a Maďarsko k unijnímu soudu kvůli jejich odmítání programu přerozdělování žadatelů o azyl podle kvót.

Jul 11

Česko prý nepřijalo migranty kvůli laxnosti Itálie a Řecka

Týden.cz

Ve sporu s Evropskou komisí o to, že česká strana podle kvót nepřebírá od Itálie a Řecka migranty z jiných zemí, se Česko bude s velkou pravděpodobností bránit argumentem, že splnění závazků mu znemožnily podmínky a nečinnost především…

May 29

Vzpoura migrantů v Balkové. Chovanec: To nestrpíme!

Týden.cz / Domácí

Část cizinců se vzbouřila proti policii a zabarikádovala se v záchytném zařízení v Balkové na Plzeňsku. Policie proti nim zasáhla. Při zákroku nebyl nikdo zraněn, uvedl na twitteru ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD).

May 18

Hrozeb Bruselu kvůli migraci se nelekneme! vzkazuje Česko

Týden.cz / Domácí

Česká republika nezmění svůj odmítavý přístup k přijímání migrantů z Itálie a Řecka ani poté, co kvůli tomu Evropská komise některým zemím pohrozila řízením, které může skončit až před unijním soudem.

Jan 24

Česko je pro migranty nepopulární. Žadatelů o azyl je málo

Týden.cz / Domácí

Česko patří v EU k zemím, kde cizinci žádají o azyl nejméně. Zatímco v osmadvacítce připadá na milion obyvatel v průměru 702 lidí, kteří poprvé usilují o získání ochrany, v ČR je jejich množství pětadvacetkrát menší.

Nov 8

Chovanec: Slova evropských politiků k Česku a migraci jsou skandální

Ministr vnitra Milan Chovanec označil za skandální výroky některých evropských politiků, kteří se v souvislosti s migrací snaží vykreslit Česko i další státy visegrádské čtyřky jako nespolehlivé země.

Nov 4

Chovanec: Česku bude kvůli migrační krizi dál pomáhat v cizině

UVNITŘ ANKETA. Česko chce dál kvůli migrační krizi pomáhat na dobrovolném principu. Jde o projekty jako například vysílání policistů do zahraničí, do evropské pohraniční agentury Frontex nebo o pomoc v jednotlivých zasažených státech.

Sep 22

Nejvíce migrantů žádalo o azyl v Německu, Česko je neláká

Týden.cz / Domácí

Ve druhém čtvrtletí požádalo ve členských zemích evropské unie o azyl 306 tisíc lidí. Proti prvním třem měsícům roku to znamená zvýšení počtu žadatelů o šest procent, uvedl v tiskové zprávě unijní statistický úřad Eurostat. Nejvíc lidí se…

Apr 29

Chovanec: Pašerácká stezka pro migranty přes Česko nevede

Týden.cz

Po uzavření balkánské stezky se zvýšil počet běženců pašovaných do Německa přes Českou republiku, uvedl bavorský listu Passauer Neue Presse. Ministr vnitra Milan Chovanec se ale proti tvrzení ohradil, informace novin nejsou podle něj…

Apr 6

Chovanec: Pokud nepožádají o azyl, budou vyhoštěni

Týden.cz

Pokud se skupina 25 iráckých uprchlíků, která o víkendu odcestovala do Německa, vrátí do Česka a nepožádá znovu o azyl, bude po zadržení policií vyhoštěna do Iráku, řekl novinářům ministr vnitra Milan Chovanec.

Mar 22

České bezpečnostní složky přešly kvůli Bruselu do pohotovosti

Týden.cz / Domácí

České bezpečnostní složky přešly po útocích v Belgii do pohotovosti, uvedl na twitteru ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). V souladu s krizovými plány začínají podle něj platit zvýšená bezpečnostní opatření.

Feb 13

Kauza Fajád: Třetí muž nebyl v Česku propuštěn kvůli žádosti o azyl

Týden.cz / Domácí

Třetí muž kolem Libanonce Alího Fajáda zůstal v Česku ve vazbě, protože zde požádal o azyl. Nezískal ho. USA trojici chtěly pro podezření z terorismu.

Oct 18

Chovanec: Tok migrantů do Česka se zastavil, počty klesly

Týden.cz / Domácí

Tok migrantů do Česka se zastavil. Počet lidí, kteří přecházejí přes české území, klesl. Policie v posledních dnech zadržela "jednotky lidí" bez povolení. V diskusním pořadu televize Prima to řekl ministr vnitra Milan Chovanec.

Sep 13

Česko posiluje kvůli migrantům ostrahu na hranici s Rakouskem

Týden.cz / Domácí

Česká policie posiluje kvůli uprchlíkům opatření na hranicích s Rakouskem. České televizi to v neděli řekl ministr vnitra Milan Chovanec. O dalším postupu se rozhodne podle počtu migrantů, kteří míří do ČR.

Aug 6

Uprchlíky Česko nezajímá, o azyl zde žádá jen zlomek migrantů

Česko patří v EU k zemím, kde cizinci žádají o azyl nejméně. Za prvních letošních šest měsíců evidovalo ministerstvo vnitra 784 žádostí o mezinárodní ochranu. Maďarsko jich mělo 85krát víc, Rakousko 36krát, Švýcarsko patnáctkrát a…

Jun 11

Chovanec: Povinné kvóty na migranty odmítáme

Týden.cz / Domácí

Česká vláda odmítá kvóty na migranty, ministr vnitra Milan Chovanec bude příští týden na Evropské radě hlasovat proti nim, řekl ve středu poslancům bezpečnostního výboru sněmovny.