English

Opravy tratě na čtvrt roku zastaví vlaky z Karlových Varů do Německa

iDNES.cz

Na tři měsíce se musejí obrnit trpělivostí cestující jezdící pravidelně vlakem po trase Karlovy Vary, dolní nádraží - Johanngeorgenstadt. Kvůli modernizaci tratě tu začala výluka.

More from iDNES.cz

Jun 21

Filmovému festivalu přidají Karlovy Vary peníze navíc, je to kvůli růstu cen

www.idnes.cz

O navýšení příspěvku města Karlovy Vary pro pořadatele Mezinárodního filmového festivalu budou na červnovém jednání rozhodovat karlovarští zastupitelé. Hostitelské město chce festival podpořit částkou 9,1 milionu korun. To je o 1,1 milionu…

Jun 13

Na festival do Karlových Varů míří Ewan McGregor a Alicia Vikanderová

iDNES.cz / Kultura

Karlovarský filmový festival odtajnil další významné hosty. Vedle Russella Crowea se zde letos představí skotský herec a režisér Ewan McGregor a a švédská herečka Alicia Vikanderová. Oba převezmou Cenu prezidenta a představí své nejnovější…

Feb 2

Při čelní srážce aut mezi Plzní a Karlovými Vary zemřel jeden z řidičů

iDNES.cz

Při čelní srážce dvou osobních aut zemřel na Plzeňsku pětačtyřicetiletý řidič. Nehoda se stala na hlavním tahu z Plzně na Karlovy Vary u odbočky na Všeruby.

Jun 10

Karlovy Vary i kraj podpoří náhradu za festival, prodej lístků už začal

iDNES.cz

O příspěvcích pro letošní mimořádnou přehlídku filmového festivalu rozhodli zástupci Karlovarského kraje a Karlových Varů. Ta se uskuteční jako náhradní program zrušeného mezinárodního filmového festivalu.

Apr 29

Karlovy Vary přijdou kvůli zrušenému filmovému festivalu o desítky milionů

iDNES.cz

Ztrátu mnoha desítek milionů korun očekávají Karlovy Vary kvůli odloženému 55. ročníku mezinárodního filmového festivalu. Ohrožení jsou především místní podnikatelé.

Dec 5

Ostrava přijede do Karlových Varů v pátek, kvůli pohárové Evropě

www.idnes.cz

V předehrávce desátého kola extraligy volejbalistů nastoupí v Hale míčových sportů tým, který varuje soupeře výbornou bilancí z palubovek soupeřů. Duel Karlovarsko versus Ostrava je na programu už v pátek od 16.00 hodin. „Důvodem je náš…

Feb 6

Karlovy Vary zažalují vlastní KV Arenu kvůli smlouvě o reklamě

iDNES.cz

Karlovarský magistrát se chystá podat žalobu na vlastní KV Arenu. Chce docílit zrušení sporné a pro město nevýhodné smlouvy o reklamě mezi společnostmi KV Arena a Realistic, o jejímž uzavření bývalé vedení města netušilo.

Jun 29

Karlovy Vary se probudily do slavnostního, začíná filmový festival

iDNES.cz

Hlavním městem filmu se staly v noci na pátek Karlovy Vary. Vítají 53. ročník mezinárodního filmového festivalu. Těší se na herce a režiséra Tima Robbinse.

Jun 27

Filmový festival ovlivní dopravu v Karlových Varech, zkomplikuje parkování

vary.idnes.cz

Zejména ulic v lázeňské zóně Karlových Varů se dotknou změny v dopravě, které souvisí s 53. ročníkem mezinárodního filmového festivalu. V plánu jsou úplné uzavírky, čekají se potíže s parkováním.

Jun 8

Karlovy Vary i kraj už připravují vlastní akce pro filmový festival

vary.idnes.cz

Vlastní akce, které se uskuteční během mezinárodního filmového festivalu, už mají připravené Karlovy Vary a kraj. Ten bude mít stejně jako loni stánek v Thermalu, kde se lidé dozvědí zajímavosti o regionu, získají slevy na vstupném do…

Apr 7

Muži za ukradené minerály v Karlových Varech za 200 tisíc hrozí až pět let

iDNES.cz / Zprávy

Karlovarští policisté dopadli muže, který vykradl stánek s minerály a výrobky z nich. Zloděj zboží odcizil na konci března a po krátké době byl dopaden. Policie vypátrala i ukradené zboží v hodnotě přibližně 200 tisíc korun. Muži v případě…

Feb 5

Nemocnice v Karlových Varech a Chebu zakázaly kvůli chřipce návštěvy

iDNES.cz

Až do odvolání platí od pondělního rána zákaz návštěv v Karlovarské krajské nemocnici. Důvodem tohoto opatření je nestále vzrůstající počet akutních respiračních infekcí a chřipky v regionu.

Nov 16

Řidiče v Karlových Varech čeká ještě měsíc kolon kvůli opravě mostu

iDNES.cz

Pro mnoho řidičů nepříjemná uzavírka mostu v ulici Kpt. Jaroše v karlovarské městské části Dvory za měsíc skončí. Podle vedení radnice jde oprava tamního mostu před Chodovský potok podle plánu a řidičům se úsek otevře 15. prosince.

Jun 27

Karlovy Vary se halí do svátečního, v pátek začíná filmový festival

iDNES.cz

Kolem karlovarského hotelu Thermal je každý den víc rušno. Mekka filmového festivalu se chystá na páteční zahájení, které ozdobí první ohlášená hvězda, herec Casey Affleck.

Aug 16

Střelba v Karlových Varech. Jeden z mužů skončil po hádce v nemocnici

iDNES.cz / Zprávy

Policie vyšetřuje střelbu v Karlových Varech. Jeden člověk byl postřelen a převezen do nemocnice. Kdo útočil, ani žádné další podrobnosti policie zatím nezveřejnila. Podle informací z místa vyústil ve střelbu spor dvou holohlavých Čechů.

Jun 30

Hvězda letošního festivalu Willem Dafoe je v Karlových Varech

iDNES.cz

Jednapadesátý ročník mezinárodního filmového festivalu má svou první velkou hvězdu. Do Karlových Varů dorazil ve čtvrtek odpoledne americký herec Willem Dafoe. Prezident přehlídky Jiří Bartoška jej vyznamená Křišťálovým globem za mimořádný…

Jun 16

Karlovy Vary podaly trestní oznámení kvůli pokutě za KV Arenu

iDNES.cz

Trestním oznámením na neznámého pachatele pokračuje kauza devětašedesátimilionové pokuty, kterou Generální finanční ředitelství vystavilo kvůli výstavbě multifunkční haly karlovarskému magistrátu. Trestní oznámení podal z pověření radních…

Jun 15

Karlovy Vary se začnou halit do svátečního, chystají se na festival

vary.idnes.cz

Pomalu se rozjíždějící lokomotivu připomínají přípravy na již 51. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. S blížícím se termínem zahájení 1. července se zvyšuje i úsilí a práce po celém městě.

Apr 26

Cenu prezidenta festivalu dostane v Karlových Varech Jiřina Bohdalová

iDNES.cz / Kultura

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, který se letos koná od 1. do 9. července, oznámil jméno prvního, domácího nositele čestné trofeje. Cenu prezidenta festivalu za mimořádný přínos české kinematografii získá Jiřina Bohdalová.

Jul 10

Festival se loučí s Karlovými Vary, na zakončení přijel Harvey Keitel

iDNES.cz

Jubilejní 50. ročník filmového festivalu jde do finále. Do Karlových Varů už dorazila i poslední ohlášená hvězda – americký herec Harvey Keitel. Ve městě se objevil po jedenácti letech.