English

Politolog: Zvolení Ondráčka poukazuje na laxnost nové sněmovny

Týden.cz

Ke zvolení Zdeňka Ondráčka do čela Generální inspekce bezpečnostních sborů se v rozhovoru pro TÝDEN.CZ vyjádřil politolog Jan Kubáček.

More from Týden.cz

Nov 8

Ondráček z KSČM ve své dizertaci opisoval

Poslanec Zdeněk Ondráček ve své disertační práci užil pasáže z jiných zdrojů, aniž je uvedl. Potvrdila to Univerzita Palackého v Olomouci, kde poslanec před osmi lety získal doktorát.

Oct 20

Komunista Ondráček dostal medaili od Svazu bojovníků za svobodu

Týden.cz

Komunistický poslanec Zdeněk Ondráček obdržel tento týden ocenění od Českého svazu bojovníků za svobodu (ČSBS). Pamětní medaili s nápisem Za vlast a za svobodu mu předal předseda svazu Jaroslav Vodička.

Aug 29

Dragoun do čela GIBS. Jmenování vláda odsouhlasila

Týden.cz / Domácí

Vláda na svém středečním jednání podpořila jmenování státního zástupce Radima Dragouna do čela Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Dragoun řekl novinářům, že premiér Andrej Babiš (ANO) by ho měl pravděpodobně jmenovat s…

Jul 13

Ondráček řekl, proč nehlasoval pro Babiše. Ve vedení KSČM zůstane

Týden.cz / Domácí

Poslanec Zdeněk Ondráček (KSČM) nepodpořil v noci na čtvrtek vládu ANO a ČSSD při hlasování o důvěře kvůli tomu, že se neztotožnil s jejím programovým prohlášením v oblasti bezpečnosti. Řekl to poté, co svou absenci při hlasování…

Jul 12

Jak to bylo při hlasování o důvěře s Ondráčkem? Komunisté tápou

Týden.cz

Poslanec KSČM Zdeněk Ondráček podle názoru stranických kolegů nepodpořil při nočním hlasování menšinovou vládu ČSSD a ANO v Poslanecké sněmovně záměrně, nikomu to ale předem přímo neřekl.

Apr 16

KSČM potřebuje nový oufit. Na šéfa strany kandiduje i Ondráček

Týden.cz

PŘEHLED KANDIDÁTŮ UVNITŘ. Komunisté budou v sobotu v Nymburku na sjezdu volit nové vedení. Po volebním neúspěchu sílí hlasy po vystřídání současného pragmatického předsedy Vojtěcha Filipa, soupeří spolu zatím deset kandidátů.

Mar 6

Ondráček údajně odstoupí z funkce pro dohled nad činností GIBS

Komunistický poslanec Zdeněk Ondráček odstoupí z pozice předsedy komise pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Uvedla to dnes Česká televize.

Mar 6

Komunisté stojí za Ondráčkem, odvolání je pro ně nepřijatelné

Volba komunistického poslance Zdeňka Ondráčka do čela komise pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů byla podle KSČM demokratická, a jeho strana proto nepodpoří návrh na mimořádnou schůzi ani na jeho odvolání.

Mar 4

Babiš chce odvolat Ondráčka z čela komise pro GIBS. Kalousek: Vrchol cynismu

Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) chce navrhnout odvolání komunistického poslance Zdeňka Ondráčka z čela sněmovní komise pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Pokud to udělá někdo jiný, bude hlasovat pro.

Mar 2

Ondráček dohlédne na GIBS. Předtím poslance pobavil Klaus ml.

Týden.cz

Sněmovní komisi pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů povede kandidát KSČM Zdeněk Ondráček, jehož nominace budila spory. Poslanci mu ve druhém kole dnešní tajné volby dali přednost před Zuzanou Majerovou…

Feb 28

Do čela komise pro GIBS chtějí Zahradníková, Ferjenčík a Ondráček

Týden.cz / Domácí

Do čela sněmovní komise pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) kandidují Zuzana Majerová Zahradníková (ODS), Mikuláš Ferjenčík (Piráti) a Zdeněk Ondráček (KSČM). Potvrdil to předseda volební komise Martin…

Jan 28

Komunisti trvají na tom, aby komisi pro GIBS vedl Ondráček

Týden.cz / Domácí

Komunisté budou trvat na tom, aby sněmovní komisi pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů vedl jejich poslanec Zdeněk Ondráček. V České televizi to řekl předseda KSČM Vojtěch Filip. Sněmovna Ondráčka do funkce nezvolila minulý…

Jan 23

Vedení GIBS: Ondráček neprošel. Piráti mají vlastního kandidáta

Týden.cz / Domácí

Kandidátem Pirátů na lídra sněmovní komise pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů bude Mikuláš Ferjenčík.

Jan 17

Komunista Ondráček nezvolen do čela komise pro kontrolu GIBS

Týden.cz

Poslanec KSČM Zdeněk Ondráček nepovede sněmovní komisi pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů. Sněmovna ho v opakovaném druhém kole volby předsedou nezvolila. Výsledky oznámil předseda volební komise Martin…

Jan 2

Horáček podal trestní oznámení na komunistu Ondráčka

Týden.cz

Kandidát na prezidenta Michal Horáček podal trestní oznámení kvůli pomluvě na komunistického poslance Zdeňka Ondráčka. Vadí mu, že ho Ondráček obvinil ze spolupráce se Státní bezpečností.

Dec 15

Dohled nad policisty: komunista Ondráček napoprvé neprošel

Týden.cz

Sněmovna nezvolila poslance KSČM Zdeňka Ondráčka v pátečním prvním kole tajné volby do čela komise pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů. Jeho nominace opět vyvolala mezi poslanci debatu. Druhé kolo volby, v níž by…

Dec 14

Ondráček bude jediným kandidátem ve volbě šéfa komise pro GIBS

Týden.cz / Domácí

Poslanec KSČM Zdeněk Ondráček bude jediným kandidátem v tajné volbě předsedy sněmovní komise pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Nov 30

Sněmovní dohled nad GIBS nejspíš povede komunista Ondráček

Týden.cz / Domácí

Sněmovní komisi pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostní sborů (GIBS) by měl vést zástupce KSČM.

Jul 9

Sobotka: Vláda má bezpečnostní situaci pod kontrolou

Vláda má bezpečnostní situaci v souvislosti se současnou migrační vlnou pod kontrolou. Při interpelacích ve Sněmovně to řekl premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Vláda posílila výkon policie v terénu i nasazení cizinecké policie.

Dec 18

Odposlouchává GIBS své lidi? Inspekce: Dehonestační kampaň!

www.tyden.cz

Vnitřní kontrola Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) začala prověřovat informace médií o tom, že zaměstnanci inspekce měli ve svých telefonech nainstalovaný software, který umožňoval odposlouchávání nebo sledování jejich polohy.