English

Putin sliboval Rusům změny k lepšímu

Týden.cz

Recese v ruské ekonomice skončila a přešli jsme k hospodářskému růstu, zdůraznil ruský prezident Vladimir Putin v úvodu své každoroční televizní debaty s národem, vysílané v přímém přenosu.

More from Týden.cz

Apr 16

Řečtí novináři dnes vstoupili do 24hodinové stávky na protest proti nízkým mzdám a rostoucím životním nákladům

Týden.cz

Řečtí novináři dnes vstoupili do 24hodinové stávky na protest proti nízkým mzdám a rostoucím životním nákladům. V rámci stávky se v televizi a rozhlase nevysílají žádné zprávy a zpravodajské portály neaktualizují svůj obsah. Ve středu pak…

Mar 19

Vladimír Putin vyzval ruskou tajnou službu, aby začala odhalovat identitu Rusů, kteří bojují na straně Ukrajiny

Týden.cz

Ruský prezident Vladimir Putin dnes vyzval tajnou službu FSB, aby odhalovala identitu Rusů bojujících po boku Ukrajinců proti Rusku, píše ruskojazyčný servis Deutsche Welle.

Mar 17

Vladimír Putin se stal s 87 procenty hlasů vítězem ruských prezidentských voleb, vyplývá z povolebních průzkumů

Vladimir Putin je s 87 procenty hlasů vítězem ruských prezidentských voleb. Podle státní agentury TASS to vyplývá z povolebního průzkumu, který po skončení třídenního hlasování dnes v 19:00 SEČ zveřejnila státní sociologická agentura VCIOM…

Feb 8

Za protesty proti vládnoucí juntě hrozí v Barmě mučení ve vězení i smrt, říká novinář

Od posledního vojenského převratu v Barmě uplynuly na začátku února již dva roky, na žádné viditelné protesty proti vládnoucí juntě tam ale nenarazíte.

Sep 22

Nejméně 1323 lidí bylo ve středu zadrženo při protestech proti mobilizaci v Rusku

Týden.cz

Při středečních protestech proti částečné mobilizaci v Rusku zadržela policie 1323 lidí, z toho nejméně 549 v Petrohradě a 509 v Moskvě, uvádí web OVD-Info, který monitoruje policejní zásahy.

Sep 21

Ruský prezident Putin vyhlásil částečnou mobilizaci, začne okamžitě

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu ráno vyhlásil částečnou mobilizaci. V televizním vystoupení uvedl, že je to na obranu před Západem, který se prý snaží oslabit, rozdělit a zničit Rusko.

Mar 8

Ruský disident vyzval, aby lidé rozlišovali mezi ruským prezidentem a Rusy

Týden.cz

S prosbou, aby lidé rozlišovali mezi Rusy a jejich prezidentem Vladimirem Putinem, vystoupil v úterý v Praze na tiskové konferenci ruský disident, novinář a dramatik Viktor Šenderovič.

Dec 22

Americký prezident plánoval další protest proti výsledkům voleb

Týden.cz

Americký prezident Donald Trump se v pondělí sešel se skupinou republikánských členů Sněmovny reprezentantů ve snaze naplánovat poslední možný pokus o napadení výsledků prezidentských voleb.

Jun 12

Putin: Většina Rusů podporuje začlenění ruských hodnot do nové ústavy

Ruský prezident Vladimir Putin v pátek u příležitosti oslav státního svátku uvedl, že základní ruské hodnoty musejí být vtěleny do nové ruské ústavy. Její novelu, o níž se bude 1. července hlasovat v referendu, podle něj podporuje …

Mar 11

Putin znovu prezidentem? Ruský parlament schválil změnu ústavy

Ruský parlament ve středu schválil návrh změny ústavy, která umožní prezidentovi Vladimiru Putinovi kandidovat i v příštích volbách hlavy státu. Úpravu základního zákona dopoledne nejprve přijala dolní komora, Státní duma, a o několik…

Jan 29

Vrchní vládce Putin? Rusové už nechtějí mít prezidenta

Ruská komise připravující návrhy na změnu ústavy zvažuje možnost změnit název nejvyšší ústavní funkce Ruské federace. Informoval o tom středeční ruský tisk

Sep 14

Ruský novinář: Na Skripalovy cílili Rusové, ale ne nutně Putin

Útok na dvojitého tajného agenta Sergeje Skripala a jeho dceru v Salisbury zosnovali Rusové, ale nemusel jej nutně schválit prezident Vladimir Putin, napsal v listu The Guardian ruský novinář Alexej Kovaljov.

Sep 12

Putin: Dva Rusové podezíraní z útoku na Skripala jsou civilisté

Dva Rusy, které britští vyšetřovatelé označili za pachatele březnového útoku na dvojitého agenta Sergeje Skripala a jeho dceru, ruské úřady znají, jsou to civilisté a nejsou to žádní zločinci.

Sep 2

Rusové protestují proti důchodové reformě. Putin: Je to finanční nutnost

Tisíce lidí po celém Rusku se v neděli připojily k protestům proti vládnímu plánu zvýšit věk odchodu do důchodu, přestože prezident Vladimir Putin tento týden naznačil možnost zmírnění neoblíbené důchodové reformy.

Aug 29

Jak tancuje Vladimir Putin

Týden.cz

Rakouská ministryně zahraničí Karin Kneisslová se vůbec poprvé vyjádřila k účasti Vladimira Putina na její svatbě před deseti dny. Nepřímo přiznala, že ruský prezident využil její naivity k vlastní propagaci.

Jan 19

Drahoše podpořil účastník ruského protestu proti okupaci 1968

Týden.cz / Domácí

Podporu prezidentskému kandidátovi Jiřímu Drahošovi vyjádřil v otevřeném dopise Pavel Litvinov, jeden z účastníků demonstrace proti okupaci Československa na moskevském Rudém náměstí v srpnu roku 1968.

Apr 25

Při protestech proti prezidentovi Madurovi zemřeli další lidé

Při demonstracích ve Venezuele zemřeli další dva lidé. Ve státě Lara byl při protestu proti hlavě státu zastřelen třiadvacetiletý muž, zatímco ve státě Mérida byl během pochodu prezidentových stoupenců zastřelen dvaapadesátiletý muž.…

Aug 6

Putin chce zničit stovky tun potravin. Rusové proti

Týden.cz

Kreml chce zničit obrovské množství potravin, které spadají pod sankční režim a jež byly zabaveny na státní hranici či v obchodech. Příslušné nařízení podepsal koncem července ruský prezident Vladimir Putin. Část politiků, experti,…

Jun 4

Novinář Kalenský bude bojovat proti ruské propagandě

mediamania.tyden.cz

Český novinář Jakub Kalenský byl vybrán do nově formovaného týmu šéfky diplomacie EU Federicy Mogheriniové pro boj s ruskou propagandou. Řekla to Michaela Lagronová, mluvčí ministerstva zahraničí, které Kalenského nominovalo.

Jan 14

Prezident Porošenko troubí k další mobilizaci záloh

www.tyden.cz

Ukrajinský prezident Petro Porošenko dnes podepsal dekret o částečné mobilizaci záloh, už čtvrté od zahájení konfliktu v Donbasu loni v dubnu. Oznámil přitom, že další dvě mobilizační vlny lze očekávat v dubnu a v červnu.