English

Tusk: Britové by se měli řídit pravidly EU, dokud neodejdou

Při jednání o přechodném období po brexitu by měly ostatní země Evropské unie trvat na tom, že Británie bude respektovat veškerá unijní pravidla, ovšem bez možnosti podílet se na rozhodování o nich. Šéfům států a vlád 27 ostatních zemí EU…

More from Týden.cz / Zahraničí

Jan 20

Británie uzavřela obchodní dohody s Afrikou

www.tyden.cz

Britská vláda v pondělí podepsala jedenáct obchodních dohod s africkými zeměmi v hodnotě šesti miliard liber (přes 176 miliard korun). Očekává se, že na britsko-africkém summitu, na který do Londýna přijeli zástupci 21 zemí černého…

Sep 6

Už chybí jen podpis královny. Bez dohody Británie neodejde

Týden.cz

Horní sněmovna britského parlamentu schválila návrh zákona, jehož cílem je zabránit odchodu Británie z Evropské unie bez dohody. Zbývá tak již jen poslední krok legislativního procesu - souhlas královny Alžběty II.

Aug 26

EU očekává, že Británie zaplatí dluh i po brexitu bez dohody

Evropská unie očekává, že Británie dodrží všechny své finanční závazky, které učinila během členství v bloku. Obzvlášť to platí pro případ, že z EU nakonec odejde bez dohody. Uvedla to mluvčí Evropské komise (EK).

Mar 13

Brexit bez dohody nebude. Odloží Británie odchod z EU?

Britští poslanci dnes odmítli možnost, že by Británie odešla z Evropské unie bez dohody.

Jan 16

Brexit bez dohody může omezit část nákladní dopravy do Británie

Takzvaný tvrdý brexit, tedy odchod Velké Británie z EU bez dohody, může omezit část tuzemské nákladní dopravy směřující na ostrovy.

Dec 6

Mayová: Británie ještě může zůstat v EU!

Týden.cz

Před klíčovým hlasováním britského parlamentu o brexitové dohodě, které se uskuteční příští úterý, premiérka Theresa Mayová varovala, že ve hře je stále i možnost, že Británie z Evropské unie vůbec neodejde.

Nov 25

"Střeva" brexitu: hlavní body dohody o odchodu Británie z EU

Premiéři a prezidenti 27 zemí Evropské unie v neděli podpořili návrh dohody o odchodu Británie z EU i politickou deklaraci o budoucích vztazích.

Nov 21

Mayová: Smetení dohody ohrozí odchod Británie z EU

Týden.cz

Britská premiérka Theresa Mayová se na půdě parlamentu vrátila k dřívějšímu tvrzení, že odmítnutí navrhované brexitové dohody by mohlo ohrozit odchod Británie z Evropské unie jako takový.

Aug 23

Odejde bez dohody s EU? Británie se připravuje na všechno

Pokrok v nedořešených otázkách britského odchodu z Evropské unie je patrný při každém dalším jednání, řekl britský ministr pro brexit Dominic Raab, podle jehož názoru je dobrá dohoda s EU stále na dosah.

Jul 7

Británie se preventivně připravuje na brexit bez dohody s EU

Vláda britské premiérky Theresy Mayové se pátek shodla na tom, že bude usilovat o vytvoření zóny volného obchodu s Evropskou unií po opuštění tohoto společenství.

May 17

Donald Tusk: Budoucnost balkánských zemí je uvnitř EU

Budoucnost zemí západního Balkánu je uvnitř Evropské unie, prohlásil před novináři na závěr summitu EU se šesticí států regionu předseda Evropské rady Donald Tusk.

Mar 1

Babiš: Česko nebude přijímat uprchlíky na základě kvót EU

Týden.cz

Vláda Andreje Babiše určitě nebude přijímat žádné uprchlíky na základě kvót EU. Ministerský předseda v demisi to ve čtvrtek prohlásil ve sněmovně během interpelací.

Oct 25

Davis: Odchod Británie z EU bez dohody je možnost

Odchod Británie z Evropské unie bez dohody o podmínkách brexitu je možnost, ale není to scénář, jemuž Londýn dává přednost, uvedl britský ministr pro brexit David Davis při slyšení v poslaneckém výboru pro rozluku s EU.

Sep 27

EU by mělo opustit více než milion neúspěšných žadatelů o azyl

Důraz na návraty těch, kdo nemají nárok na azyl v Evropské unii, a otevření legální možnosti přicestovat pro ty, kdo naopak nárok na mezinárodní ochranu mají, obsahují nové návrhy Evropské komise k řešení migrační problematiky. Eurokomisař…

Sep 25

EU nepřijala ani třetinu migrantů v rámci kvót! soptí Amnesty

UVNITŘ ANKETA. Členské státy Evropské unie splnily méně než třetinu svých závazků v rámci systému přerozdělování žadatelů o azyl podle přidělených kvót. Oznámila to organizace na ochranu lidských práv Amnesty International.

Sep 6

Země EU si dle kvót dosud přerozdělily skoro 28 tisíc uprchlíků

V rámci programu přerozdělování žadatelů o azyl podle kvót bylo z Itálie a Řecka k pondělku přesunuto z Itálie a Řecka celkem 27.695 lidí. V pravidelné zprávě o postupu unijních programů přerozdělování a přesídlování migrantů to ve středu…

Jun 18

Žádostí o azyl v EU ubylo. Česko hlásí opak

V prvním čtvrtletí letošního roku požádalo v Evropské unii poprvé o azyl 287 100 lidí, což je proti předchozímu čtvrtletí pokles o 33 procent.

Apr 21

Evropští ministři vnitra se neshodli na žádné z variant kvót

Ministři vnitra zemí Evropské unie zatím nepodpořili ani jednu z variant představy Evropské komise o budoucím stálém mechanismu přerozdělování uprchlíků po státech osmadvacítky, uvedl náměstek ministra vnitra Jiří Nováček.

Mar 18

Devět bodů dohody mezi EU a Tureckem

Dohoda, ke které dospěly členské státy Evropské unie a Turecko a která má přispět ke zmírnění nekontrolovaného toku migrantů do Evropy, má podle dokumentu zveřejněného na internetové stránce Evropské rady devět bodů:

Feb 16

Schulz: Schválení dohody Británie s EU v parlamentu zaručit nelze

Evropský parlament začne co nejrychleji projednávat právní předpisy spojené s případnou dohodou Británie s Evropskou unií, jejich schválení ale zaručit nemůže. Po jednání s britským premiérem Davidem Cameronem to uvedl předseda parlamentu…