English

Trump: Zvažuji velmi přísné věci. Chování KLDR je velmi hanebné!

Americký prezident Donald Trump ve čtvrtek ve Varšavě kritizoval Rusko za chování, jež podle něj vede k destabilizaci.

More from Týden.cz / Zahraničí

Jan 6

Rusko útočí na Ukrajinu pomocí raket získaných od KLDR, uvedla kancelář ukrajinského prezidenta

Rusko použilo proti Ukrajině rakety dodané ze Severní Koreje, uvedl dnes na sociální síti poradce šéfa ukrajinské prezidentské kanceláře Mychajlo Podoljak. Potvrdil dřívější vyjádření Bílého domu, napsala agentura Reuters. O tom, že Rusové…

Oct 2

Americký prezident Donald Trump se nakazil koronavirem

Americký prezident Donald Trump a jeho manželka Melania měli ve čtvrtek pozitivní test na koronavirus. Šéf Bílého domu to oznámil na svém twitterovém účtu několik hodin poté, co přišla zpráva o nákaze u jeho poradkyně Hope Hicksové.…

Aug 25

KLDR testovala další raketu. Přihlížel i samotný vůdce Kim

Týden.cz

Na sobotní zkoušku "supervelkého vícenásobného raketometu", o kterém už dříve informovala jihokorejská armáda, dohlížel osobně vůdce KLDR Kim Čong-un.

Mar 2

Kim Čong-un se vrací do KLDR

Severokorejský vůdce Kim Čong-un strávil poslední den v Hanoji, kde po skončení neúspěšného summitu s americkým prezidentem Donaldem Trumpem od čtvrtka pokračovala jeho státní návštěva Vietnamu. Nyní je Kim již na cestě zpět do KLDR.

Jan 1

Kim: KLDR by se pod tlakem mohla vydat jinou cestou

Severní Korea se chce stále zbavit nukleárních zbraní, ale pokud budou Spojené státy klást jednostranné požadavky, mohla by být nucena hledat "novou cestu". V novoročním projevu to řekl severokorejský vůdce Kim Čong-un.

Sep 18

Jihokorejský prezident přiletěl do KLDR, vítal ho Kim a jásot

Letoun jihokorejského prezident Mun Če-ina přistál na letišti v severokorejské metropoli Pchjongjangu, kde ho na začátek mezikorejského summitu osobně přivítal severokorejský vůdce Kim Čong-un společně s tisíci jásajících Severokorejců.

Jun 19

Vůdce KLDR Kim se v Pekingu sešel s čínským prezidentem

Severokorejský vůdce Kim Čong-un dnes přicestoval do Číny na dvoudenní návštěvu. Informovala o tom čínská státní televize. Kim letos klíčového spojence navštívil již potřetí.

Apr 23

Balkánské země do NATO? Rusko varuje před destabilizací

Rozšíření NATO o balkánské státy ohrožuje bezpečnost a stabilitu na Balkáně. Ve svém projevu před bosenským parlamentem to řekla šéfka horní komory ruského parlamentu Valentina Matvijenková. Zvláštní pozornost ruská politička věnovala…

Apr 17

Trump je s KLDR v kontaktu. Sejde se s Kim Čong-unem?

Americký prezident Donald Trump se dnes ve svém floridském letovisku Mar-a-Lago setkal s japonským premiérem Šinzó Abem k jednání, jemuž má dominovat ohlášený americko-severokorejský summit.

Mar 19

Soul: Kim Čong-un se zavázal k denuklearizaci KLDR

Severokorejský vůdce Kim Čong-un se osobně zavázal k denuklearizaci Korejského poloostrova. V rozhovoru s americkou televizní stanicí CBS to řekla šéfka jihokorejské diplomacie Kang Kjong-wha.

Feb 10

KLDR pozvala jihokorejského prezidenta na jednání s Kim Čong-unem

Jihokorejský prezident Mun Če-in přijal v prezidentském paláci v Soulu delegaci vysokých představitelů KLDR, včetně sestry severokorejského diktátora Kim Čong-una.

Jan 16

Trump a čínský prezident doufají ve změnu chování KLDR

www.tyden.cz

Americký prezident Trump si v úterý volal se svým čínským protějškem Si Ťin-pchingem. Podle Bílého domu vyjádřili oba politici naději na změnu chování Severní Koreje poté, co přistoupila na dialog s Jižní Koreou.

Sep 6

Čínský a americký prezident telefonicky jednali o KLDR

Vojenská akce proti Severní Koreji není prvořadou volbou, ale "uvidíme, co se stane", prohlásil dnes americký prezident Donald Trump po telefonátu se svým čínským protějškem Si Ťin-pchingem. Čínský prezident Trumpovi v telefonickém…

Jul 6

Trump: Zvažuji velmi přísné věci. Chování KLDR je velmi hanebné!

Americký prezident Donald Trump ve čtvrtek ve Varšavě kritizoval Rusko za chování, jež podle něj vede k destabilizaci.

Jul 4

KLDR vystřelila raketu: Trump: Nemá Kim nic lepšího na práci?

Severní Korea odpálila balistickou raketu ze západní části země směrem na východ. Střela, která uletěla během zhruba 40 minut asi 930 kilometrů, dopadla do Japonského moře.

Jan 1

Kim III.: KLDR se blíží ke zkoušce mezikontinentální rakety

www.tyden.cz

Severní Korea dospěla do závěrečné fáze vývoje mezikontinentální balistické rakety a nachází se před její zkouškou. Prohlásil to severokorejský vůdce Kim Čong-un. V novoročním projevu k národu potvrdil politiku "souběžného rozvoje…

Oct 28

Gayové: Donald Trump, náš prezident!

UVNITŘ ANKETA. "Donald Trump je nejvíc prohomosexuální kandidát v americké historii," prohlašuje známý homosexuál Milo Yiannopoulos s vybělenými vlasy, v tílku s nápisem We shoot back (Opětujeme palbu) vyvedeném ve tvaru samopalu Uzi v…

Dec 10

Kim Čong-un: KLDR má vodíkovou bombu

Severokorejský vůdce Kim Čong-un naznačil, že Severní Korea vyvinula vodíkovou bombu. Výňatky z jeho projevu o obranyschopnosti země zveřejnila oficiální severokorejská tisková agentura KCNA.

Apr 20

Kim se zjevil na nejvyšší hoře KLDR. Ve společenském oděvu

www.tyden.cz

Severokorejský vůdce Kim Čong-un se zřejmě nechal inspirovat svým ruským protějškem Vladimirem Putinem a chlubí se svými sportovními a hrdinskými činy. Zatímco Putin se objevil na fotografiích, jak do půl těla vysvlečený jezdí na koni,…

Jan 22

KLDR poslala syna Kim Ir-sena do Prahy

www.tyden.cz

Velvyslancem Korejské lidově demokratické republiky (KLDR) v Česku se stane Kim Pchjong-il, syn diktátora a zakladatele severokorejského totalitního komunistického režimu Kim Ir-sena.