English

Arabsko-kurdská koalice vyšle 1700 svých bojovníků do Afrínu

Arabsko-kurdská koalice SDF vyšle do severosyrské oblasti Afrín 1700 svých bojovníků na pomoc kurdským milicím proti turecké armádě. Oznámil to mluvčí SDF, podle kterého je už 700 bojovníků na cestě. SDF má své lidi hlavně ve východní…

More from Týden.cz / Zahraničí

Mar 2

Koalice pokročila v bojích proti IS v Sýrii

Týden.cz

Bojovníci arabsko-kurdské koalice podporovaní Spojenými státy pokročili na dvou frontách v bojích proti ozbrojencům z Islámského státu (IS) ve východní Sýrii.

Feb 10

Boje na východě Sýrie. Bašta IS vzdoruje obléhání koalice

Týden.cz

Na východě Sýrie v neděli pokračují těžké boje při obléhání poslední bašty teroristické organizace Islámský stát (IS).

Jan 21

Atentátník na severu Sýrie zabil pět kurdských bojovníků

Pět mrtvých kurdských vojáků a dva zraněné Američany si na severu Sýrie vyžádal útok sebevražedného atentátníka v blízkosti americké hlídky doprovázené kurdskými silami.

Dec 13

Arabsko-kurdská koalice slaví úspěchy při dobytí syrské bašty IS

Syrským demokratickým silám, což jsou arabsko-kurdští spojenci mezinárodní koalice, se podařilo dále proniknout do města Hadžín, poslední bašty Islámského státu na východních březích Eufratu.

Nov 11

Arabsko-kurdská koalice obnovila útoky proti IS

Syrské demokratické síly (SDF), což jsou arabsko-kurdští spojenci mezinárodní koalice, oznámily, že obnovily pozemní útok proti ozbrojencům z Islámského státu v jejich poslední enklávě u hranic s Irákem.

Aug 14

Arabsko-kurdská koalice jedná v Damašku. Cílem je autonomie

V Damašku jedná politická delegace arabsko-kurdských sil, které se podílely na boji proti radikálům v Sýrii a ovládají podle agentury Reuters asi čtvrtinu země. Syrský provládní list al-Vatan napsal, že jde o druhé kolo rozhovorů v Damašku…

Jul 26

Německo zpřísnilo boj proti družkám bojovníků IS

Týden.cz

Německo začíná důrazněji postupovat proti družkám bojovníků takzvaného Islámského státu. Dokládá to i zatčení jedenatřicetileté Sabine Ulrike Sch., která na konci roku 2013 opustila Německo, aby se přidala k IS. O případu informovalo…

May 24

Arabsko-kurdská koalice zadržela francouzského džihádistu

Arabsko-kurdská koalice SDF, kterou podporují Spojené státy, oznámila, že u syrské Rakky, což je někdejší bašta teroristické organizace Islámský stát (IS), zadržela francouzského džihádistu, jenž byl zapojen do teroristických útoků ve…

Mar 6

Arabsko-kurdská koalice vyšle 1700 svých bojovníků do Afrínu

Arabsko-kurdská koalice SDF vyšle do severosyrské oblasti Afrín 1700 svých bojovníků na pomoc kurdským milicím proti turecké armádě. Oznámil to mluvčí SDF, podle kterého je už 700 bojovníků na cestě. SDF má své lidi hlavně ve východní…

Jan 24

Arabsko-kurdské milice: Turecko lže, IS v Afrínu není!

V severosyrském Afrínu, kde Turecko o víkendu zahájilo vojenskou operaci, radikálové z Islámského státu nepůsobí; boj s terorismem v regionu je pro Ankaru pouze záminkou, aby své mocenské ambice zdůvodnila před veřejností.

Oct 18

Arabsko-kurdské milice v Rakce likvidují miny. Zkáza je obrovská

Arabsko-kurdské milice SDF, které s podporou mezinárodní letecké koalice vedené Spojenými státy, v úterý dobyly syrské město Rakka, hlavní baštu samozvaného Islámského státu (IS), začaly ve městě likvidovat miny a odklízet silnice.

Oct 9

Arabsko-kurdské síly brzy zahájí finální boje o Rakku

Arabsko-kurdská milice SDF, která s podporou mezinárodních sil v čele se Spojenými státy bojuje v Sýrii proti samozvanému Islámskému státu (IS).

Sep 18

Guterres se obává, že kurdské referendum oslabí boj s IS

Generální tajemník OSN António Guterres v noci na pondělí varoval před referendem o nezávislosti, které plánuje za týden vedení autonomního Kurdistánu v Iráku.

Aug 3

Turci zatkli Francouze se snímky kurdských bojovníků

Turecké úřady zatkly minulý týden na irácko-turecké hranici Francouze, jenž měl u sebe fotografie a rozhovory s kurdskými bojovníky. Francie se nyní snaží poskytnout mu konzulární ochranu.

Jul 27

Arabsko-kurdská koalice dobyla již polovinu Rakky

Týden.cz

Bojovníci arabsko-kurdské koalice, kterou ze vzduchu podporuje mezinárodní koalice v čele se Spojenými státy, už dobyli polovinu severosyrského města Rakka.

May 12

Konec Islámského státu? Kurdové s USA plánují útok na baštu IS

Syrské kurdské síly podporované Spojenými státy předpokládají, že během léta zaútočí na hlavní baštu Islámského státu (IS), na město Rakka v severní Sýrii. Informovaly o tom tiskové agentury s odvoláním na velitele koalice Syrské…

Oct 20

Turecko zaútočilo na kurdské milice. Zabilo až 200 bojovníků

Týden.cz

Turecké bojové letouny podnikly v noci na čtvrtek v Sýrii 26 úderů na 18 pozic syrských kurdských milic YPG a zabily až 200 bojovníků, sdělila turecká armáda.

Apr 16

Turecká armáda hlásí zabití dalších 23 kurdských bojovníků

Turecké ozbrojené síly zabily při nejnovějších střetech na východě země dalších 23 bojovníků zakázané Strany kurdských pracujících, oznámil generální štáb turecké armády.

Sep 29

Turecká armáda zabila desítky kurdských bojovníků

Přinejmenším 30 radikálů ze Strany kurdských pracujících zabily při přeshraniční operaci v noci na úterý turecké bezpečnostní složky.

Jun 23

Kurdové se blíží k "hlavnímu městu" Islámského státu

Kurdské milice obsadily vojenskou základnu, kterou v minulých bojích získali radikálové z Islámského státu. Kurdové se tak přiblížili na 50 kilometrů k severosyrské Rakce, kde má IS svůj hlavní stan.