English

Češi létají na dovolenou letadlem téměř nejméně v celé EU

Týden.cz / Byznys

Češi létají na dovolenou letadlem téměř nejméně z celé Evropské unie. Méně využívají leteckou dopravu pouze Rumuni. Letadlo preferuje jen 9,9 procenta Čechů, naopak autem cestuje 73,8 procenta, což je zase téměř nejvíce v EU.

More from Týden.cz / Byznys

Feb 28

Nejméně čtvrtina populace Pásma Gazy, tedy 576.000 lidí, je na pokraji hladomoru

Týden.cz

Nejméně čtvrtina populace Pásma Gazy, tedy 576.000 lidí, je na pokraji hladomoru. Se závažným nedostatkem potravin se přitom potýkají prakticky všichni obyvatelé tohoto válkou zmítaného území, což vede k tomu, že na některé kamiony s…

Jul 14

Přijetí eura podporuje 57 procent českých exportérů, čtvrtina je proti

Týden.cz / Byznys

Přijetí eura v současné době podle průzkumu Raiffeisenbank a Asociace exportérů podporuje 57 procent českých vývozců, 29 procent z nich by uskutečnění tohoto kroku uvítalo v co nejkratší době.

Mar 17

Prodej aut v EU v únoru klesl o 19 procent, v Česku méně

Týden.cz

Prodej nových osobních automobilů v Evropské unii se v únoru kvůli přetrvávajícím protiepidemickým opatřením dál snižoval.

Nov 12

V Česku firmy používají elektromobily čtyřikrát méně, než je průměr EU

Týden.cz / Byznys

Bateriové elektromobily v Česku v současnosti využívají jen čtyři procenta firem, což je čtyřikrát méně, než je evropský průměr. Prodeje elektromobilů přitom letos stouply trojnásobně na 1888 aut a poptávka po hybridech se zvýšila o dvě…

Jun 24

Výběry z bankomatu v zahraničí v české měně nejsou výhodné

Týden.cz / Byznys

Ministerstvo financí varovalo před využíváním takzvané dynamické konverze při výběru z bankomatu nebo platbě kartou v zahraničí. MF o tom informovalo na internetu. Dynamická konverze spočívá v okamžitém převodu účtované částky na měnu, ve…

Feb 25

České firmy méně investují ve Velké Británii

Týden.cz / Byznys

České firmy od začátku roku ve Velké Británii méně investují. Velcí exportéři se také předzásobují či stahují některé své agendy z ostrovů do kontinentální Evropy. Vyplývá to z informací podnikatelských svazů a agentury CzechTrade. Dovoz z…

Feb 20

Češi létají na dovolenou letadlem téměř nejméně v celé EU

Týden.cz / Byznys

Češi létají na dovolenou letadlem téměř nejméně z celé Evropské unie. Méně využívají leteckou dopravu pouze Rumuni. Letadlo preferuje jen 9,9 procenta Čechů, naopak autem cestuje 73,8 procenta, což je zase téměř nejvíce v EU.

Feb 9

České a slovenské UniCredit Bank stoupl zisk o čtvrtinu

Týden.cz / Byznys

Česká a slovenská UniCredit Bank vykázala za rok 2017 čistý zisk 284 milionů eur (7,2 miliardy korun), což je meziroční růst o 27,3 procenta.

Jan 1

České akcie porostou i letos, ale méně než loni

Týden.cz / Byznys

České akcie by měly i v roce 2018 růst, i když ne takovým tempem jako loni, kdy posílily o více než 17 procent. Shodli se na tom oslovení analytici. Nejvíce posilovat by podle nich měly finanční společnosti.

Dec 12

Čtvrtina lidí má nakoupené dárky. Co si Češi nejvíc přejí?

Týden.cz / Byznys

Zhruba čtvrtina Čechů (26 procent) má nakoupené všechny vánoční dárky, více než polovina lidí (53 procent) pořídila alespoň některé. Zbylá pětina lidí dosud dárky nemá.

Nov 1

Nová daňová směrnice EU vezme českým firmám miliardy

Týden.cz / Byznys

Nová daňová směrnice EU, kterou Česko musí začlenit do svého právního řádu do konce roku 2018, bude mít finanční dopad na české firmy v řádu miliard korun. Informovala o tom auditorská a poradenská společnost BDO.

Apr 18

Po odchodu Británie z EU jsou evropské firmy méně ochotné investovat

Týden.cz / Byznys

Evropské firmy jsou po brexitu méně ochotny investovat ve Velké Británii. Odchod země z EU postihne zejména průmyslové a energetické firmy, výrobce zbytného spotřebního zboží, finanční společnosti a IT firmy. Vyplývá to z průzkumu…

Mar 8

Bez práce je v Česku nejméně lidí za posledních devět let

Týden.cz / Byznys

Nezaměstnanost v Česku v únoru klesla na 5,1 procenta z lednových 5,3 procenta. Bez práce bylo 380 200 lidí, což je nejméně od února 2008. Přibylo také volných míst, zaměstnavatelé jich nabízeli 143.098.

Feb 21

Českým firmám za čtyři roky stouply tržby téměř o čtvrtinu

Týden.cz / Byznys

České společnosti, které pravidelně zveřejňují své účetní závěrky, zaznamenaly v letech 2011 až 2015 celkový nárůst tržeb o 23 procent a zvýšení čistého zisku o 38 procent.

Feb 16

Na penzi si spoří méně Čechů, ubylo 107 tisíc lidí

Týden.cz / Byznys

Na penzi se státním příspěvkem v takzvaném třetím pilíři penzijního systému si na konci loňského roku spořilo 4,536 milionu lidí. Bylo to o 107 tisíc méně než na konci roku 2015. Vyplývá to ze statistik ministerstva financí.

Feb 8

Stane se z Česka centrum evropského bankovnictví?

Týden.cz / Byznys

Vláda bude usilovat o to, aby se po odchodu Velké Británie z Evropské unie do Česka přestěhovala z Londýna Evropská bankovní agentura (EBA).

Dec 26

České stavebnictví? Šesté nejhorší v EU

Týden.cz / Byznys

Výkon českého stavebnictví byl v prvních třech čtvrtletích letošního roku ze 28 zemí Evropské unie šestý nejhorší. Vyplývá to z údajů evropského statistického úřadu Eurostat. Podle nich české stavebnictví ke konci září meziročně kleslo o 8…

Jun 21

Česká ekonomika je šestá nejrychleji rostoucí v EU

Týden.cz / Byznys

Růst české ekonomiky v letošním 1. čtvrtletí byl šestý nejvyšší ze zemí Evropské unie, informoval v dnes vydané analýze Český statistický úřad. Výraznější růst zaznamenaly Malta, Rumunsko, Švédsko, Slovensko a Španělsko.

May 29

Česká ekonomika na špici EU. HDP rekordně vzrostl

Týden.cz / Byznys

Česká ekonomika v letošním prvním čtvrtletí meziročně vzrostla o 4,2 procenta, uvedl Český statistický úřad. Proti předběžnému odhadu z poloviny května je to zlepšení o tři desetiny procentního bodu.

Feb 23

České pobočce Googlu klesly v roce 2013 tržby i zisk o čtvrtinu

Česká pobočka internetové firmy Google v roce 2013 vykázala tržby 199 milionů korun, což představuje meziroční pokles o 23 procent. Zisk klesl o čtvrtinu na 11 milionů Kč. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti.