English

Ubývá hospod, ceny rostou. Restaurace kvůli EET zdražily

Týden.cz

Do státní poklady přitéká více peněz, pochvaluje si rok od zavedení EET ministerstvo financí. Jenže stát vybírá více na daních také proto, že se po spuštění elektronické evidence tržeb zdražilo - nejviditelnější to je v restauracích.

More from Týden.cz

May 26

Elektronická evidence tržeb bude přerušena jen do konce letošního roku

Týden.cz

Elektronická evidence tržeb (EET) bude přerušena jen do konce letošního roku. Sněmovna odmítla snahu Senátu o odklad EET pro další odvětví vyjma ubytovacích a stravovacích služeb a obchodu až do konce června 2023.

Feb 5

Podle Pirátů není EET tak prospěšná, jak tvrdí ministerstvo financí

Piráti zpochybňují informace ministerstva financí o přínosu elektronické evidence tržeb pro českou ekonomiku. Ministerstvo podle nich použilo nevěrohodnou metodiku a účelově si pro výpočet vybíralo vstupní data.

Oct 23

Elektronické zdravotnictví nebude využívat centrální evidenci

Týden.cz / Domácí

Záměr zákona o elektronickém zdravotnictví nepočítá s centrálním skladováním obsahu zdravotní dokumentace podobně, jako je tomu například u elektronických receptů na léky. Podle ředitele Ústavu zdravotnických informací a statistiky…

Oct 9

Ministr financí: V Turecku se sníží ceny zboží a zlevní úvěry

Týden.cz / Byznys

Turecká vláda dohodla se soukromým sektorem snížení cen zboží nejméně o deset procent. Turecké banky pak nabídnou desetiprocentní slevu na vysoce úročené půjčky. Oznámil to turecký ministr financí Berat Albayrak.

Jul 13

Slováci "kopírují" Česko. Zavedou elektronickou evidenci tržeb

Týden.cz / Byznys

Slovensko plánuje v příštím roce zavést plnohodnotnou elektronickou evidenci tržeb (EET) podnikatelů.

Jul 3

Brzy se spustí elektronická evidence občanů. Bude fungovat?

Od 1. července se v Česku vydávají nové občanské průkazy s elektronickým čipem. Takzvané eObčanky by měly podle vlády usnadnit přístup k informacím ze státních institucí skrze nový Portál občana. Celá organizace přechodu občanek na…

May 17

Ministrem financí se má stát Pilný. Babiš: Krize je vyřešena

Týden.cz

UVNITŘ ON-LINE. Nástupcem Andreje Babiše (ANO) v čele ministerstva financí se má stát současný předseda sněmovního hospodářského výboru a někdejší ředitel české pobočky Microsoftu Ivan Pilný.

Feb 6

Nesmrtelný jako Andrej Babiš

Týden.cz

Slovník uživatelů sociálních sítí obohatilo nové sousloví. V "sorry jako" je všechno. Hlavně pak to, že se zatím nenašlo nic, co by Andreji Babišovi nabouralo aureolu zachránce Česka natolik, aby se k němu obraceli zády jeho vlastní voliči.

Dec 1

EET? Funguje to! jásá ministr Babiš po inspekci

Podle ministra financí a předsedy hnutí ANO Andreje Babiše nejsou žádné problémy s provozem elektronické evidence tržeb (EET). Odezva systému na pokladny je rychlá, řekl při návštěvě restaurace v pražských Nuslích. Odmítl také, že by…

Oct 9

Nejlepší ministr financí evropských zemí? Andrej Babiš

Týden.cz / Byznys

Ministr financí Andrej Babiš získal cenu mezinárodního časopisu Emerging Markets za nejlepšího ministra financí rozvíjejících se evropských zemí za rok 2016. Vyhlášení ceny se uskutečnilo v noci na neděli ve Washingtonu u příležitosti…

Aug 21

Lidé už vymýšlejí, jak obcházet elektronickou evidenci

Týden.cz / Byznys

Elektronická evidence tržeb pomalu klepe na dveře. První fáze se sice spouští až 1. prosince, ale už od září podnikatelům začnou povinnosti. Výjimky a odklady jsou jen spekulace, tvrdí ministerstvo.

Jun 29

Babišův úkrok. Odloží elektronickou evidenci tržeb?

Týden.cz

Ministerstvo financí zvažuje odložení startu elektronické evidence tržeb (EET) na začátek roku 2017. Řekl o ministr financí Andrej Babiš (ANO). O termínu spuštění chce rozhodnout do konce srpna.

Mar 30

Zeman podpisem stvrdil elektronickou evidenci tržeb

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal dva zákony zavádějící elektronickou evidenci tržeb. Informoval o tom jeho mluvčí Jiří Ovčáček.

Mar 16

Senát schválil elektronickou evidenci tržeb

Týden.cz / Byznys

Senát podle očekávání schválil zavedení elektronické evidence tržeb. Vláda si od ní slibuje omezení daňových úniků a až 18 miliard korun do státní pokladny.

Feb 10

PŘEHLEDNĚ: O co jde v elektronické evidenci tržeb

Týden.cz / Byznys

Sněmovna ve středu schválila předlohy o zavedení elektronické evidence tržeb. Zde je přehled vybraných ustanovení, které evidenci tržeb upravují.

Nov 3

"Babišovy" elektronické evidence se bojí většina živnostníků

Týden.cz / Byznys

Obavy ze zavedení elektronické evidence tržeb má 56 procent oslovených živnostníků a podnikatelů. Část z nich zároveň tvrdí, že pokud budou registrační pokladny spuštěny, ukončí činnost.

Aug 26

Koaliční rada řešila výhrady lidovců k elektronické evidenci

Týden.cz / Domácí

Koaliční rada se na mnohahodinovém jednání zabývala i některými výhradami lidovců k elektronické evidenci tržeb. Debata nad jednou z klíčových priorit koalice bude pokračovat i v pondělí.

Jul 7

Kalousek: Babiš využije evidenci tržeb ve prospěch Agrofertu

Zavedení elektronické evidence tržeb poslouží ministru financí Andreji Babišovi a jeho soukromým zájmům. Po jednání předsednictva TOP 09 to řekl první místopředseda strany Miroslav Kalousek. Systém prý poskytne Babišovi informace, které v…

Jun 17

Babiš v evidenci StB? Slovenský soud stále nerozhodl

Odvolací slovenský soud ani po téměř roce od verdiktu soudu nižší instance neuzavřel spor o oprávněnosti evidence nynějšího českého ministra financí Andreje Babiše coby agenta ve svazcích někdejší tajné policie StB v komunistickém…

Jun 3

Facka Babišovi. Lidovci torpédují elektronickou evidenci tržeb

www.tyden.cz

Koaliční KDU-ČSL má věcné připomínky k návrhu zákona o elektronické evidenci tržeb. Materiál například nereflektuje dohodu koaliční rady, že výčet živností, na které bude evidence tržeb aplikována, bude řešen nařízením vlády, uvedl ministr…