English

Odpůrci paktu s Merkelovou se snaží naverbovat nové členy SPD

Týden.cz

Nezvyklým způsobem se proti pokračování vlády konzervativní unie CDU/CSU kancléřky Angely Merkelové a sociálních demokratů (SPD) snaží bojovat odpůrci velké koalice uvnitř SPD.

More from Týden.cz

Aug 26

Strana kancléřky Angely Merkelové míří k propadáku

Týden.cz

K nejhorším výsledkům od znovusjednocení Německa v roce 1990 směřuje v zemských volbách v Sasku a Braniborsku Křesťanskodemokratická unie (CDU) kancléřky Angely Merkelové.

Jun 2

Velká koalice by měla pokračovat, počítá CDU/CSU

Strany konzervativní unie CDU/CSU počítají s tím, že koaliční sociální demokracie (SPD) bude i po avizované rezignaci své předsedkyně Andreji Nahlesové pokračovat ve vládě velké koalice.

May 26

V Německu lidé volí do EP, favoritem je CDU/CSU

Německo rozhoduje o obsazení 96 křesel v Evropském parlamentu, který má 751 poslanců. Favoritem hlasování je konzervativní unie CDU/CSU kancléřky Angely Merkelové, která ale podle všeho stejně jako koaliční sociální demokracie (SPD)…

Jun 19

Rozpad spojenectví s CDU? CSU nemá špatné vyhlídky

Pokud by současný spor o migraci vedl k rozpadu tradičního spojenectví německých konzervativních stran CDU a CSU, mohla by se Křesťanskosociální unie rychle stát druhou nejsilnější stranou ve spolkové republice.

Feb 26

"CDU má profil sjeté pneumatiky." Je pro koalici s CSU a SPD

Křesťanští demokraté kancléřky Angely Merkelové podle očekávání schválili jasnou většinou koaliční smlouvu se sesterskou Křesťanskosociální unií a sociální demokracií.

Dec 15

SPD se vyslovila pro zahájení sondovacích rozhovorů s CDU/CSU

Vedení německé sociální demokracie (SPD) se vyslovilo pro zahájení sondovacích rozhovorů o vládě s konzervativní unií CDU/CSU kancléřky Angely Merkelové. Na tiskové konferenci v Berlíně o tom informoval předseda SPD Martin Schulz.

Dec 13

Německo: CDU/CSU a SPD začaly jednat o nové vládě

V Německu ve středu večer začalo jednání o vytvoření nové vlády mezi konzervativní unií CDU/CSU a sociální demokracií (SPD). Předpokládá se, že na něm strany zváží různá východiska ze současné komplikované situace. Konkrétnější rozhovory…

Oct 8

Merkelová může slavit. CDU a CSU se dohodly na kompromisu

Německé vládní strany CDU a CSU se podle agentury DPA na dnešním několikahodinovém jednání v Berlíně dohodly na stanovení horní hranice pro přijímání uprchlíků na 200 tisíc ročně.

Sep 25

Dlouholetá spolupráce CDU/CSU byla nakrátko ohrožena

Šéf Křesťanskosociální unie (CSU) Horst Seehofer dnes nakrátko otevřel debatu o tom, zda má jeho strana mít společnou frakci v parlamentu se sesterskou Křesťanskodemokratickou unií (CDU) kancléřky Angely Merkelové. Šlo o jednu z reakcí na…

Sep 24

CDU/CSU uškodila zřejmě i uprchlická politika

Konzervativní unii CDU/CSU podle průzkumu pro veřejnoprávní televizi ARD voliči zřejmě v nedělních parlamentních volbách potrestali mimo jiné za to, že podle nich zanedbala obavy Němců spojené s migrací nebo za to, že se za její vlády dále…

Sep 24

Úspěch CDU/CSU znamená kontinuitu německé ekonomiky

Týden.cz / Byznys

Vítězství konzervativní unie CDU/CSU kancléřky Angely Merkelové v německých parlamentních volbách znamená kontinuitu a pokračování dosavadního směru nejsilnější evropské ekonomiky, která má zásadní vliv i na české hospodářství.

May 8

CDU Angely Merkelové ovládla zemské volby ve Šlesvicku-Holštýnsku

V nedělních zemských volbách v německé spolkové zemi Šlesvicko-Holštýnsko zvítězila s 32 procenty Křesťanskodemokratická unie kancléřky Angely Merkelové. Dosud vládnoucí sociální demokraté skončili druzí s 27,2 procenta.

Feb 27

Uvnitř CDU/CSU se ozývají hlasy, aby Merkelová zahájila kampaň

Uvnitř německé konzervativní unie CDU/CSU se stále častěji ozývají hlasy, aby kancléřka Angela Merkelová zahájila volební kampaň a začala se jasně vymezovat vůči kandidátovi sociální demokracie na kancléře Martinu Schulzovi. Od oznámení…

Feb 6

Merkelová je oficiálně kandidátkou CDU/CSU

Týden.cz

Angela Merkelová se oficiálně stala kandidátkou konzervativní unie CDU/CSU na německou kancléřku. Na setkání špiček obou stran v Mnichově ji podle německých médií podpořila i bavorská CSU, která se k tomu dlouhé měsíce neměla.

Feb 3

Téma běženci. CDU a CSU nepomůže ani usmiřovací schůzka

Týden.cz

Jednotu na začátku volebního roku chtějí na nedělním a pondělním jednání vrcholných představitelů v Mnichově demonstrovat strany německé vládní konzervativní unie CDU/CSU. Ani "usmiřovací schůzka", jak jí přezdívají německá média, ale…

Dec 8

Šéf CSU Seehofer je se sjezdem sesterské CDU spokojen

Spokojenost s konzervativnějším tónem sjezdu Křesťanskodemokratické unie (CDU) kancléřky Angely Merkelové dal najevo šéf sesterské Křesťanskosociální unie (CSU) Horst Seehofer. Obě strany, jejichž vztahy v posledním roce prošly vážnou…

Oct 27

CDU Angely Merkelové opět čelí aféře se sponzorskými dary

Křesťanskodemokratická unie kancléřky Angely Merkelové čelí ve spolkové zemi Porýní-Falc několika finančním aférám.

May 31

Průlom v Německu. Koalice Merkelové by neměla ani půlku hlasů

Strany německé vládnoucí velké koalice by nyní ve volbách nedosáhly ani na polovinu hlasů. Ukázal to průzkum společnosti Insa, jehož výsledky zveřejnil deník Bild.

May 9

Migrace dělí sesterské CDU a CSU. Merkelová nenahraditelná?

Vztahy mezi Křesťanskodemokratickou unií (CDU) německé kancléřky Angely Merkelové a bavorskou Křesťanskosociální unií (CSU) jsou napjatější než kdy dřív a je otázka, zda sesterské strany dokážou vytvořit společný program pro parlamentní…

Sep 29

Merkelová "sklízí" za migranty. Obliba CDU/CSU padá

Týden.cz

Podpora konzervativců německé kancléřky Angely Merkelové klesla na nejnižší úroveň za poslední rok. I tak by ale blok dvou křesťanskodemokratických stran nyní volby suverénně vyhrál ziskem 38,5 procenta hlasů.