English

"Jsou to naši!" Rusové poznali na videu dva zajatce IS

Ruské polovojenské organizace identifikovaly dva muže, které na videu v úterý ukázala teroristická organizace Islámský stát jako ruské vojáky zajaté během bojů v Sýrii. Ruské ministerstvo obrany hned v úterý popřelo, že by v oblasti dva…

More from Týden.cz / Zahraničí

Oct 16

Konflikt v Sýrii: Rusové jsou v pohybu, již překročili Eufrat

Ruské jednotky, které vstoupily tento týden do konfliktu na severu Sýrie, ve středu překročily řeku Eufrat a směřují na východ. V úterý Rusové hlídkovali u Manbidže, který je západně od řeky, a oddělili syrské vojáky od tureckých.

Sep 12

Putin: Dva Rusové podezíraní z útoku na Skripala jsou civilisté

Dva Rusy, které britští vyšetřovatelé označili za pachatele březnového útoku na dvojitého agenta Sergeje Skripala a jeho dceru, ruské úřady znají, jsou to civilisté a nejsou to žádní zločinci.

Apr 23

Rusové dodají Sýrii baterie protiraket. Damašek se může bránit

Rusko už v nejbližší době dodá do Sýrie zdarma baterie protiraket S-300 Favorit, které mají chránit hlavní město Damašek a syrská vojenská letiště.

Nov 26

Ruské nálety na pozice IS v Sýrii usmrtily i desítky civilistů

Nejméně 34 civilistů, včetně 15 dětí, zahynulo při náletu ruských letadel ve východní Sýrii. Ruská armáda, která v oblasti bojuje na straně prezidenta Bašára Asada, bombardovala obec ovládanou radikály z organizace Islámský stát (IS).…

Nov 14

USA boj proti IS jen předstírají! soptí Rusové

Spojené státy de facto poskytují bojovníkům samozvaného Islámského státu v Sýrii ochranu a boj s terorismem jen předstírají, uvedlo ruské ministerstvo obrany s tím, že USA zabránily ruským náletům v oblasti ovládané IS.

Oct 4

"Jsou to naši!" Rusové poznali na videu dva zajatce IS

Ruské polovojenské organizace identifikovaly dva muže, které na videu v úterý ukázala teroristická organizace Islámský stát jako ruské vojáky zajaté během bojů v Sýrii. Ruské ministerstvo obrany hned v úterý popřelo, že by v oblasti dva…

Sep 6

Rusové nad účastí armády v Sýrii nejásají. Bojí se následků

Polovička Rusů, přesněji 49 procent, je pro ukončení ruské vojenské operace v Sýrii.

Aug 2

Rusové bojující v Sýrii? Moskva: Nemáme s nimi nic společného

Týden.cz

Pokud v Sýrii dobrovolně bojují občané Ruské federace, nemá s tím ruské ministerstvo obrany nic společného.

Jul 5

Rusové letecky zaútočili na pozice Islámského státu

Ruské strategické bombardéry zničily tři muniční sklady a velitelské stanoviště Islámského státu v syrské provincii Hamá.

Apr 3

Ukrajinci, Islámský stát, nebo opozice? Rusové se přou, kdo útočil

V ruských médiích se objevují první úvahy o pozadí teroristického útoku v Petrohradě, při němž deset lidí zemřelo a desítky dalších byly zraněny.

Dec 29

Zmařili jsme atentáty IS v Moskvě, hlásí Rusové

Ruské bezpečnostní síly zatkly v severokavkazském Dagestánu sedm lidí podezíraných z příprav útoků v Moskvě. Měly být spáchány na Nový rok podle pokynů teroristické skupiny Islámský stát.

Nov 25

Nálety zasáhly porodnici. Mohou za to opět Rusové?

Nejspíš ruská či syrská letadla zasáhla porodnici v povstalci držené provincii Idlib na severozápadě Sýrie. Tvrdí to opoziční aktivisté ze Syrské organizace pro lidská práva (SOHR), která situaci v zemi monitoruje z Británie. Tři lidé při…

Nov 12

Rusové zadrželi deset teroristů napojených na IS

Ruská kontrarozvědka zadržela v Moskvě a Petrohradu deset lidí, kteří údajně udržovali kontakty s Islámským státem a připravovali v Rusku teroristické útoky. Oznámil to mluvčí tajné služby FSB. Členy zajištěné skupiny jsou podle něj…

Sep 30

Obama s Merkelovou: Rusové se v Sýrii chovají barbarsky

Americký prezident Barack Obama ve čtvrtek telefonicky hovořil s německou kancléřkou Angelou Merkelovou o situaci v Sýrii, oznámil Bílý dům. Shodně přitom odsoudili "barbarské operace" ruské a syrské armády v syrském Aleppu.

Jan 13

Rusové brání Turecku útočit na Islámský stát, tvrdí premiér

Týden.cz

Turecký premiér Ahmet Davutoglu naznačil, že ruské letectvo záměrně klade překážky tureckým vzdušným silám v útocích na pozemní cíle radikálního Islámského státu.

Nov 20

"Za naše a za Paříž!" Rusové sypou na IS bomby se vzkazy

Ruská armáda odpálila z Kaspického moře na údajné pozice teroristů v Sýrii 18 křídlatých raket a zasáhla sedm cílů v provinciích Rakka, Idlib a Halab. Oznámil to v Moskvě ruský ministr obrany Sergej Šojgu. Od počátku ruské operace v Sýrii…

Oct 5

Další ruské nálety v Sýrii, cílem byly údajně pozice IS

Ruské letectvo v pondělí při 15 náletech bombardovalo deset objektů údajných teroristů v Sýrii, zničilo 20 tanků Islámského státu a jeden velitelský štáb. Oznámil to v Moskvě armádní mluvčí generál Igor Konašenkov.

Oct 4

Rusové v Sýrii podnikli dalších dvacet náletů

Ruské letectvo podniklo v Sýrii za posledních 24 hodin dalších dvacet náletů, deset z nich bylo zacíleno přímo na radikální hnutí Islámský stát. Oznámilo to ruské ministerstvo obrany.

Sep 27

Francie zaútočila na Islámský stát v Sýrii, Rusové radí Iráku

Týden.cz

Francie zahájila letecké údery na pozice organizace Islámský stát v Sýrii. Paříž nálety provedla údajně na základě informací získaných monitorovacími lety nad Sýrií, které probíhaly v uplynulých dvou týdnech.

Sep 27

Rusové se zapojují do spolupráce proti IS i v Iráku

www.tyden.cz

Velitelství irácké armády potvrdilo zpravodajskou a bezpečnostní spolupráci v Bagdádu s Ruskem, Íránem a Sýrií, která má být zaměřena proti Islámskému státu.