English

Merkelovou ženou před soud. Důvod? Migrační krize

Německá kancléřka Angela Merkelová by se podle volební lídryně Alternativy pro Německo Alice Weidelové měla zodpovídat před soudem.

More from Týden.cz / Zahraničí

Sep 30

Merkelová vyzvala evropské státy k dosažení kompromisu o migrační dohodě

Státy Evropské unie musejí dosáhnout kompromisu o azylové a migrační dohodě, pokračující rozpory zatěžují akceschopnost Evropy. Ve středu to v německém parlamentu prohlásila kancléřka Angela Merkelová, jejíž země do konce roku unii…

Dec 22

Merkelová jako kancléřka překoná Adenauera

Týden.cz

Německá kancléřka Angela Merkelová dnes dohnala prvního kancléře poválečné spolkové republiky Konrada Adenauera co do počtu dní v úřadě.

Mar 10

Německá CDU odmítá Macronovu vizi. Nechce budovat evropský superstát

Týden.cz

Předsedkyně nejsilnější německé strany Křesťanskodemokratické unie (CDU) Annegret Krampová-Karrenbauerová nesouhlasí s budováním evropského superstátu, naopak vítá snahy reformovat schengenský systém Evropy bez vnitřních hranic či azylovou…

Jan 15

CDU bude jednat o migrační politice, zúčastní se i Merkelová?

Německá vládní Křesťanskodemokratická unie (CDU) v únoru uspořádá dvoudenní zasedání, na němž se bude znovu zabývat migrační politikou uplynulých let. Nejspíš se ho, ale nezúčastní kancléřka a bývalá šéfka CDU Angela Merkelová, která byla…

Nov 9

Kdo za Merkelovou? Němci chtějí do čela CDU další ženu

Voliči německých křesťanských demokratů by v čele strany po odchodu kancléřky Angely Merkelové nejraději viděli současnou generální tajemnici Annegret Krampovou-Karrenbauerovou, následovanou bývalým šéfem poslanců CDU/CSU Friedrichem…

Nov 4

Kdo nahradí Merkelovou: zájemců o předsednictví CDU je dvanáct

Týden.cz

O nástupnictví Angely Merkelové v čele Křesťanskodemokratické unie (CDU) se hodlá ucházet nejméně 12 lidí.

Jun 30

Merkelová chce úpravou migrační politiky čelit vládní krizi

Kancléřka Angela Merkelová v dopisu určeném jejím partnerům v německé vládní koalici představila řadu opatření zaměřených na zpřísnění migrační politiky. Merkelová se snaží zabránit eskalaci vládní krize.

May 29

Pravicový extremismus je ostudou, míní kancléřka Merkelová

Pravicový extremismus v žádném případě nepatří minulosti a je ostudou Německa. Řekla to v Düsseldorfu německá kancléřka Angela Merkelová při vzpomínce na tři děti a dvě mladé ženy.

May 12

Kancléřka Merkelová dostala cenu míru od františkánů

Německá kancléřka Angela Merkelová obdržela od františkánského řádu ocenění za úsilí o smír a mírové spolužití v Německu i v Evropě.

Mar 14

Angela Merkelová sbírá gratulace ke svému znovuzvolení

Týden.cz

Angele Merkelové ke znovuzvolení německou kancléřkou gratuloval ruský prezident Vladimir Putin, francouzský prezident Emmanuel Macron, šéf Evropské rady Donald Tusk nebo polský premiér Mateusz Morawiecki.

Aug 28

Merkelovou ženou před soud. Důvod? Migrační krize

Německá kancléřka Angela Merkelová by se podle volební lídryně Alternativy pro Německo Alice Weidelové měla zodpovídat před soudem.

Feb 6

Merkelová je oficiálně kandidátkou CDU/CSU

Týden.cz

Angela Merkelová se oficiálně stala kandidátkou konzervativní unie CDU/CSU na německou kancléřku. Na setkání špiček obou stran v Mnichově ji podle německých médií podpořila i bavorská CSU, která se k tomu dlouhé měsíce neměla.

Oct 15

Kancléřka Merkelová chce zpřísnit sankce vůči Rusku

Německá kancléřka Angela Merkelová se chce v Evropské unii zasadit o zpřísnění sankcí vůči Rusku kvůli jeho vojenským aktivitám v Sýrii. Informoval o tom německý list Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung s odvoláním na zdroje z…

Sep 20

Merkelová mění rétoriku. Neúspěchy dovedly CDU do krize

Týden.cz

Série tvrdých volebních porážek a výrazný pokles preferencí přivedly Křesťanskodemokratickou unii kancléřky Angely Merkelové do krize a otřásly i donedávna velmi pevným postavením šéfky německé vlády.

Sep 5

Merkelová pod tlakem. Změňte migrační politiku, zní z její CDU

Po propadu Křesťanskodemokratické unie (CDU) v zemských volbách v Meklenbursku-Předním Pomořansku sílí tlak z vlastních řad na kancléřku Angelu Merkelovou, aby změnila svou politiku.

Jul 28

Merkelová: EU nedělá v migrační krizi dost, ale zvládneme to

Týden.cz

Německo udělá všechno pro objasnění teroristických útoků z minulého týdne a pro dopadení lidí, kteří za nimi stáli. Na tiskové konferenci to dnes řekla kancléřka Angela Merkelová. V souvislosti s migrační krizí a s atentáty zopakovala své…

Jun 20

Merkelová a Seehofer opět zajedno? Migrační krize je nerozdělila

Týden.cz

Spor kancléřky Angely Merkelové s bavorským premiérem Horstem Seehoferem kvůli rozdílnému názoru na řešení migrační krize je zažehnán. Před nadcházejícím setkáním vedení sesterských stran CDU a CSU to řekl sám Seehofer. Kdo od schůzky…

Mar 4

Řešení migrační krize? Merkelová je neoblomná

Týden.cz

Německá kancléřka Angela Merkelová a francouzský prezident François Hollande před pondělním summitem Evropské unie a Turecka opět odmítli jednostranná řešení uprchlické krize a zdůraznili nutnost společného postoje.

Dec 9

Osobností roku je "kancléřka svobodného světa" Merkelová

Osobností letošního roku amerického časopisu Time byla vyhlášena německá kancléřka Angela Merkelová. Redakce ocenila její roli morální vůdkyně či vstřícný přístup k uprchlíkům.

Sep 7

Stop pokrytectví. Migrační krize je krizí evropské bezpečnosti

Pokud nás vyvádí z rovnováhy mrtvé dítě na pláži, proč nás z ní nevyvede jiné mrtvé dítě, ve vybombardovaném domě v Halabu v Sýrii? V čem je rozdíl? Ptá se americká publicistka, historička a nositelka Pulitzerovy ceny Anne Applebaumová v…