English

ANO v Praze ustupuje. Nedokázalo najít hvězdu

Týden.cz

Kandidátem hnutí ANO na pražského primátora - zatím - bude poslanec a pražský zastupitel Patrik Nacher. Dosavadní primátorka Adriana Krnáčová řetěz obhajovat nebude a ANO nedokázalo najít jinou hvězdu, která by přitáhla pozornost.

More from Týden.cz

Mar 6

Nacher po deseti letech angažmá vstoupí do ANO, schválilo to předsednictvo hnutí

Poslanec a předseda pražských zastupitelů ANO Patrik Nacher se stal členem hnutí ANO, a to zhruba po deseti letech, kdy za něj pravidelně kandiduje do Sněmovny a na pražský magistrát. Nacherův vstup do ANO dnes schválilo celostátní…

Feb 8

Předseda opozičního hnutí ANO Andrej Babiš se dnes ve Sněmovně opět opřel do koaliční vlády Petra Fialy, vinil ji ze lží

Týden.cz

Předseda opozičního hnutí ANO Andrej Babiš se dnes ve Sněmovně opět opřel do koaliční vlády Petra Fialy (ODS), vinil ji ze lží. Poslanci se mimořádně sešli z podnětu ANO k jednání o nezaznamenaném Fialovu podílu v Podnikatelské družstevní…

Jan 22

Petr Stuchlík je oficiálně členem hnutí ANO

Týden.cz

Petr Stuchlík se stal členem ANO. Usneslo se na tom předsednictvo hnutí na svém večerním jednání, kde řešilo rovněž otázky kampaně do nadcházejících voleb do Evropského parlamentu.

Dec 11

Praha chce odvolat část členů dozorčí rady KCP včetně Krnáčové

Týden.cz / Domácí

Vedení Prahy navrhne na prosincovém zasedání valné hromady společnosti Kongresové centrum Praha (KCP) odvolání zástupců hlavního města z dozorčí rady, včetně bývalé primátorky Adriany Krnáčové (ANO). Vyplývá to z materiálu, který v pondělí…

Oct 11

Politolog k volbám: ANO podcenilo rozčarování Krnáčové

Týden.cz / Domácí

Česko má po komunálních volbách a nyní se v mnoha městech odehrávají vyjednávání o programech a koalicích. V rozhovoru pro on-line deník TÝDEN.CZ komunální volby shrnul politolog Jan Kubáček.

Jul 28

Kandidát ANO chce jako primátor komunikovat lépe než Krnáčová

Týden.cz / Domácí

Pokud by se stal po podzimních komunálních volbách primátorem, chce lídr ANO Petr Stuchlík lépe komunikovat navenek i v rámci magistrátu a městských částí. Praha podle něj potřebuje člověka, který se nebojí rozhodnout a zároveň si umí…

Jul 16

Stuchlík, nebo Nacher? ANO bude hlasovat korespondenčně

Týden.cz

O změně v čele pražské kandidátky vládního hnutí ANO rozhodne jeho vedení korespondenčně. Jednání výboru, které se mělo podle původních informací odehrát v pondělí, se neuskuteční.

Jul 3

Pražská primátorka odvolala ředitelku magistrátu Děvěrovou

Pražská primátorka Adriana Krnáčová odvolala ředitelku magistrátu Martinu Děvěrovou. Dostatečně aktivně podle ní neřešila situaci kolem udělování dotací na sport, kvůli kterému zasahovala na magistrátu policie.

Apr 21

Lídrem ANO pro podzimní volby v Praze bude poslanec Nacher

Týden.cz / Domácí

Lídrem hnutí ANO pro podzimní volby do pražského zastupitelstva bude poslanec a pražský zastupitel Patrik Nacher. V primárkách porazil náměstkyni primátorky Evu Kislingerovou a dva pražské radní, Karla Grabeina Procházku a Libora Hadravu.

Apr 12

Krnáčová naštvala ANO dopisem, proč už nebude kandidovat

Týden.cz

Primátorka Adriana Krnáčová poslala členům pražského ANO dopis, v němž vysvětluje, proč nebude na podzim kandidovat. Vadí jí, že primátor nese zodpovědnost za věci, které neovlivní, nebo že v politice jsou lidé, kteří nepracují.

Feb 18

Krnáčová musí zůstat v čele Prahy, diktuje si ANO

Týden.cz

Pražské ANO si klade jako podmínku pro vytvoření nové koalice setrvání současné primátorky Adriany Krnáčové (ANO) ve funkci, řekl místopředseda ANO Jaroslav Faltýnek.

Dec 30

Krnáčová: Pražská zoo a botanická zahrada se nesloučí

Týden.cz / Domácí

Pražská zoologická a sousední botanická zahrada zůstanou samostatnými organizacemi. "Prozatím se tyto dvě organizace slučovat nebudou," oznámila na webu magistrátu primátorka Adriana Krnáčová.

Nov 11

ANO bude jednat i s TOP 09. Trvá na primátorce Krnáčové

Týden.cz / Domácí

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš překvapivě nevyloučil možnost, že ANO bude jednat o pražské koalici s TOP 09. Ještě v úterý se přitom jasně stavěl proti. Zastupitelský klub jeho rozhodnutí přivítal.

Aug 26

Krnáčová: ANO znovu projedná stavební předpisy a Stropnického

Týden.cz / Domácí

Zastupitelský klub pražské ANO bude znovu řešit pražské stavební předpisy a náměstka Matěje Stropnického (Trojkoalice/SZ). Členové klubu se na jednání dohodnou na dalším postupu, uvedla primátorka Adriana Krnáčová (ANO). Reagovala tak na…

Aug 25

Ohrožená Krnáčová. Pražské ANO jí vyjádřilo nedůvěru

Týden.cz

Většina členů předsednictva hnutí ANO v Praze vyjádřila nedůvěru primátorce Adrianě Krnáčové. Magistrátní koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice (SZ, KDU-ČSL a STAN) nyní řeší spor kvůli pražským stavebním předpisům.

Jul 20

Krnáčová roztáčí pražskou ruletu. Půjde o stamiliony

Týden.cz

Hazard v Praze nejspíš díky primátorce Adrianě Krnáčové ovládne malá skupina vyvolených. Kasina a herny budou fungovat jen v omezeném počtu luxusních velkých hotelů. Půjde o velké peníze. A městu hrozí žaloby.

Apr 14

Fackovaná o primátorku Krnáčovou

www.tyden.cz

Část opozice v zastupitelstvu hlavního města se dopoledne pokusila sestřelit primátorku Adrianu Krnáčovou. ODS a TOP 09 se podařilo svolat mimořádné zastupitelstvo kvůli primátorčině podivnému postupu v kauze Škodova paláce, na víc ale…

Apr 14

Krnáčová zůstává primátorkou Prahy, opozice ji nesvrhla

www.tyden.cz

Pražská primátorka Adriana Krnáčová zůstává ve funkci. Opozičním zastupitelům TOP 09 a ODS se nepodařilo na mimořádném jednání zastupitelstva prosadit návrh na její odvolání. Krnáčovou chtěli odvolat kvůli způsobu výběru právní kanceláře v…

Apr 4

Horší než Hudeček. Pražská primátorka sklízí kritiku

www.tyden.cz

Primátorka Prahy za hnutí ANO Adriana Krnáčová kupí jednu politickou chybu za druhou. Minulý týden jeden ze skandálů ustála, vyhráno ale zdaleka nemá. O scénářích koalice bez ní diskutují v pražské politice prakticky všichni.

Mar 3

Blanka? Projektoval to asi debil, řekla primátorka Krnáčová

www.tyden.cz

Primátorka Adriana Krnáčová se v pondělí otevřeně vyjádřila k závadám na tunelu Blanka. Neustálé odkládání otevření tunelu komentovala ve zpravodajské relaci TV Nova slovy, že projektanti jsou "asi blbí".